donderdag 10 oktober - 20:00 uur Het Onderwijsgesprek: Jelle Jolles - Jongens in een Juffenwereld

Het Onderwijsgesprek: Jelle Jolles - Jongens in een Juffenwereld

Let op: wegens grote belangstelling verplaatst naar Gelderlanderzaal Amphion | Jelle Jolles is hoogleraar neuropsychologie en directeur van het Centrum Brein & Leren en gaat het gesprek met ons aan over de verschillen tussen jongens en meisjes in het onderwijs.

Prijs € 0,00

De Achterhoekse scholen(koepels), IJsselgroep en de Gruitpoort nodigen je uit voor het Onderwijsgesprek. Een serie avonden met inspiratie op het snijvlak van onderwijs en samenleving. Op basis van de input van gerenommeerde sprekers uit het onderwijsveld gaan we drie keer per schooljaar het gesprek aan.

Jelle gaat in op prestatie- en motivatieverschillen tussen jongens en meisjes en de implicaties die de huidige kennis heeft voor het onderwijs en de begeleiding van zowel jongens als meisjes.

“Het is de omgeving die bepaalt hoe de hersenen rijpen en in welke richting een persoon zich ontplooit: context shapes the brain. Het aanbieden van voldoende oefening, ervaring en zintuiglijke prikkels kunnen ervoor zorgen dat iemands talenten volledig tot ontwikkeling komen. Dat geldt voor jongeren, voor volwassenen en voor ouderen. De omgeving speelt hierin een cruciale rol. Bij jongeren zijn dat ouders en leraren. Zij stellen kinderen en tieners in staat zichzelf te ontplooien door het geven van steun, sturing en inspiratie, en door het wijzen van routes en het verstrekken van kennis.

Onder leiding van Wendelien Wouters gaan we het gesprek aan met Jelle én met elkaar!

Het Onderwijsgesprek

Het Onderwijsgesprek is een samenwerking van het onderwijsveld en de Gruitpoort. We organiseren drie keer per jaar inspirerende gesprekken op het snijvlak van onderwijs en samenleving en zijn dankzij de bijdrage van het onderwijsveld gratis te bezoeken voor onderwijsprofessionals en andere belangstellenden.

Praktisch

U vindt schouwburg Amphion schuin tegenover de Gruitpoort op Hofstraat 159 te Doetinchem

De toegang is gratis. Aanmelden via info@gruitpoort.nl is noodzakelijk

Ontvangst vanaf 19.30u. Start gesprek 20.00u. Nagesprek in de foyer om 21.30u.

De volgende onderwijsgesprekken zijn op do 23 jan en do 2 apr 2020.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 15 oktober 2019

La ragazza nella nebbia

Theater 8 mei 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 16 oktober 2019

Achterhoek Business Challenge

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap