donderdag 31 oktober - 11:00 uur Oud = In Editie 5

Oud = In Editie 5

Goed oud worden, wat is dat en hoe doe je dat eigenlijk? Welke vraagstukken kun je tegenkomen? Socrates zei het al: “Vragen stellen is belangrijker dan ze beantwoorden”.

Prijs € 0,00 Uitverkocht

Oud=In draait vooral om het gesprek en de gemeenschappelijke zoektocht naar ‘de kunst van het goed ouder worden’. In oktober start weer een filosofiegroep met dit thema onder de vlag van Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort. U bent van harte welkom om mee te praten.

Iedere sessie bespreekt de groep een thema dat de gespreksleider vanuit de filosofie zal aandragen. Bronnen van inspiratie zijn o.a. de werken “Standpunten” van Sven Brinkmann en ‘De kunst van het goed ouder worden’ van Joep Dohmen en Jan Baars. Graag gaan wij in gesprek over wat ouder worden nou eigenlijk betekent. Ook Dohmen vraagt het zich af: ‘Is het een kwestie van vooral proberen jong te blijven of heeft de ouderdom zijn eigen onvervreemdbare kwaliteiten?’.

In eerdere sessies is ‘Een kleine filosofie van het ouder worden’ van hoogleraar filosofie Wilhelm Schmid vaak aangehaald. In een tijd waarin sterk de nadruk ligt op wat je op een bepaalde leeftijd allemaal nog kan en zou moeten kunnen, hekelt Schmid deze ideologie van de eeuwige jeugd: ‘Je moet niet altijd alles willen beïnvloeden, maar sommige dingen juist op zijn beloop laten’.

Daarnaast denken de deelnemers mee met Lang Leve Kunst en Naoberschap. Wat hebben ouderen nodig om zo goed mogelijk ouder te worden en hoe kan ons programma daarop inspelen?

Oud=In is 6 keer en start donderdagochtend 31 oktober op de Gruitpoort. Jan Menderink en Okkie Klinkspoor (vrijwilligers Lang Leve Kunst) zijn de gespreksleiders.

Voor iedereen met interesse in de filosofie en het vraagstuk ‘ouder worden’. Voor deelnemers van eerdere edities is het ook interessant omdat er nieuwe literatuur zal worden besproken.

 

Aanmelding: Komt u meepraten? Stuur dan een e-mail onder vermelding van ‘Oud=In/ editie 5 met uw naam, telefoonnummer en e-mailadres aan info@gruitpoort.nl

Meer aanraders

7 dec
Film Downton Abbey - 13:30 uur
Extra voorstellingen | Deze herfst wordt het wereldwijde fenomeen Downton Abbey een speelfilm, waarin de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven.
Downton Abbey
Downton Abbey
12 dec
Film Dolor y gloria - 16:00 uur
Salvador Mallo is een regisseur die teert op vergane glorie. Wanneer een oude film van hem onder het stof vandaan wordt gehaald, wil hij vrede sluiten met zijn verleden. Hij moet echter ook de demonen uit zijn jeugd onder ogen komen.
Dolor y gloria
Dolor y gloria
20 dec
Film Kapsalon Romy - 16:00 uur
Extra voorstellingen | Met frisse tegenzin past een kapster met beginnende Alzheimer op haar kleindochter Romy. Prachtige film voor jong én oud!
Kapsalon Romy
Kapsalon Romy
8 dec
Film Miles Davis: Birth of the Cool - 20:00 uur
Extra voorstellingen | Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw.
Miles Davis: Birth of the Cool
Miles Davis: Birth of the Cool

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 6 december 2019

Mi Vida

Theater 8 mei 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 6 december 2019

(Y)Urban Night

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap