zondag 18 maart - 14:00 uur Behind the Corner presenteert: Pop in je Moersplaats

Behind the Corner presenteert: Pop in je Moersplaats

Hét cultuurdebat waar muziek in zit! Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Een belangrijk moment om de standpunten van politieke partijen over cultuur en popmuziek helder te krijgen.

Prijs € 0,00

Behind the Corner wil weten in hoeverre er aandacht is voor popcultuur in de aankomende raadsperiode: Wat is de visie van de lokale politiek op cultuur en popmuziek in het bijzonder? Welke kansen biedt popmuziek op lokaal en regionaal niveau? Welke mogelijkheden er zijn voor een structureel en regionaal popbeleid. En hoe verhoudt zich dat tot het landelijke beleid?

De adviezen zijn helder

De Raad voor Cultuur vroeg eind 2017 popmuziek dezelfde aandacht te geven die klassieke muziek (en jazz) al jaren krijgen. De stedelijke cultuurregio’s moeten daarbij een sleutelrol vervullen. Belangenorganisaties POPnl en de Popcoalitie publiceerden handreikingen waarin het belang van de nederpopindustrie in het cultuurveld en de voor behoud en stimulering noodzakelijke investeringen worden opgesomd. (Zie www.behindthecorner.nl/kennisbank)

Foto links: Behind the Corner radio 2016 met v.l.n.r. bestuurslid Huntenpop John Haverdil, cultuurwethouder JanEngels (Bronckhorst) en adviseur Cultuurmij Oost Johan Godschalk.

De Achterhoek kan niet achter blijven

Nu met de raadverkiezingen het gemeentebeleid voor de komende jaren wordt vastgelegd, is nu hét moment om ook in de Achterhoek het advies van de Raad van Cultuur en de handreikingen van POPnl en de Popcoalitie over te nemen. Wellicht is het toekomstmuziek om in lijn met Achterhoek 2020 en Achterhoek Board een intergemeentelijk popbeleid op te stellen. Maar elke gemeente verdient ieder geval een popnota. In de Achterhoek zijn er nu geen organen en nauwelijks faciliteiten voor popmuzikanten, maar er is wel heel veel muzikaal talent dat eerder en beter ondersteund kan worden om verder te komen. Zoals dit bij andere cultuur- en muzieksoorten ook gebruikelijk is. Gaan we popcultuur organiseren en ondersteunen, naar het advies van de Raad van Cultuur en met oog voor de toegevoegde waarde die pop de samenleving geeft.

Twee vragen voor de nieuwe gemeenteraden

Op welke manier gaan jullie invulling geven aan het advies van de Raad van Cultuur om meer overheidsaandacht te schenken aan popmuziek, urban, dance en elektronische muziek?

Op welke manier worden de punten uit de publicaties “De Waarde van Pop 2.0” van POPnl en “De top 10 van de Popcoalitie” vertaald naar gemeentelijk beleid en gemeentelijke investeringen

Praat mee over Pop in je Moersplaats

Wil je meepraten of weten op wie je op 21 maart moet stemmen om  de Achterhoekse popmuziek een steun in de rug te geven?? Debatteer op 18 maart met politici en spelers uit het culturele veld.

Line Up

Lijsttrekkers lokale politieke partijen,
Tweede Kamerlid Peter Kwint (Cultuurwoordvoerder SP),
Lonneke Kok (Raad voor Cultuur),
Sjouke Nauta (POPnl, Friesland Pop),
Meindert Bussink (Behind the Corner)
diverse vertegenwoordigers uit de muziekindustrie, van culturele instellingen, festival-organisatoren, programmeurs en vele anderen in de Gruitpoort.

Presentatie: Eric Schuurman & Gino van Zolingen
Muziek: CYNBEL

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 1 juni 2020

De Beentjes van Sint Hildegard

Theater 16 oktober 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 8 juni 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap