Ouderen die in een zorglocatie wonen

Voor ouderen die op een zorglocatie wonen heeft Lang Leve Kunst vele projecten in de aanbieding. Sommige zijn geschikt voor een groepje, andere zijn bedoeld voor één oudere. Samen met jullie, de mensen van de zorg in woonzorgcentra, kijken we waar behoefte aan is. Ook kunnen we, als dat nodig is, een activiteit aanpassen aan de omstandigheden en de mogelijkheden van de oudere(n).
Een paar van onze activiteiten lichten we er even uit. Er is nog veel meer mogelijk, dus neem vooral contact met ons op voor overleg en het uitwisselen van ideeën, vraag en aanbod. Stuur een e-mail naar info@gruitpoort.nl of bel 0314-340943.

Zang aan huis

Een groepje muzikale vrijwilligers komt op locatie bewoners blij maken met het zingen van bekende liedjes. De herinnering wordt wakker geschud en bijna alle ouderen neuriën en zingen al snel mee. Het is een vrolijk uurtje en een welkome afwisseling.

Verhalenoogst

Dit is een een-op-eenactiviteit: één bewoner met een vrijwilliger.
Eerst even kennismaken met elkaar en daarna in gesprek over gebeurtenissen en wederwaardigheden uit het leven van de bewoner. Er valt veel te vertellen over een lang leven en de vrijwilliger kan goed luisteren.
Er wordt iets bijzonders uitgepikt en daar schrijft de vrijwilliger thuis een verhaal over. Tijdens de derde ontmoeting wordt dit voorgelezen, waar mogelijk ook een familielid bij aanwezig is en natuurlijk krijgt de bewoner het verhaal op schrift. Een feestelijke afsluiting van een heel persoonlijk project.

Dansuurtje

Meedoen, genieten van de muziek, zittend dansen of voorzichtig een dansje maken door de kamer: iedereen kan inhaken, iedereen is welkom!
Een dansdocente inspireert met haar wervelende dans en neemt het voortouw, vrijwilligers helpen een handje. Bewoners worden losjes uitgedaagd in beweging te komen en het is ontroerend om te zien wat dat bij mensen losmaakt!

Theater met Boaz

Boaz Boele is een veelzijdig theatermaker, die het liefst met ouderen werkt. Steeds weer weet hij te verrassen, te prikkelen, te verbinden.
Spel zonder woorden, samen acteren, improviseren, deelnemers een verhaal ontfutselen, hen in beweging krijgen, drempels slechten: Boaz heeft het allemaal in huis en meer!   
Waar Boaz verschijnt, ontstaat reuring, pret, ontspanning, uitdaging! Probeer daar maar eens onderuit te komen.

 

© Gruitpoort 2021 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap