Magazine: Duurzame cultuureducatie in het lesprogramma

9 okt

Hierbij presenteren we je het online magazine Gruitpoort Educatie - Duurzame cultuureducatie.Thema: Duurzame cultuureducatie, met daarin o.a.

Food for thought
"Een zin die zo vaak anders gebruikt wordt: iets om over na te denken. Maar wat als je nou juist nadenkt over al het moois dat cultuur, kunst en muziek jou brengt. Is dan cultuur niet jouw food?", aldus wethouder Maureen Sluiter.
Lees verder »
 
Een start maken
Wat staat je als school te wachten als je aan de slag gaat met duurzame cultuureducatie? Directeuren Inge van den Berg van Expeditie 24/7 en directeur Rutger de Vries van CBS Wonderwijs vertellen over hun ervaringen.
Bekijk de video's »
 
Samen visie ontwikkelen
Op basisschool Rozengaardsweide heeft het team training gekregen van Karin Kotte over hoe kunstactiviteiten kwaliteit te geven. Hoe geven we cultuureducatie een volwaardige plek in het bestaande curriculum? Tineke Kolkman, directeur van openbare basisschool Rozengaardsweide, vertelt.
Lees verder »
 
Kunst rouleert
Basisschool het Timpaan laat zich inspireren. Tijdens 4 inspiratierondes met maar liefst 7 kunstdocenten per keer krijgen de leerkrachten les in meerdere kunstdisciplines.
Lees verder »
 
De kracht van de kaart
Hoe geven scholen betekenis aan de samenwerking met Kunstkr8? Bevalt het proces en hoe reageren de leerlingen op het initiatief? Cultuurcoach Sofie Cornelissen spreekt met drie betrokkenen: Arjen Stapelbroek, Nicole Visser en Jose Broekhof.
Lees verder »
 
Art4Success
Het project Art4Succes is een gezamenlijk initiatief van De Onderwijsspecialisten en de Gruitpoort om leerlingen uit het (voortgezet) speciaal onderwijs kennis te laten maken met kunst en cultuur.
Lees verder »
 
Duurzame cultuureducatie
De subsidieregeling CMK (Cultuureducatie Met Kwaliteit) helpt je school om cultuureducatie duurzaam te maken in je lesprogramma. CMK zorgt voor een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs en traint leerkrachten om cultuureducatie op een creatieve manier in te zetten en te verbinden met andere vakken.
Lees verder »
 

Veel leesplezier!

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 16 januari 2021

Picl: De films van de Gruitpoort, maar dan thuis

Events 18 januari 2021

Online Taalcafé

© Gruitpoort 2021 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap