Gruitpoort
 Bijzondere voorstellingen in november

Naast het reguliere film- en cursusaanbod (met extra veel Nederlandse filmtoppers als Buiten is het feest, Gouden kalfwinnaar Buladó en (nog steeds) De beentjes van St. Hildegard) hebben we ook november weer een keur aan bijzondere voorstellingen.

Opera live vanuit Maastricht

Coronanood breekt theaterwetten. Opera Zuid pakte de koe bij de horens en brengt 2 eenakters in Maastricht op het podium en streamt deze live naar de Nederlandse filmhuizen. We zijn bij de première op 14 november en bij het matinée op 22 november. Een unieke ervaring. Klassieke muziekliefhebbers zitten ook in december goed, want dan pakken we de Great Composers serie weer op die in het voorjaar door de lockdown moest stoppen.

Nog meer muziek

Ook de liefhebbers van popmuziek komen aan hun trekken. Het bijzondere optreden van Nick Cave in een leeg Alexandra Palace was een van de eerste evenementen na de lockdown. Een extra lange versie van dit online event is wereldwijd op 2 avonden in de bioscoop te zien. Daarnaast zie je de souldocumentaire over "de zwarte Beatles" The Real Thing bij ons in première.

Extra lang genieten

Nu de dagen korter worden, en de uitjes schaarser, komen veel films uit in de extended edition. Het concert van Nick Cave, de 40e verjaardagseditie van The Shining, én de Lord of the Rings films. We vertonen van alle drie films de extended editie, goed voor meer dan 12 uur spektakel in één zit.

Zelfs een wereldpremière

Langzamerhand beginnen we er aan te wennen: Elke week zie je premières op het Gruitpoortdoek, met dank aan de extra vertoonmogelijkheden van onze tweede filmzaal. Naast de wekelijkse premières zie je tussen 18 november en 6 december 7 films die op het IDFA in premìere gaan ook bij de Gruitpoort. Coronanood breekt namelijk ook filmwet en `s werelds grootste documentairefestival is dit jaar niet alleen in Amsterdam te zien, maar op 40 plekken in het Nederland, waaronder in de Gruitpoort. Kaarten zijn vanaf nu te koop. Alle theaters starten gelijktijdig met de wereldpremière van openingsfilm Nothing but the Sun.

       
    Nederlandse Première - Everything – The Real Thing Story  
   
Premières op donderdag zie je voor de kortingsprijs | The Real Thing is de eerste ‘zwarte’ band ooit die een nummer 1-hit scoorde. 'De zwarte Beatles' vertellen hun ongelooflijke verhaal: van de gevaarlijke straten van Toxteth tot de spotlights van New York | Ook te zien op Picl
 
vanaf donderdag 29 oktober
 
 
 
       
    Filmklassieker - The Shining  
   
Halloweenspecial | Voor het eerst in de bioscoop de extra lange gerestaureerde 40th anniversary editie
 
za 31 okt 20.00 | zo 1 nov 16.30
 
 
 
       
    Concertregistratie - Idiot Prayer | Nick Cave Alone at Alexandra Palace  
   
We zien Nick Cave alleen achter de piano, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal in Alexandra Palace.
 
do 5 en zo 8 nov 20.00
 
 
 
       
    Events - Comedy in Doetinchem  
   
Kom elke eerste donderdag van de maand een hele avond lachen met de talentvolste comedians!
 
do 5 nov 20.30
 
 
 
       
    Nederlandse Première - De Vogelwachter  
   
Het levensgeluk van een oude vogelwachter wordt na een halve eeuw verstoord door de opheffing van zijn post. Hij weigert te gaan en trekt op eigen wijze ten strijde. Tragikomische speelfilm met een hoofdrol voor cabaretier Freek de Jonge.
 
vanaf vrijdag 6 november
 
 
 
       
    Nederlandse Première - The Singing Club  
   
Nederlandse première | De feelgood-film van het jaar! Een komisch drama van regisseur Peter Cattaneo (The Full Monty) over vriendschap, familie en de kracht van muziek.
 
vanaf vrijdag 6 november
 
 
 
       
    Filmmarathon - Lord of the Rings  
   
Voor het eerst in de bioscoop - De extended versies van de trilogie van The Lord of the Rings.
 
za 7 nov 10.00-23.30
 
 
 
       
    Nederlandse Première - Just 6.5  
   
Contact Film | Een explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks naar het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser brengt.
 
vanaf zaterdag 7 november
 
 
 
       
    Nederlandse première - La Dea Fortuna  
   
premières op donderdag zie je voor de koringsprijs | Alessandro en Arturo staan op het punt na 15 jaar hun relatie te stoppen, maar dan krijgen ze tijdelijk de verantwoordelijkheid voor de twee kinderen van een zieke vriendin wat hun leven compleet op de kop zet.
 
vanaf donderdag 12 november
 
 
 
       
    Live opera - La Voixe Humaine / L'Heure Espagnole  
   
Opera Zuid | Live vanuit Maastricht een double bill van eenacters van Francis Poulenc en Maurice Ravel.
 
za 14 nov 20.00 | zo 22 nov 15.30
 
 
 
       
    Wereldpremière - Nothing but the Sun  
   
Openingsfilm IDFA 2020 | Van 18 november tot en met 6 december zie je elke dag een documentaire van het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam 2020.
 
wo 18 nov 20.00
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314- 340943
Uitschrijven