donderdag 16 november - 20:00 uur Filmavond Nicaragua: La Yuma

Filmavond Nicaragua: La Yuma

Rebels meisje droomt er van bokser te worden. Uit het Nicarugua van partnerstad La Libertad. Ism DOS Doetinchem, met inleiding over Nicaragua en lokale lekkernijen

Prijs € 8,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

Let op: De hoofdfilm is Spaans gesproken, Engels ondertiteld

 

Het is nooit helemaal zwart-wit. Nicaragua kent geen filmcultuur en toch is er een bijzondere en onderhoudende speelfilm gemaakt, namelijk La Yuma, door de regisseuse Florence Jaugey. Yuma is een jonge meid die samen met haar moeder, stiefvader, zusje en twee broertjes in een arme wijk in de hoofdstad Managua woont. Haar passie is boksen, een heel populaire sport in Nicaragua, maar vrouwen beoefenen het weinig. Voor Yuma is het een manier om uit haar dagelijkse leven te ontsnappen. Tegen deze achtergrond worden thema's aangestipt als interrelationeel geweld, het naast elkaar leven van de verschillende sociale klassen en de weinige mogelijkheden die er zijn voor jongeren, terwijl de overgrote meerderheid van de Nicaraguaanse bevolking jonger dan 25 jaar is.

Deze Nicaraguaanse filmavond wordt in samenwerking met de stedenband Doetinchem - La Libertad (DOS) georganiseerd. Onlangs, in september, hebben drie vrijwilligers van DOS een werkbezoek gebracht aan de zusterstad La Libertad, een plattelandsstadje in een heuvelrijk, groen gebied. Voorafgaand aan de film wordt er kort verslag gedaan van de bezochte projecten, de gevoerde overleggen en de opgedane ervaringen tijdens het bezoek.

In de pauze en na afloop van de film kunt u genieten van overheerlijke Nicaraguaanse hapjes en drankjes! Verzorgd door Samen Doetinchem en DOS.

Film: La Yuma

Regisseur: Florence Jaugey

Land: Nicaragua, Midden Amerika

Meer aanraders

27 nov
Film A Family Quartet - 20:30 uur
Documentaireweken | We volgen Nederlands jongste én grootste viooltalent Noa Wildschut en haar familie in de aanloop naar haar debuutalbum.
A Family Quartet
A Family Quartet
25 nov
Film I am not your Negro - 15:00 uur
Documentaireweken | James Baldwin begon aan een boek over de moorden op zijn vrienden Martin Luther King en Malcolm X. Raoul Peck (Lumumba) verfilmde het onafgemaakte boek.
I am not your Negro
I am not your Negro
25 nov
Film Tulipani - 20:30 uur
Sprookjesachtige tragikomedie over een Zeeuw die na de watersnoodramp nooit meer natte voeten wil en naar Italië fietst.
Tulipani
Tulipani
30 nov
Film Victoria & Abdul - 20:30 uur
Waargebeurd verhaal over de vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim, een jonge klerk uit India.
Victoria & Abdul
Victoria & Abdul
1 dec
Film The Postman's white nights - 20:30 uur
Contact Film presenteert de juweeltjes van de internationale filmkunst: Verafgelegen in de Russische wildernis bezorgt een postbode met zijn bootje de post. Hij is de brug tussen twee werelden, tot de motor gestolen wordt.
The Postman's white nights
The Postman's white nights
14 dec
Film Loveless - 20:30 uur
Loveless is een cinematografisch meesterwerk van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev (Leviathan, The Return) en werd bekroond met de Juryprijs tijdens het filmfestival in Cannes in 2017.
Loveless
Loveless
15 dec
Film The Glass Castle - 20:30 uur
Opgroeiende kinderen in een familie die een bewogen nomadenbestaan leidt.
The Glass Castle
The Glass Castle
21 dec
Film Oude liefde - 20:30 uur
Twee gescheiden zestigers zien elkaar voor het eerst na vele jaren als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden.
Oude liefde
Oude liefde
12 jan
Film Manifesto - 20:30 uur
Contact Film presenteert de juweeltjes van de internationale filmkunst: dertien keer Cate Blanchett die fragmenten uit beroemde twintigste-eeuwse (kunst)manifesten virtuoos tot leven brengt in naar het doek gebrachte installatie (bekend van het Holland Festival)
Manifesto
Manifesto
5 jan
Film Loving Vincent - 20:30 uur
Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.
Loving Vincent
Loving Vincent

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 25 november 2017

I am not your Negro

Lessen 27 november 2017

Atelier Edelsmeden

Theater 2 december 2017

Sinterklaas Komt!

Events 25 november 2017

Wat is onze identiteit?

© Gruitpoort 2017 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap