Burgemeester Boumans: 'Jongeren leren van senioren'

17 okt

Hierbij presenteren we je het magazine Gruitpoort Lang Leve Kunst - Jonge rotten.Thema: Jonge rotten, met daarin o.a.

Begrip & verbondenheid
"Het magazine 'Jonge rotten' laat zien hoe verschillende generaties via kunstactiviteiten met elkaar in contact gebracht kunnen worden. Hoe jongeren en ouderen zich in elkaar inleven en over onderlinge vooroordelen heenstappen", aldus burgemeester Mark Boumans.
Lees verder »
 
Slowdate overnight
Boaz Boele - theaterdocent, regisseur en trainer - verblijft als begeleider in oktober drie dagen en drie nachten, samen met zes ouderen en zes jongeren, in de Gruitpoort. Boaz: "Ik heb altijd geroepen: Sluit me op in een hok met zes bejaarden en ik ben gelukkig."
Lees verder »
 
Door jonge ogen
Breng jongeren en ouderen samen met kunstactiviteiten en er ontstaan mooie gesprekken. Scholieren Selma Verbeek, Faye Bongers en Silke Leenders vertellen over hun bijzondere ervaringen.
Lees verder »
 
Nooit te oud om te spijbelen
Generatiekloven overbruggen, vooroordelen laten varen en écht met elkaar in gesprek gaan: daarmee profileert de Slowdate zich. Vinden deelnemers het écht waardevol om mee te doen? Max Teernstra heeft het antwoord!
Lees verder »
 
De ontmoeting
Ontmoeten, hoe vanzelfsprekend ging dat vroeger! Nu vliegt de jonge generatie van hot naar her, append, vloggend, twitterend. De oudere garde kan hen letterlijk en figuurlijk niet meer bijbenen. En daar wordt niemand blij van!
Lees verder »
 
Jong met Oud!
Nog nooit gehoord van JOW! ? Dat is niet zo verwonderlijk, want JOW! is nog niet actief in de Achterhoek. Maar daar gaat verandering in komen. De Gruitpoort, het Graafschap College en acht samenwerkende zorginstellingen slaan de handen ineen.
Lees verder »
 

 

Veel leesplezier!

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 16 januari 2021

Picl: De films van de Gruitpoort, maar dan thuis

Events 18 januari 2021

Online Taalcafé

© Gruitpoort 2021 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap