woensdag 10 oktober - 20:00 uur De Gebroken Avond

De Gebroken Avond

Het Kunst- & Filosofiecafé gaat vreemd in de Gruitpoort: Een lezing, een mini-workshop, een gesprek, een optreden met muziek, een verhaal.

Prijs € 10,00 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

Het vierde Kunst- & Filosofiecafé Doetinchem wordt gehouden op 10 oktober 2018

Het thema is: De Gebroken Avond

We moeten eens praten. Zo gaat het niet langer. We hebben er een zooitje van gemaakt. Van relaties dus. 40% van de huwelijken eindigt in een scheiding. Maar hoeveel van die overgebleven 60% hadden beter wél kunnen scheiden? Van de samenwonenden zijn niet eens cijfers. De impact op al die levens is enorm, niet het minst op die van de kinderen.

Terug naar vroeger willen en kunnen we niet. Maar hoe dan wel? Wat klopt er niet aan onze verwachtingen? Wat ZIJN relaties eigenlijk? Wie zijn wij en wat doen we met elkaar? En voor hoe lang?

Vele vragen die een antwoord nodig hebben. Om onszelf en onze relaties beter te begrijpen.

Wat zou jij je kinderen vertellen over wat een relatie eigenlijk is, en wat ze daarin kunnen verwachten?

Praat mee op De Gebroken Avond.

De bijeenkomst duurt ong 2,5 uur, met daarna de gelegenheid tot napraten en naborrelen.

 • Liesbeth Jansen is theologe.
  In haar proefschrift onderzoekt ze de verhouding tussen liefdesrelaties en religie. Als het over de liefde gaat, gebruiken we allerlei termen die oorspronkelijk een religieuze context hadden. Woorden als overgave, paradijs en vervulling. Hebben we God vervangen door relaties? En is zo'n relatie daar wel geschikt voor?
 • Caroline in't Veld en Johan Fransen zijn een lied schrijversduo. Ze hebben samen inmiddels 2 albums uitgebracht met vrij werk, en de derde met voornamelijk werk geschreven in opdracht komt in december dit jaar uit. De titel van het album is "vals paradijs". Dat kan haast niet toepasselijker op een kapotte avond.
 • Maria Mazarakis, socioloog en inspiratievrouw van het Inspiratiehuis Arnhem weet met haar verhalen altijd weer de harten van haar publiek te raken;
  "Ik schrijf over het leven en over hoe het onderwerp, in dit geval relaties, het huwelijk, een scheiding mij in mijn persoonlijke leven raken.
  Ieder heeft zijn eigen levensverhalen, eigen beren en veren op zijn of haar pad. Door mijn verhaal te vertellen komen ook die verhalen, de verhalen van de luisteraars tot leven. Dat vind ik fijn!".
  Haar verhaal begint met de zinnen

  Liefde is...
  Liefde is... voor altijd samen zijn
  Dat klinkt redelijk maar slaat nergens op

 • Jan Swagerman zal het hebben over de reis of er na het  ‘er was er eens’ toch nog een happy end kan wacht? Over transformatie, over loslaten, overgave, kompas en bestemming.
 • Axel Rooze. Over hoe je met tantra heelheid kan bereiken.

 

Schilderij: Le Sommeil (Slaap) Salvador Dali uit 1937

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap