zondag 2 februari - 14:00 uur Nieuwscafé

Nieuwscafé

Met Henk Wubbels en Hendrik Jan Mensink over Achterhoekse ziekenhuizen, Frans van Doesum en Marlies Bolten over woonvorm voor ouderen en Esther Ruesen over 75 jaar bevrijding.

Prijs € 0,00

Ook op:

De commotie die sinds eind november vorig jaar speelt rond de Achterhoekse ziekenhuizen SKB (Winterswijk) en Slingeland (Doetinchem) komt zondag 2 februari aan de orde tijdens het Nieuwscafé van De Gelderlander in De Gruitpoort.

Henk Wubbels en Hendrik Jan Mensink zijn te gast. Mensink, eigenaar van camping De Twee Bruggen in Winterswijk, is voorzitter van de actiegroep Behoud SKB die zich sinds eind november roert. Wubbels - oud-wethouder van Doetinchem en voorzitter van het Inloophuis, een plek voor kankerpatiënten - meldde zich vorige week voor het eerst. Hij wil in deze het geluid van de West-Achterhoek laten horen.

Eind november kwam naar voren dat het SKB mogelijk verloskunde en de kinderafdeling verliest het Slingeland. Dat zorgde voor zoveel oproer in de Oost-Achterhoek dat Chrit van Ewijk uiteindelijk moest opstappen als bestuurder van Santiz, waar beide ziekenhuizen onder vallen. 

Gast zijn ook Frans van Doesum en Marlies Bolten. Ze zijn bezig met een woonvorm voor ouderen in Doetinchem. Met acht stellen en vrijgezellen willen ze samenwonen om, als het zo uitkomt, samen te eten of met elkaar naar de film gaan. Dit om elkaar zo een aangename oude dag te bezorgen.

Verder is Esther Ruesen gast, directeur van het Stadsmuseum in Doetinchem. Ze is een van de trekkers van de herdenkingen rondom 75 jaar bevrijding in de Achterhoek en Liemers. Zelf heeft Ruesen haar eigen oorlogsverhaal: ze is telg uit een Nederlands-Duitse familie en groeide op aan de grens.

Het Nieuwscafé van De Gelderlander in De Gruitpoort wordt gepresenteerd door Tanja Kits en Henny Haggeman.

Het Nieuwscafé van dagblad de Gelderlander is er elke eerste zondag van de maand tussen 14 en 15 uur. Actuele en opmerkelijke zaken uit de Doetinchemse samenleving worden over het voetlicht gebracht in een talkshow van een uur.

Naast debat is er ruimte voor amusement, in de vorm van optredens van lokaal talent.

Het Nieuwscafé is een samenwerking van  de Gelderlander en de Gruitpoort.

 
Toegang gratis: consumpties voor eigen rekening.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 29 januari 2020

Honeyland

Theater 5 februari 2020

On Stage - Mensen die op dieren lijken

Events 31 januari 2020

(Y)Urban Night

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap