donderdag 31 oktober - 11:00 uur Oud = In Editie 5

Oud = In Editie 5

Goed oud worden, wat is dat en hoe doe je dat eigenlijk? Welke vraagstukken kun je tegenkomen? Socrates zei het al: “Vragen stellen is belangrijker dan ze beantwoorden”.

Prijs € 0,00 Uitverkocht

Oud=In draait vooral om het gesprek en de gemeenschappelijke zoektocht naar ‘de kunst van het goed ouder worden’. In oktober start weer een filosofiegroep met dit thema onder de vlag van Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort. U bent van harte welkom om mee te praten.

Iedere sessie bespreekt de groep een thema dat de gespreksleider vanuit de filosofie zal aandragen. Bronnen van inspiratie zijn o.a. de werken “Standpunten” van Sven Brinkmann en ‘De kunst van het goed ouder worden’ van Joep Dohmen en Jan Baars. Graag gaan wij in gesprek over wat ouder worden nou eigenlijk betekent. Ook Dohmen vraagt het zich af: ‘Is het een kwestie van vooral proberen jong te blijven of heeft de ouderdom zijn eigen onvervreemdbare kwaliteiten?’.

In eerdere sessies is ‘Een kleine filosofie van het ouder worden’ van hoogleraar filosofie Wilhelm Schmid vaak aangehaald. In een tijd waarin sterk de nadruk ligt op wat je op een bepaalde leeftijd allemaal nog kan en zou moeten kunnen, hekelt Schmid deze ideologie van de eeuwige jeugd: ‘Je moet niet altijd alles willen beïnvloeden, maar sommige dingen juist op zijn beloop laten’.

Daarnaast denken de deelnemers mee met Lang Leve Kunst en Naoberschap. Wat hebben ouderen nodig om zo goed mogelijk ouder te worden en hoe kan ons programma daarop inspelen?

Oud=In is 6 keer en start donderdagochtend 31 oktober op de Gruitpoort. Jan Menderink en Okkie Klinkspoor (vrijwilligers Lang Leve Kunst) zijn de gespreksleiders.

Voor iedereen met interesse in de filosofie en het vraagstuk ‘ouder worden’. Voor deelnemers van eerdere edities is het ook interessant omdat er nieuwe literatuur zal worden besproken.

 

Aanmelding: Komt u meepraten? Stuur dan een e-mail onder vermelding van ‘Oud=In/ editie 5 met uw naam, telefoonnummer en e-mailadres aan info@gruitpoort.nl

Meer aanraders

6 feb
Film Dolor y gloria - 15:30 uur
2 Oscarnominaties | Salvador Mallo is een regisseur die teert op vergane glorie. Wanneer een oude film van hem onder het stof vandaan wordt gehaald, wil hij vrede sluiten met zijn verleden. Hij moet echter ook de demonen uit zijn jeugd onder ogen komen.
Dolor y gloria
Dolor y gloria

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 29 januari 2020

Honeyland

Theater 5 februari 2020

On Stage - Mensen die op dieren lijken

Events 31 januari 2020

(Y)Urban Night

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap