zondag 12 mei - 14:00 uur Nieuwscafé

Nieuwscafé

Op 9 juni is Nieuwscafé te gast op Festival Achterland.

Prijs € 0,00

Het Nieuwscafé, het maandelijkse praatprogramma van De Gelderlander, wordt zondag 9 juni gehouden in de buitenlucht tijdens festival Achterland op De Bleek in Doetinchem. Een van de gasten is schrijver Jonah Falke.

De aanvang is 15 uur en plek van handeling is het podium Streeckgenoten. Maandelijks wordt het Nieuwscafé op de eerste zondag van de maand gehouden in De Gruitpoort, aanvang 14 uur. De editie op Achterland is een week later én een uur later dan normaal. Het is het laatste Nieuwscafé van het seizoen.

Achterland heette voorheen Parkparade. De reden waarom dit vierdaagse festival van naam is veranderd, wordt uit de doeken gedaan door Bart Kiers. Kiers, organisator van het festival, is een van de gasten tijdens het Nieuwscafé. 

Marco Groen zal hierbij ook aanschuiven. Hij heeft voor de gelegenheid de Geluksvogels verzamelt. In 1999 werden als kunstvorm 35 Geluksvogels gemaakt door Doetinchemse kunstenaars. Groen, die destijds achter het project zat, heeft deze kunstuitingen 20 jaar later weer proberen te verzamelen en presenteert ze tijdens Achterland.

Schrijver Jonah Falke vertelt over zijn tweede roman De mooiste vrouw van de wereld. Bijna drie jaar terug debuteerde de in Ulft opgegroeide Falke bij de landelijke uitgever Lebowski met Bontebrug. Zijn tweede roman handelt onder meer over een bordeel net over de grens in Duitsland.

Het Nieuwscafé van dagblad de Gelderlander is er elke eerste zondag van de maand tussen 14 en 15 uur. Actuele en opmerkelijke zaken uit de Doetinchemse samenleving worden over het voetlicht gebracht in een talkshow van een uur.

 

Naast debat is er ruimte voor amusement, in de vorm van optredens van lokaal talent.

Het Nieuwscafé is een samenwerking van  de Gelderlander en de Gruitpoort.

 
Toegang gratis: consumpties voor eigen rekening.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 18 augustus 2019

Qui m'aime me suive!

Theater 25 september 2019

Het einde van het leven

Events 19 augustus 2019

Bootcamp

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap