woensdag 17 april - 20:00 uur Het Onderwijsgesprek: Luk Dewulf - Brand talent niet op

Het Onderwijsgesprek: Luk Dewulf - Brand talent niet op

Luk neemt je mee in een verhaal over wat talent is, hoe je kiest voor talent EN over wat er gebeurt als je talent te weinig ruimte krijgt.

Prijs € 0,00

De Achterhoekse scholen(koepels), IJsselgroep en de Gruitpoort nodigen je uit voor het Onderwijsgesprek. Een serie avonden met inspiratie op het snijvlak van onderwijs en samenleving. Op basis van de input van gerenommeerde sprekers uit het onderwijsveld gaan we drie keer per schooljaar het gesprek aan.


Luk Dewulf....

  •  is schrijver en coach
  • Noemt zichzelf "talentenfluisteraar"
  • is bekend van zijn eerst boek voor groot publiek : "Ik kies voor mijn talent"
  • Steeds meer kreeg Luk Dewulf  ook mensen over de vloer die hem zeiden dat ze geen talent hadden en/of thuis zaten met een een “burn-out”. Hij schreef daarom het boek “Help, mijn batterijen lopen leeg. Een burn-out krijg je nooit alleen
  • Zit in het "Expert-panel"van psychologie magazine

Luk: "Radicaal kiezen voor waar je goed in bent, is de weg naar zelfrealisatie en authenticiteit. Het lijkt paradoxaal, maar door te gaan voor waar je echt goed in bent en het ontplooien van je unieke talent, ga je steeds waardevoller worden voor je omgeving. Doen waar je goed in bent, is bijna een levensverzekering en een garantie op blijvende goesting in werken en leren, ook op gevorderde leeftijd."

Maar.... 5 tot 10 procent van de beroepsbevolking kampt met een burn-out Hoe komt het dat mensen plots een hevige daling in hun motivatie en energie voor hun werk kunnen ervaren? Luk probeert de duiden wat energieverlies en een burn-out is, hoe je de gevarenzone van een burn-out kunt herkennen, maar vooral hoe je een burn-out kunt voorkomen.  Luk is als geen ander in staat om energieverlies en burn-out te benaderen vanuit een talentgericht en systemisch perspectief, aan de hand van levensechte voorbeelden. Burn-out is niet het probleem van één persoon. Het ontstaat vaak in relatie met anderen. En bunrout in het onderwijs? Ze zijn helaas aan de orde van de dag.
 

Onder leiding van Wendelien Wouters gaan we het gesprek aan met Luk én met elkaar!

De avond wordt geopend met een performance door "Burnout Basterds", Helene Baarda en Nanette Hagedoorn.

 

Het Onderwijsgesprek

Het Onderwijsgesprek is een samenwerking van het onderwijsveld en de Gruitpoort. We organiseren drie keer per jaar inspirerende gesprekken op het snijvlak van onderwijs en samenleving en zijn dankzij de bijdrage van het onderwijsveld gratis te bezoeken voor onderwijsprofessionals en andere belangstellenden.

Praktisch

De toegang is gratis. Aanmelden via info@gruitpoort.nl is noodzakelijk

Ontvangst vanaf 19.30u. Start gesprek 20.00u. Nagesprek in het café 21.30u.

De volgende onderwijsgesprekken zijn op do 10 okt 2019, do 23 jan 2020 en do 2 apr 2020.

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 12 augustus 2019

Yuli

Theater 25 september 2019

Het einde van het leven

Events 12 augustus 2019

Bootcamp

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap