Missie Sofie

Theater maken is mijn passie. Het boeit me omdat het een kunstvorm is waarmee je (anders) naar jezelf en de wereld om je heen leert kijken.

Kijk om je heen. Daar begint het allemaal mee. Wat zie ik? Wat dénk ik dat ik zie? Ziet een ander dit ook?

In mijn werk als theatermaker en cultuurcoach zijn veel overeenkomsten te vinden. ‘Spelen’ is voor mij het sleutelwoord waarin al mijn werk tot uiting komt. Als je speelt ben je altijd in beweging en beweging heb je nodig om verder te komen. ‘Spelen’ betekent voor mij toneel spelen: mijzelf verplaatsen in iemand anders, jezelf volledig onderdompelen in een personage. Ik speel dagelijks. De ene keer als actrice, de andere keer als kunstdocent, vaak ook als cultuurcoach. Om samen te kunnen werken of te coachen is het heel nuttig om mijzelf in een ander te kunnen verplaatsen. Spelen of ‘speels zijn’ gaat voor mij verder dan mijn vak, het is een levenshouding. Je weet wel, die we van kinderen kennen: nieuwsgierig, onderzoekend en eerlijk. Voor mij is die speelse houding essentieel om bijdrage te kunnen leveren in de snelle samenleving waar we in leven. Ik kijk deze houding graag van kinderen af, daarmee houd ik de kijk op mijzelf en de wereld om me heen scherp.

 

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor de invulling van cultuureducatie in het onderwijs. Dat is geen kant en klaar antwoord, geen methode. Dat is een zoektocht met nieuwsgierige mensen die willen onderzoeken hoe je jezelf en de ander de ruimte geeft creatief te zijn.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 15 januari 2021

Picl: De films van de Gruitpoort, maar dan thuis

Events 18 januari 2021

Online Taalcafé

© Gruitpoort 2021 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap