zondag 3 november - 14:00 uur Nieuwscafé

Nieuwscafé

Winkels open op zondag, Armeens gezin mag blijven en Wim Vriezen (popronde) op de sofa. Actuele en opmerkelijke zaken uit de Doetinchemse samenleving worden over het voetlicht gebracht in een talkshow van een uur.

Prijs € 0,00

Ook op:

De kwestie of de winkels in de binnenstad van Doetinchem elke zondag open moeten kunnen zijn, komt zondagmiddag 6 oktober aan de orde in het eerste Nieuwscafé van dit seizoen in de Gruitpoort. 

Gabi Hunter, voorzitter van de Ondernemersvereniging (OVD) en eigenaar van taartenzaak Gaabs, gaat in discussie met Paul Wiendels, eigenaar van mannenkledingzaak Schlösser. Doetinchem zou als winkelstad de slag missen als de winkels niet elke zondag open kunnen. Hunter is voorstander van verruiming van het open zijn op zondag, Wiendels heeft zijn bedenkingen. 

Ook gast zijn dominee Ina Veldhuizen en Henk Dijk. De twee zijn nauw betrokken bij het Armeense gezin, bestaande uit zes personen, dat anderhalve week terug kreeg te horen dat ze in Nederland en dus in Doetinchem mogen blijven. Het gezin met onder meer twee kinderen is al meer dan tien jaar in het land, maar werd met uitzetting bedreigd. Veldhuizen in Dijk vertellen over het wel en wee van het gezin.

Wim Vriezen zal vertellen hoe hij een nieuw festival naar Doetinchem heeft gehaald: de Popronde, die vrijdag 18 oktober voor het eerst in de stad wordt gehouden. Vriezen is overigens ook sinds december 2013 binnenstadondernemer. De wandelende muziekencyclopedie begon destijds (hij was toen 55 jaar) een vinylwinkel. 

Het Nieuwscafé begint om 14 uur. De presentatie is in handen van Tanja Kits en Henny Haggeman. De entree is gratis. 

 

Het Nieuwscafé van dagblad de Gelderlander is er elke eerste zondag van de maand tussen 14 en 15 uur. Actuele en opmerkelijke zaken uit de Doetinchemse samenleving worden over het voetlicht gebracht in een talkshow van een uur.

 

Naast debat is er ruimte voor amusement, in de vorm van optredens van lokaal talent.

Het Nieuwscafé is een samenwerking van  de Gelderlander en de Gruitpoort.

 
Toegang gratis: consumpties voor eigen rekening.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 15 oktober 2019

Dolor y Gloria

Theater 8 mei 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 16 oktober 2019

Achterhoek Business Challenge

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap