Lang Leve kunst

De deuren van de woonzorgcentra staan op de kier, maar we merken dat iedereen nog heel voorzichtig is en dat is natuurlijk helemaal terecht. Maar gelukkig mogen we met Lang Leve Kunst langzamerhand weer wat activiteiten ‘in het echt’ uitvoeren, mits het kleinschalig is en op gepaste afstand. Daarvoor zoeken we vrijwilligers.

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten. Ook lees je hoe het in zijn werk gaat. Wil je als vrijwilliger meedoen? Leuk! Laat ons dat voor 30 september weten!

Op de Buis
Op de Buis zijn filmpjes met korte hoorspelen en verhalen, speciaal voor mensen met dementie. We hebben Op de Buis in eigen beheer gemaakt samen met Achterhoekse kunstenaars en vrijwilligers. De verhalen worden soms in het dialect verteld. Als vrijwilliger kijk je samen met een bewoner naar een Op de buisje. Je hebt de filmpjes bij je op je eigen laptop of Ipad. Op de Buis biedt veel gespreksstof dus het is leuk om even na te praten. Iedere keer bekijk je een ander filmpje.   

Voorleesbrigade
We lazen altijd al veel voor in woonzorgcentra. In de coronatijd is er zelfs een Telefonische Voorleesbrigade opgezet. De komende tijd gaan we de Voorleesbrigade weer op de locaties opstarten, maar dan één op één. Okkie Klinkspoor coördineert de Voorleesbrigade en helpt je als voorlezer op weg met de keuze van de verhaaltjes.

Individueel zingen
We hopen natuurlijk dat er steeds meer gezongen mag worden en om te beginnen starten we zodra dat mag één op één, met gepaste afstand en met goede ventilatie. Je neemt je bundel van Zang aan Huis mee en ter plekke bekijk je wat je graag voor of met iemand gaat zingen. Tussendoor is er zeker ruimte voor een praatje.

Samen muziek luisteren
Dankzij YouTube en Spotify is het gemakkelijk muziek naar wens te laten horen. Je neemt je eigen laptop of Ipad mee en achterhaalt de muzikale smaak en wensen van iemand. Wellicht dat de zorg of familie je even op gang helpt. Ongetwijfeld zal de muziek veel herinneringen oproepen.

Verhalenoogst
Je gaat bij iemand verhalen ‘ophalen’ en tekent die op. We begeleiden je op afstand in het schrijven en helpen je desgewenst met de layout.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • De activiteiten zijn met één vrijwilliger en één deelnemer, telkens dezelfde.
 • Ze vinden plaats in een woonzorgcentrum.
 • Na een keer of 5 rond je het met de deelnemer af.
 • De eerste keer plannen wij. De andere keren spreek je zelf af met de deelnemer of zorg. Het is niet erg als je een keer een weekje niet kan.
 • De activiteit duurt ongeveer een half uurtje, afhankelijk van de aandacht van de deelnemer.
 • Omdat de activiteit bij iemand in de huiskamer kan plaatsvinden, vragen we een VOG aan (Verklaring Omtrent Goed Gedrag).
 • Uiteraard werken we volgens de geldende coronarichtlijnen. Je houdt goed afstand en als je gezondheidsklachten hebt, zeg je af.

Aanmelden

 • Zin om mee te doen? Daar zijn we heel blij mee! Laat ons dat voor 30 september weten.
 • Meld je aan bij Ingrid, langlevekunst@gruitpoort.nl en vermeld:
  • welke activiteit of activiteiten je wilt doen
  • welke dagdelen je beschikbaar bent
  • je naam, mailadres, telefoonnummer, woonplaats en leeftijd
 • Wij nemen begin oktober contact met je op.

 

Facebook Twitter


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
langlevekunst@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven