dinsdag 17 april - 14:00 uur Phantom Thread

Phantom Thread

Winnaar Oscar beste kostuums, BAFTA | De eigenzinnige couturier Woodcock (Daniel Day-Lewis) kleedt het naoorlogse Londen.

Prijs € 8,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

Ook te zien op:

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit. Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis. Met o.a. drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln, My Left Foot) Lesley Manville (Maleficent, Another Year) en Vicky Krieps (Hanna, A Most Wanted Man). Geregisseerd en geschreven door Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, The Master).

Paul Thoma Anderson | Verenigde Staten 2017 | 130 min.

 

Meer aanraders

16 sep
Film Les Uns et les Autres - 14:00 uur
Extra voorstellingen | Klassieker op zondag: Claude Lelouchs gerestaureerde meesterwerk over vier muzikale families voor, tijdens en na WOII. Merel verzorgt de pauze met een hapje en wijntje in Bistrostijl!
Les Uns et les Autres
Les Uns et les Autres
13 mei
Film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - 20:30 uur
Terug op Veler verzoek: Winnaar Oscar beste actrice en beste bijrol, 5 BAFTA's, 4 Golden Globes | Frances McDormand plaatst borden om moordenaar te vinden. Extra voorstelling op wo 21 mrt.
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
5 mei
Film Darkest Hour - 20:30 uur
Winnaar Oscar beste acteur en beste make up, 2 BAFTA's, Golden Globe beste acteur | Kort nadat hij premier is geworden moet Winston Churchill direct een zware beslissing nemen.
Darkest Hour
Darkest Hour
2 mei
Film The Post - 20:30 uur
Extra voorstellingen | Waargebeurd drama van Steven Spielberg met Meryl Streep en Tom Hanks over onwaarschijnlijke samenwerking bij onthullingen in The Washington Post.
The Post
The Post
9 mei
Events Exhibition on Screen: Canaletto and the Art of Venice - 20:30 uur
Een indrukwekkende reis door Buckingham Palace en Windsor Castle op zoek naar het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto.
Exhibition on Screen: Canaletto and the Art of Venice
Exhibition on Screen: Canaletto and the Art of Venice
4 mei
Film Paradise - 16:00 uur
Contact Film presenteert de juweeltjes van de internationale filmkunst: Het aangrijpende verhaal van drie individuen, Olga, Jules en Helmut, wier paden elkaar kruisen tijdens WOII.
Paradise
Paradise
29 apr
Film Jusqu'à la garde - 20:30 uur
Julien voelt zich verscheurd tussen zijn ouders na hun scheiding. Hij doet zijn best de vrede te bewaren om erger te voorkomen.
Jusqu'à la garde
Jusqu'à la garde
27 apr
Film Wild - 20:30 uur
We volgen 4 jaargetijden van de vos, het edelhert en het wilde zwijn op de Veluwe. Ingesproken door André van Duin.
Wild
Wild
26 apr
Film Film Stars don't die in Liverpool - 20:30 uur
Een ooit geliefde Hollywoodactrice (Anette Benning) slijt haar dagen in kleine theaters.
Film Stars don't die in Liverpool
Film Stars don't die in Liverpool
3 mei
Film Get Out - 20:30 uur
Winnaar Oscar beste originele scenario | Rose neemt voor het eerst haar zwarte vriend mee naar haar ouders, die daar nogal bijzonder op reageren.
Get Out
Get Out
11 mei
Film Sweet Country - 20:30 uur
Australië, 1929. Sam en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas uitgeleend aan een teruggekeerde militair om hem te helpen.
Sweet Country
Sweet Country
17 mei
Film God's own Country - 20:30 uur
Het eentonige leven van boerenzoon Johnny verandert radicaal als hij de Roemeense seizoensarbeider Gheorghe ontmoet.
God's own Country
God's own Country
18 mei
Film Foxtrot - 20:30 uur
Michael en Dafna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon is overleden tijdens zijn dienstplicht.
Foxtrot
Foxtrot

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap