dinsdag 11 februari - 20:00 uur Wij, de politiek

Wij, de politiek

Lezing van Daan Rovers over de stand van de lokale democratie in de Achterhoek.

Prijs € 0,00

Gemeente Doetinchem organiseert de lezing ‘Wij, de politiek’ voor de colleges, gemeenteraden en inwoners van de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen. De lezing en aansluitende discussie vinden vanaf 20.00 uur plaats in de Gruitpoort.

De lezing ‘Wij, de politiek’ gaat over de stand van de lokale democratie in de Achterhoek.  Na deze eerste editie wordt de lezing jaarlijks in een andere Achterhoekse gemeente georganiseerd.

Programma 11 februari

Het programma van 11 februari staat in het teken van 100 jaar algemeen (vrouwen)kiesrecht. De avond start met de presentatie van het boekje ‘100 jaar algemeen kiesrecht in Doetinchem’. Burgemeester Mark Boumans overhandigt dit boekje aan Ans Jenniskens (de eerste vrouwelijke wethouder in Doetinchem) en Marianne Besselink (burgemeester gemeente Bronckhorst en kleindochter van de eerste arbeider in de gemeenteraad van Doetinchem).

De lezing wordt gehouden door Daan Roovers (vanaf 29 maart 2019 twee jaar lang de Denker des Vaderlands). Rob Janssens (griffier gemeente Doetinchem) verzorgt vervolgens een co-referaat waarbij hij reageert op de lezing van Daan Roovers en haar verhaal vertaalt naar de lokale situatie.

Na het co-referaat is er gelegenheid tot discussie onder leiding van Mark Boumans (burgemeester gemeente Doetinchem). Het discussiepanel bestaat uit Daan Roovers, Rob Janssens, Marianne Besselink en Joris Bengevoord (burgemeester gemeente Winterswijk).

Aanmelden

Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot 22.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 10 februari aanmelden via www.doetinchem.nl/wijpolitiek

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 12 juli 2020

De Beentjes van Sint Hildegard

Events 13 juli 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap