dinsdag 21 augustus - 10:00 uur Arts in Cinema: van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies

Arts in Cinema: van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies

Een nieuwe kijk op Van Gogh, door het erfgoed van de grootste private verzamelaar van kunstwerken van de Nederlandse schilder: Helene Kröller-Müller (1869-1939) die in de vroege 20ste eeuw bijna 300 werken van Van Gogh verkreeg.

Prijs € 12,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

Het verhaal wordt verteld van een vrouw die in Van Goghs geestelijke kwellingen haar eigen worsteling herkent en toont ons ook de artistieke schatten en de zeldzaam naturalistische en architecturale schoonheid van het museum zelf. Tevens zien we de visuele parels uit de Milanese, Florentijnse en Italiaanse Renaissance. 

De film volgt de existentiële strijd van de schilder, gezien door diverse passages uit de brieven aan zijn broer Theo die de toon van de tentoonstelling bepalen, met als achtergrond de verschillende locaties waar Van Gogh woonde en werkte, van Parijs tot de Provence. 

Deze tentoonstelling vertelt niet slechts het verhaal van Van Goghs kunst en genialiteit, maar leert ons ook het belang van tekeningen als deel van zijn artistieke techniek. Zijn ogenschijnlijk impulsieve doeken waren juist het resultaat van lange voorstudies, niet zozeer schetsen maar al kunstwerken op zich. In deze tekeningen zie je al de vloeiende, soms onderbroken lijnen die zo karakteristiek zijn voor zijn schilderijen.

Regisseur Matteo Moneta | 85 min.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 18 augustus 2019

Qui m'aime me suive!

Theater 25 september 2019

Het einde van het leven

Events 19 augustus 2019

Bootcamp

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap