zaterdag 2 februari - 13:30 uur Botticelli: Inferno

Botticelli: Inferno

Arts in Cinema | De verborgen verhalen achter sommige kunstwerken zijn de meest fascinerende en opwindende.

Prijs € 12,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

Wanneer je de stijl van één van de onbetwiste meesters van de renaissance, Sandro Botticelli, mengt met de donkere cirkels van de hel in Dante’s Inferno, is het resultaat een intrigerend plot van dodelijke zonden, gedetailleerde onderzoeken, ontoegankelijke gewelven en ogenschijnlijk onoplosbare enigma’s.

Zelfs na vele eeuwen blijven Botticelli’s kunstwerken ons fascineren. Elk jaar trekken zijn beroemdste schilderijen duizenden bezoekers in musea en tentoonstellingen over de hele wereld. Niettemin ligt één van zijn meest innerlijke en mysterieuze tekeningen – wellicht één van de meest significante als we hem willen doorgronden – al jaren opgesloten in de klimaatgecontroleerde gewelven van het Vaticaan. Dit is de tekening die Botticelli wijdde aan Dante’s Inferno, die nu de hoofdrol speelt in deze originele en opwindende documentaire.

Botticelli: Inferno trekt de kijkers in een andere wereld: een reis naar de onderwereld door de negen niveaus van de hel. Precies zoals beschreven in Dante’s Inferno: alleen door te reizen door de hel en het vagevuur kunnen we het paradijs bereiken en zo ‘nog een keer de sterren te zien’.

Botticelli bracht Dante’s beschrijvingen tot leven in 102 nauwgezette tekeningen. Het centrale werk van deze tekeningen is de Kaart van de hel: een soort gids door alle verschillende niveaus van de hel. Een fascinerend en tegelijkertijd wreed kunstwerk over zondaren en vergelding, nachtmerries en bestraffing.

Maar wat zegt deze mysterieuze tekening ons vandaag de dag? Wat onthult het over de mysterieuze, mystieke kant van Botticelli en wat zegt het over onze eigen moderne zielen van tegenwoordig?

96 min.

 

Meer aanraders

22 aug
Film Buitenfilm Festival: Green Book - 21:30 uur
locatie: IJsselkade/Friûl Lido | Winnaar van 3 Oscars, waaronder Beste Film, 3 Golden Globes en een BAFTA l Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali).
Buitenfilm Festival: Green Book
Buitenfilm Festival: Green Book

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 17 juni 2019

Goede Buren

Theater 26 juni 2019

Stormhoofd

Events 17 juni 2019

Uitwisselingsproject Doetinchem - Ankara

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap