Film kijken met korting op WereldAlzheimerdag

21 aug

Film kijken met korting op WereldAlzheimerdag

Alzheimercafé Doetinchem en het filmhuis van de Gruitpoort vertonen zoals elk jaar samen rond Wereld Alzheimerdag films rondom het thema dementie en Alzheimer. Dit jaar is er dankzij de bijdrage van Alzheimer Oost Gelderland de mogelijkheid deze voorstellingen voor het gereduceerde tarief van €7,50 inclusief pauzedrankje aan te bieden. Alzheimercafé Doetinchem en Gruitpoort proberen op deze manier zoveel mogelijk mensen in staat te stellen de voorstellingen te bezoeken, en indien gewenst, in gesprek te gaan met de aanwezige vrijwilligers van Alzheimercafé Doetinchem. Er worden 3 films vertoond, die beiden zowel op zondag 20, als op maandag 21 september te zien zijn. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.gruitpoort.nl/film en aan de kassa van de Gruitpoort.

 

Kapsalon Romy

Zo 20 en ma 21 sep 14.00

Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen. Prachtige film voor jong en oud met Beppie Melissen (De Luizenmoeder)

 

Les plus belles années d’une vie

Zo 20 sep 16.30 | ma 21 sep 20.00

Ze kenden elkaar lang geleden: Maar nu voormalig autocoureur Jean-Louis zich steeds meer lijkt te verliezen in zijn herinneringen, probeert zijn zoon hem te herenigen met de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog vol van zijn Anne (Anouk Aimée) en Jean-Louis (Jean-Louis Trintignant) ontmoeten elkaar weer en hun verhaal gaat verder waar het stopte, vijftig jaar eerder…

 

De Liefhebbers

Zo 20 sep 20.00 | ma 21 sep 16.30

Ze hebben allemaal hun kruisje, in de familie Liefhebber. Zoon en architect Kasper is met z’n hoofd meer bij z’n werk dan bij z’n gezin. Broer Jonathan (Theo Maassen) is hersenchirurg, depressief en homoseksueel;. Zus en kapper Maria wenst haar dochtertje niet voor te stellen aan de plots uit Amerika ingevlogen verwekker. Zus Sam (Hadewych Minis) is als carrièrevrouw te Londen eenzaam. En dan is er de last die vader torst, de pater familias en toparchitect-in-bijna-ruste Jan Liefhebber (Jeroen Krabbé). Zijn beginnende dementie valt niet langer te verbergen voor zijn omgeving.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 16 januari 2021

Picl: De films van de Gruitpoort, maar dan thuis

Events 18 januari 2021

Online Taalcafé

© Gruitpoort 2021 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap