Opdoen van inspiratie

Een niet onbelangrijk onderdeel van het CMK programma is het opdoen van inspiratie! Welke disciplines wil je in de school nou echt kwaliteit gaan geven?

Om deze keuze goed te kunnen maken, is het fijn om eerst geïnspireerd te worden vanuit verschillende disciplines. Samen met het team kunstlessen volgen, mogelijkheden en nieuwe invalshoeken zien en zicht krijgen op het vak. Mooi om te zien is dat de beleving van een leerkracht soms niet anders is dan die van een leerling. Voor het eerst weer toneelspelen? Dat levert hilarische momenten op! Maar vooral ook veel plezier en het is bovendien goed voor de teambuilding. Net als bij de leerlingen!

Leerkracht Klimtoren: “Ik zag er als een berg tegenop vanochtend, maar de sessie met Sofie bleek erg leuk en ontspannend, door de opbouw kwamen we er langzaam in!"

Basisschool de Klimtoren uit Drempt heeft reeds twee inspirerende sessies gehad in de disciplines Media-creativiteit en Theater. Theaterdocente Sofie Cornelissen is aan de slag gegaan met eenvoudige oefeningen, maar met tal van toepassingen. Denk aan de echoput waarbij de leerlingen de docent moeten herhalen. Alles kun je oefenen, tekstzegging, intonatie, tempo, volume, emoties!

Of de emotiebus, met haar 100 variatiemogelijkheden, waarbij de buschauffeur emoties moet overnemen van zijn passagiers. Een mooie oefening om karakters en rolbeleving te oefenen. Als klap op de vuurpijl hebben de leerkrachten slapstick scenes ontworpen op muziek, hierbij staat lichaamstaal en mimiek centraal. Als opdracht kregen ze hierbij: zoek een voorwerp uit het lokaal en bedenk iets wat je er niet mee hoort te doen maar er wel mee zou kunnen doen!

Sofie: “Als je je stem niet kan gebruiken moet je lichaam het vertellen.”

Belangrijk daarbij is dat je op zoek gaat naar meerdere mogelijkheden, want het eerste idee is meestal niet het meest interessante! Maar hoe kom je op ideeën?

Sofie: "Door te doen, doen, doen, doen!"

De leerkrachten van de Klimtoren hebben in 1 woord omschreven hoe ze de theatersessie hebben ervaren:

Opbouwend, inspirerend, humor, bruikbaar, ideeën, plezier en lef!

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 15 januari 2021

Picl: De films van de Gruitpoort, maar dan thuis

Events 18 januari 2021

Online Taalcafé

© Gruitpoort 2021 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap