Eindstand Nieuwe stoelen: €8785! Heel erg bedankt!

31 jan

 

 
Onze actie voor nieuwe stoelen is een groot succes geworden, uiteindelijk is er €8785,- door jullie bijeengebracht. Dat is 9% meer dan de € 8000,- die we nodig hadden! Dus er is zelfs nog wat geld over voor een verfje en zitverhogers voor de kinderen. Dank jullie wel! Al die mensen, al die bedragen, van wisselgeld in de collectebus tot jeetje wat gul. We zijn er zo blij mee! Volgende week gaan we aan de slag met jullie beloning. En met het bestellen van de stoelen natuurlijk!
 
We danken met name de volgende bedrijven:
 
Aicon Impact, Bax Advocaten Belastingkundigen, Buha,Essentius, Filmhuis Zevenaar, HRM Allround, IJsselgroep, Prison Escape, Pro 8,Rotary Doetinchem, Thoma van Dijk Siebelink Makelaars, Thuisin van der Woude, Wienholts Executive Management en Yoga met Julie.
 

We bedanken Mariëtte Sontag van Filmkracht voor haar fantastische filmpje, Ans Smit die bereid was meer dan 200 keer op onze filmdoeken te verschijnen en al die anderen die deze actie kleur gaven. En natuurlijk buigen we extra diep voor onze eigen Marian Elshof. Heel erg bedankt allemaal!

 

Update 29 januari 2: €8000,- Het leek zo'n onoverkomelijke berg op 13 december. Maar we hebben het gehaald. Dankzij jullie! Wat voelen we ons vereerd, en rijk met zulke vrienden om ons heen. We maken de laatste dagen toch nog af. Wellicht komt er nog een beetje bij, voor een likje verf, voor zitverhogers, voor een klein beetje extra mooi. Vrijdag presenteren we de eindstand! Maar geslaagd is het nu al. Nogmaals dank!
 
Update 29 januari: We zijn er bijna!
Met nog 2 dagen te gaan is de eindsprint volop ingezet. Een aantal genereuze bijdragen van bedrijven en evenzo gulle bijdragen van bezoekers brengen ons dicht bij de eindstreep. Nog minder dan €100,- en dan zijn we er. Op naar de laatste loodjes, het gaat ons vast lukken!
Update 21 januari: Nog 10 dagen en €1600 te gaan. Doneer uw bijdrage nog tot en met 31 januari via www.gruitpoort.nl/nieuwestoelen of via de collectebus bij de kassa!
 
Met nog 10 dagen te gaan zetten we de eindsprint in. We hebben al 80% binnen en werken voor en achter de schermen aan de laatste 20%. Zodat we die mooie stoelen gaan binnenhalen en u in de theaterzaal straks net zo mooi zit als in zaal 2. De Gelderlander schreef dit weekend over onze groei, over de stoelenactie en maakte deze prachtige foto van zaal 2:

Update 14 januari:

We hebben inmiddels €6000,- (75%) binnen. Met nog €2000,- te gaan betekent het dat we gaan aftellen, ook in het aantal dagen dat we nog hebben voor het bedrag binnen moet zijn. Gelukkig zijn er steeds meer manieren om te doneren, bijvoorbeeld met de Hoge Nood actie op de Gruitpoorttoiletten...

Update 5 januari:

Meer dan 80 mensen hebben inmiddels maar liefst €5500,- bijgedragen aan onze stoelenactie, daarmee staan we op 67%! 82 bijdragen, van zeer nuttige tientjes tot jeetje wat gul, elk bedrag helpt richting ons streefbedrag. Die steun voelt fantastisch, maar ook jullie woorden doen ons veel. Kijk eens wat er zoal over ons gezegd wordt door de donateurs:
 
Kunst en cultuur maakt het leven zoveel aangenamer. Veel succes met jullie mooie werk.
 
Kunst en cultuur moeten versterkt worden in Doetinchem. De Gruitpoort wacht niet af maar gooit het roer om en investeert. Top!
 
Fijn dat de Gruitpoort er is en mooie films vertoont. Dank aan alle vrijwilligers en medewerkers die dit al 40 jaar mogelijk maken.
 
Fijn dat je voor een redelijk bedrag mooie films kunt volgen. En ook fijn dat er diverse cursussen zijn.
 
Wat een leuke en creatieve manier om de stoelen neer te zetten. We dragen graag een steentje bij.
 
Belangrijk dat De Gruitpoort een goed gefaciliteerde organisatie blijft.
Omdat de Gruitpoort mooie dingen doet voor Doetinchem.
 
Met het mooie en goede aanbod van films en een variatie van andere culturele activiteiten horen ook mooie en goede stoelen om te zitten.
 
Wij gaan al naar het filmhuis zolang het bestaat. Erg leuke aanpak van de actie met dat geinige filmpje! Veel succes
 
Aangezien ik de Gruitpoort als m'n tweede huis beschouw, zit ik graag op comfortabel meubilair
 
Film is belangrijk. De Gruitpoort maakt dit mogelijk. Lekker zitten maakt onderscheid en kwaliteit!
 
Waardevolle plek voor Doetinchem, met hart voor mensen en creativiteit!
Omdat ik De Gruitpoort Film en Theater een warm toe draag
 
Kleine bijdrage voor groot belang!
 
Uit respect voor de vrijwilligers!
 
Kom graag bij de Gruitpoort. Nieuwe stoelen zou heel fijn zijn en alle
kleine beetjes helpen.
 
“Het zou toch mooi zijn als we op korte termijn in beide zalen op comfortabele stoelen naar een super filmaanbod kunnen kijken.”
 
Omdat je bij de Gruitpoort altijd het gevoel hebt welkom te zijn.
 
Ik draag de Gruitpoort een warm hart toe. De medewerkers weten met weinig middelen een grote bijdrage te dragen aan creatieve educatie!
 
De sfeer en het programma zijn super!
 
Het enthousiasme van John en zijn vrijwilligers verdient een mooie zaal!
 
Soms heb je als filmhuis net dat kleine zetje in de rug nodig, zodat het publiek lekker kan zitten met een steuntje in de rug.
 
De Gruitpoort is een fantastische locatie waar ik graag kom. Ik zit ook vaak op die rode stoelen en draag graag mijn steentje bij!
 
Omdat het nog fijner wordt om films te kijken in de Gruitpoort als er goede stoelen in zaal 1 komen.
 
Omdat de Gruitpoort de plek is waar je zoveel moois kunt zien en als je dan ook nog comfortabel zit....

 

Update 29 december: Yes, we zijn over de helft! Met nog de hele maand januari voor de boeg zijn we nu al over helft van het benodigde bedrag. Al meer dan €4000,- hebben jullie met zijn allen gedoneerd. Wat fantastisch! Met jullie hulp gaan die nieuwe stoelen er dus vast komen. Doneren kan nog tot 31 januari via www.gruitpoort.nl/nieuwestoelen, en tegenwoordig ook via de collectebus bij de kassa!

 

Update 20 december: Na een week is inmiddels al meer dan 2500 euro binnengekomen voor onze nieuwe theaterstoelen! Bedankt mensen, we zijn erg vereerd! De actie loopt nog tot 31 januari, ook jouw hulp kunnen we nog goed gebruiken. Ga naar www.gruitpoort.nl/nieuwestoelen voor informatie en donaties.

De Gruitpoort theaterzaal is al 20 jaar de plek waar je de prachtigste voorstellingen, films en debatten kunt zien. Of het nu lange avonden, warme middagen of snelle ochtenden zijn, altijd zit je op één van de 106 rode stoeltjes van onze zaal. Van een afstand zien ze er nog prima uit maar als je er langer dan een uur op moet zitten...

De telescopische tribune functioneert nog uitstekend maar de stoelen zijn aan het eind van hun latijn. Niet eens zozeer de bekleding, we hebben alleen maar nette klanten. Maar met name de kussens en het mechaniek zijn door het jarenlange en steeds veelvuldiger gebruik he-le-maal op,

Sinds 1 december hebben we bovendien een 2e zaal waarvoor we prachtige zwarte Lux’e zetels uit Nijmegen hebben kunnen overnemen, Dus als mensen bij de ene film in zachte kussens kunnen wegdromen en de andere keer op wiebelige harde houten plankjes moeten zitten, wordt de kans op klagende klanten alleen maar groter.

Zoals een cultuurambtenaar eens zei:“De Gruitpoort, waar je graag ziet, maar niet graag zit”. De Gruitpoort heeft een totale vervanging van de stoelen nodig voor haar meest beeldbepalende ruimte, de theaterzaal.

Doneer tot 31 januari via www.gruitpoort.nl/nieuwestoelen

 

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 16 januari 2021

Picl: De films van de Gruitpoort, maar dan thuis

Events 18 januari 2021

Online Taalcafé

© Gruitpoort 2021 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap