dinsdag 2 april - 19:00 uur Wereld Autismedag: Romijn

Wereld Autismedag: Romijn

Gratis aangeboden door Rondom Autisme | Lotte (17) maakte een documentaire over haar autistische broertje.

Prijs € 0,00 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

Romijn is een klassieke autist met een verstandelijke beperking. Hij leeft op z’n eigen planeetje: communicatie en sociale interactie zijn voor hem extreem ingewikkeld. De documentaire laat onder meer zien wat voor impact zijn autisme heeft op het gezinsleven. In alles ligt de focus op hem, of dat nu om samen eten gaat, vrije tijd of vakanties. In alles moet rekening gehouden worden met zijn autisme.

Lotte heeft al een korte speelfilm op haar naam staan – Conspicio, genomineerd voor het Nederlands ScholierenFilm-festival, en onder meer vertoond in filmmuseum Eye – en nu is haar eerste documentaire uit. Ze zocht een onderwerp voor haar profielwerkstuk en mocht na overleg met school een documentaire maken. Het Zaanlands Lyceum was zo onder de indruk van de documentaire dat ze een echte première hebben geregeld in filmtheater De Fabriek.

Lotte’s filmtalenten zijn niet onopgemerkt gebleven. Ze is ingelijfd door MovieZone, de talentenpool van filmmuseum Eye. Daar maakt ze sinds dit jaar ook reportages voor; zo mocht ze de opening van de Martin Scorsese-expositie verslaan en de masterclasses in Eye over de special effects van de horror-serie Walking Dead.

 

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 1 juni 2020

De Beentjes van Sint Hildegard

Theater 16 oktober 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 8 juni 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap