vrijdag 29 november - 14:00 uur Dichters in de dop

Dichters in de dop

Ben jij een dichter in de dop? Of wil je gewoon alles weten over de woordkunst van po√ęzie? Bij de gruitpoort organiseren we een ochtend vol woordkunst.

Als woorden een ziel krijgen

Kunnen reiken, bereiken, bewegen

Gehoord worden

De stroom doen versnellen

Overtuigen en waarheid maken

Woorden die een ziel krijgen

Je bent van harte welkom om de ritmische en esthetische eigenschappen van onze taal te ontdekken tijdens deze Poëzieochtend.

Op 29 november wordt vanaf 14.00 uur door de stadskamer in de Gruitpoort een poëziemiddag gehouden. We dragen deze gedichten op aan

Koos Schuur

Jacobus Gerardus Schuur was een Nederlands dichter, schrijver en vertaler. Hij was een van de oprichters van Het Woord en geldt als een van de wegbereiders van de Vijftigers. Geboren op 4 oktober 1915. Overleden op 1 december 1995.

Op deze ochtend dragen we zelf gedichten voor. Gedichten die we mooi vinden, om wat voor reden dan ook. Ontroerend, diepzinnig, vermakelijk, vrolijk, droevig, een eigen of andermans gedicht. Alle poëzie is welkom. Doe mee, of kom in ieder geval luisteren! We maken een boekje van met alle ingebrachte gedichten, daarom is het nodig de gedichten van te voren in te leveren.

Wil je een gedicht inbrengen op deze gezellige en sfeervolle poëzieochtend, geef je dan op bij het e-mailadres yoelvloo@gmail.com of bel naar 0633137187.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 24 januari 2020

Parasite

Theater 5 februari 2020

On Stage - Mensen die op dieren lijken

Events 24 januari 2020

(Y)Urban Night

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap