zondag 27 oktober - 14:00 uur Slowdate Overnight: Feestelijke Afsluiting

Slowdate Overnight: Feestelijke Afsluiting

6 jongeren en 6 ouderen gaan de uitdaging voor een driedaagse Slowdate Overnight aan. Dit is de feestelijke afronding van hun driedaagse verblijf op de Gruitpoort.

Prijs € 0,00

Drie dagen en drie nachten optrekken met mensen van een andere generatie: hoe leuk is dat? Wat gebeurt er als je zo lang op elkaars lip zit? Kan het gezellig worden en ook blijven? Hoe kom je de tijd door? Ontstaan er bijzondere contacten, kunnen vooroordelen op de schop?

Slowdate Overnight
De deelnemers zijn onbekenden voor elkaar. Niet alleen het verschil in leeftijd zal groot zijn, want er is ook naar diversiteit in achtergrond, leefstijl en levenservaring. Ongetwijfeld zal er minstens één overeenkomst zijn: interesse in andere mensen! Tijdens de Slowdate Overnight is er geen uitgewerkt programma, want het is een gemeenschappelijke expeditie. Dat betekent dat er weinig van te voren vastligt. Begeleider Boaz Boele draagt wel allerlei ideeën aan, maar de deelnemers bepalen uiteindelijk zelf de invulling van het programma. Mogelijkheden te over en tijd genoeg om elkaar te ontmoeten, in gesprek te raken, activiteiten te ontplooien. Samen voor de maaltijden zorgen hoort er uiteraard ook bij. De jongeren slapen op matrasjes in de Gruitpoort, de ouderen wordt het comfort van hotel Ruimzicht geboden.

Prijsuitreiking Jo Visser Award
Tijdens de feestelijke afsluiting van de Slowdate Overnight ontvangt de Gruitpoort de Jo Visser Award. Met deze prijs spreekt het fonds zijn waardering uit voor de manier waarop de Gruitpoort generaties met elkaar in contact weet te brengen. De Gruitpoort is er trots op, dat het deze prijs ontvangt. Het Wisselbeeld zal een mooi plekje krijgen en de cheque van 5.000,- euro maakt het mogelijk dat Jonge honden en ouwe Rotten elkaar steeds weer weten te vinden.

Aanmelding feestelijke middag
De feestelijke afronding van de Slowdate Overnight vindt plaats op zondagmiddag 27 oktober op de Gruitpoort. Het programma duurt van 14.30 uur tot 16.00 uur. Vanaf 14.00 uur is er een inloop en na afloop is er een drankje. Aanmelden kan via info@gruitpoort.nl onder vermelding van ‘Afronding Slowdate Overnight 27/10’. Toegang is vrij dankzij bijdragen van verschillende fondsen.

Achtergrondinformatie over de Slowdate
De Slowdate Overnight staat niet op zichzelf. Al langere tijd vinden er Slowdates op de Gruitpoort plaats, iedere eerste en tweede maandagmiddag van de maand. Jongeren en ouderen nemen daar de tijd om elkaar écht te leren kennen. De ene keer is er een gesprek over een bepaald thema. Soms is dat een kringgesprek, soms in kleine groepjes. Jan Menderink (65+) is de vaste gespreksleider. De andere keer wordt er een kunstactiviteit georganiseerd. Wat er ook op het programma staat, altijd is er een kleine proeverij van iets dat de andere generatie nog niet eerder proefde. Daarnaast organiseert de Gruitpoort vanuit het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap ook jaarlijks allerlei kunstactiviteiten met ouderen en scholieren.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 29 januari 2020

Honeyland

Theater 5 februari 2020

On Stage - Mensen die op dieren lijken

Events 31 januari 2020

(Y)Urban Night

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap