donderdag 18 april - 15:00 uur Werk is Liefde Festival

Werk is Liefde Festival

Platform bloei brengt nieuwe idee├źn naar nieuwsgierige mensen.

Bijzondere sprekers, met een bijzonder verhaal op een bijzondere locatie

Sommige mensen leven voor hun werk. Hebben een goed salaris en krijgen er status bij. Maar ze hebben behoefte aan meer inhoud, meer diepte.
Andere mensen hebben van hun inspiratie hun werk gemaakt. Maar krijgen daar (te) weinig geld voor.
Hoe is dat te combineren?

We moeten steeds langer werken en ons werk verandert razendsnel. We wisselen in deze lange periode niet alleen vaker van baan, maar zelfs af en toe van vakgebied.
Misschien moeten we in ons hele werkende leven wel 1 of 2 keer wisselen van vakgebied.

Hoe zorgen we dat we dat op tijd doen? Hoe financieren we dat? Welke keus maken we voor zo'n volgende stap?
Hoe zorgen we dat we contact houden met onze waarden, onze energie, onze liefde, terwijl we een steeds langer werkend leven hebben?

Over dat en veel meer gaat het Werk is Liefde-Festival.

Programma

14.30-15.00. Binnenloop

De zalen en de ruimtes van de Gruitpoort gaan open om u te ontvangen. Gruitpoort is de creatieve broedplaats van de Achterhoek en u komt direct in de sfeer van werk en liefde. Kunstwerken en muziek warmen u op om het thema werk en liefde in alle facetten te ervaren. Thema’s die u zult ervaren zijn werk en passie, werk en geld, werk en status, werk en duurzaamheid, werk en balans, niet alleen zien maar ook ervaren. U krijgt een voorwerp waarmee u een ander op een later moment kunt verrijken.

15.00-15.15. Werken 3.0 Werk is Liefde Festival

Moderator Maria Mazarakis heet u van harte welkom.

Drs. Hans Idink, bioloog, filosoof en ICT-ondernemer geeft een unieke inleiding op het thema van de dag. In werk willen wij beheersen en controleren, efficiency en succes zijn de belangrijkste drijfveren. Scrum en Agile zijn weer nieuwe trends, maar de echte oplossing is ondernemer en manager zijn door het doorgronden van het niet-weten

Met de filosofie van de chaos maakt Hans Idink duidelijk dat werk en  liefde organische processen zijn die elkaar kunnen tegenwerken en elkaar versterken.

Tijd 15.15- 15.33.  De geschiedenis van werk vroeger, nu en de toekomst

Wouter Blacquière is de De 18 Minuten Man, een begaafd verteller en spreker die mensen raakt en in vervoering brengt. In exact 18 minuten geeft hij een beeld hoe het werk in de afgelopen 2000 jaar zich heeft ontwikkeld tot hoe het nu is. Welke rol heeft werk door de eeuwen heen gespeeld en wat heeft het gedaan met mensen? Van het werk bij de oude Grieken en Romeinen, tot werk anno 2019, tot een scenario over de rol van werken in de toekomst met robots, 5G, duurzaamheid en soort werk. U leert en hoort in 18 minuten meer over dit onderwerp dan wanneer u er zelf 20 boeken over zou lezen. Dat heeft Wouter Blacquière al voor u gedaan.

Tijd 15.35 – 16.05. Inspiratiepodium, over de achterkant van je C.V.

Drs. Maria Mazarakis, socioloog en inspiratievrouw, verwondert mensen en brengt hen vanuit die verwondering gemakkelijk in beweging. Zij wakkert innerlijke vuurtjes aan en doet dit al meer dan 8 jaar met veel succes in het Inspiratiehuis Arnhem.  Ze verrast u als bezoeker van het Werk is Liefde-Festival met twee bijzondere sprekers, elk met een bijzonder levensverhaal. De eerste is Charles Droste, directeur van Schouwburg Amphion, de tweede spreker is nog een verrassing. De tweede spreker, dat zou ú kunnen zijn als u vóór 25 maart een ticket hebt gekocht en als u hebt aangegeven door Maria Mazarakis te willen worden gecoacht bij het ontrafelen van uw levensverhaal. Als specialist in het ontrafelen van levensverhalen heeft zij al vele mensen voor u naar het Podium begeleidt.

Korte pauze

en daarna volgen de workshops die u van tevoren hebt aangegeven te willen volgen.
De workshops geven een diepgang met bijzondere sprekers en een bijzondere inhoud. Het gaat over werk en liefde als passie, vuur, vreugde, ruzie, succes, elkaar wat gunnen. Thema’s die op de werkplek voorkomen. U leert anders kijken naar werk en u krijgt handvatten aangereikt.  Er zijn 9 workshops over de diverse zalen georganiseerd door Platform Bloei. Na aanmelding ontvangt u een mail om de defintieve keuze te maken.

Met een bijzondere prijs € 39,50 per 2 kaartjes

Tijd 16.20-17.00  Workshops eerste ronde

Workshop 1. Succesvol zijn zonder alles te weten
Bij contact met de ander laat u het beste zien van uzelf, zelfverzekerd en assertief gaat u om met klanten en collega’s. Dit is vaak alleen elkaars buitenkant. In deze workshop gaat Hans Idink de diepte in met u. Weet u wel alles over de klant, uw product of dienst en het werk dat u moet doen. “Vaak doen we wat in ons opkomt en denken dat het zo goed is.” Door de kennis van Hans Idink wordt u duidelijk wat u wel weet en niet kan weten. U ontvangt handvatten waardoor u succesvol bent zonder alles te weten.

Workshop 2. Uw drijfveren en innerlijk vuur
We vertellen elkaar graag over onze functie op het werk, over projecten die we doen en welke rol we hierin hebben. Verhalen die gelinkt zijn aan wat op ons C.V. staat. Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar de achterkant van ons C.V.; de verhalen die niet op uw C.V. staan, datgene wat we niet beschrijven maar wat er wel is en wat ons juist zo uniek maakt. We kijken naar betekenisvolle sleutelmomenten, de beren en veren op ons pad, want die geven zicht op wat ons drijft, wat ons innerlijk vuur is en hoe we dat vuurtje brandend houden.

Workshop 3. Mijn lijf als instrument
Deze workshop is vooral bezig zijn met uw lijf, interactief en wordt gedaan door Sabine Obermayr-Adamzek. Uw zintuigen nemen veel onbewust waar als het gaat om sfeer, contact, prettige en niet prettige emoties als mensen met elkaar samenwerken of juist niet. Sabine kan als holistisch coach verborgen emoties en krachten bij u vrijmaken. Zij geeft masterclasses Fenomenologie van het Bewustzijn gebaseerd op het erfgoed van Edmund Husserl, een filosofische stroming die bewustzijn en intentionaliteit bij personen in teams duidelijk maakt. Intuïtie en logica komen er in samen.

Workshop 4 Hoe kom ik aan geld?
Loon naar werken is een oud gezegde, maar in hoeverre klopt deze nog in 2019? Targets halen en 24/7 beschikbaar zijn, is de norm. Daar hoort een passende beloning bij. Hoe regelt u dat nou? Docent, trainer en auteur John Elschot traint ondernemingsraden en managers en ZZP’ers op resultaat en beloning. In deze workshop maakt hij met u een persoonlijk plan.

Workshop 5. Vaste routines in uw werk geven houvast
Burn-out, stress, te druk, chaos in uw hoofd komen te vaak voor. Vaste gewoonten, regelmaat, planning zijn daar oplossingen voor. Maar welke routines zijn nu juist voor u of uw bedrijf geschikt? Antropologe Dr. Thera Rasing publiceert regelmatig over de positieve effecten van gewoonten en routines die in vele culturen over de wereld zijn ontwikkeld. Wat kunnen we leren van de arbeidsdiscipline van China en de Afrikaanse landen? Thera Rasing, die 15 jaar in Afrika heeft gewerkt, zal vertellen over onbekende routines uit andere culturen die energie en vitaliteit brengen. U krijgt ideeën om deze voor u zelf toe te passen.
 

Tijd 17.00-17.10. Wisselen workshop en elkaar onderweg verwonderen.

U hebt in het begin een voorwerp gekregen waarmee u nu iemand een plezier kunt doen. U bepaalt zelf wie u wilt verwonderen.
 

Tijd 17.10- 17.50 Workshops tweede ronde

Workshop 6. De systemische opstelling
In deze workshop ervaart u verborgen krachten die spelen tussen u en uw omgeving en de mensen waarmee u werkt. Sabine Obermayr-Adamzek geeft als holistisch coach teamsessies om het onbenutte potentieel van het team zichtbaar te maken, waardoor teamleden elkaar ondersteunen en versterken. Ook de kracht van muziek en beweging versterken deze opstelling. Hierin gaat zij u verbazen.

Workshop 7. De impact van technologie op uw toekomstige werk
MOOC, Blended Learning, Robots, VR. Uw werk zal in rap tempo veranderen. Rowan Adamzek is ondanks zijn jonge leeftijd al een talent om u dit te laten zien. Hij zal met Virtual Reality technieken en zelf bestuurbare drones en Youtube een interactieve workshop met u doen waarin zien, horen en ervaren centraal staan. Wat over vijf jaar gewoon zal zijn kunt u nu al meemaken. Klik even op zijn naam en u ziet wat Rowan Adamzek bijzonder maakt

Workshop 8. Een zingevingssessie: wat draagt werk bij tot zingeving?
Zin hebben in werk, werk en zingeving is de filosofische gedachte van Hans idink. Ruim een jaar geleden startte Hans zijn Kunst- & Filosofiecafé te Doetinchem. Veel bezoekers waarderen de zingevingssessie over jij en de maatschap, jij en de dood. Nu staat werk en zin centraal. Hans werkt met een groep van maximaal 12 personen .

Workshop 9. Werken met andere culturen
Werken in Nederland wordt steeds internationaler. Als onderdeel van de Europese gemeenschap is er vrij verkeer van personen en mag u wonen en werken waar u maar wil. Hoe gaan we nou om met mensen uit Polen, Tsjechië, Roemenië en Hongarije? Zij verschillen net zoveel van elkaar als Nederlanders van Belgen en Duitsers. Zijn we nou wel zo verschillend en wat betekent dat dan? Dr. Thera Rasing weet het antwoord en laat u zien tot welke kansen en misverstanden dit leidt in werksituaties.

Tijd 18.00-18.15 Werk is liefde

Het festival eindigt met een humoristisch pleidooi voor een rechtvaardige beloning. Liefde en werk mag niet leiden tot liefdadigheid van docenten, hulpverleners, zorgmedewerkers en kleine ZZP ers.
In een spetterend verhaal wordt u duidelijk hoe u van de situatie armoe weer armfit wordt. Ook de transitie van rijkdom naar rijkslim zal aan u worden getoond.
 

Tijd 18.20-18.30 Aan alles komt een slot

Organisatie Bloei komt met een gedurfd slot van het festival.

Ja, ik kom en bestel

(afbeelding: Jean-François Millet,  Les planteurs de pommes de terre, [Public domain], via Wikimedia Commons)

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 26 april 2019

Arctic

Lessen 26 april 2019

Two to Tango

Theater 22 mei 2019

Het einde van het leven

Events 26 april 2019

Tango Milonga

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap