vrijdag 12 oktober - 20:30 uur Chavela

Chavela

Het leven van deze taboedoorbrekende persoonlijkheid die naar verluid affaires had met Ava Gardner en Frida Kahlo.

Prijs € 8,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

Chavela kende wereldwijde roem, maar raakte ook jarenlang in de vergetelheid in haar strijd tegen alcoholisme. In 1991 beleefde ze haar glorieuze comeback, waarna ze nog tot 2003 op internationale podia stond. Haar hartverscheurende Mexicaanse rancheras over wanhoop en verdriet raakten het publiek van Carnegie Hall tot l’Olympia. Niet eerder vertoonde interviewbeelden van Chavela Vargas uit 1991 zijn doorspekt met archiefmateriaal, verhalen en mythen van anderen en veel livemuziek. Chavela vertelt het levensverhaal van een door haar ouders niet geaccepteerd meisje uit Costa Rica dat naar Mexico uitwijkt en daar uitgroeit tot een wereldberoemde Grammywinnende ster. De fascinerende documentaire Chavela neemt je mee in het leven van deze taboedoorbrekende persoonlijkheid die veel te veel tequila dronk, het aandurfde om als vrouw in de jaren ’30 broeken te dragen, zowel mannen als vrouwen om haar vinger wond en naar verluid affaires had met Ava Gardner en Frida Kahlo. Een krachtige, vrijgevochten en zinnelijke outsider die geheel haar eigen pad volgde, totdat ze op 93-jarige leeftijd haar laatste adem uitblies.

Mexico, Spanje, VS 2017 | Catherine Gund, Daresha Kyi | 93 min.

 

Meer aanraders

7 nov
Events Exhibition on Screen: Hokusai - 20:30 uur
Een exclusieve, persoonlijke blik op de tentoonstelling van het British Museum, Hokusai: beyond the Great Wave. De film richt zich op Hokusai’s werk en leven in de grote, bruisende metropool Edo, het moderne Tokio.
Exhibition on Screen: Hokusai
Exhibition on Screen: Hokusai
11 nov
Film Tampopo - 15:00 uur
Klassieker op zondag | Verrukkelijke en onvergetelijke Japanse film waarin alles wat het leven de moeite waard maakt wordt gevierd en bezien vanuit voedsel. Merels moeder serveert in de pauze haar beste Ramen.
Tampopo
Tampopo
18 okt
Film Whitney - 20:30 uur
Leven en ondergang van Whitney Houston. Archiefbeelden en interviews met haar familie geven een unieke kijk op haar leven.
Whitney
Whitney
17 okt
Film Den Skyldige (The Guilty) - 16:00 uur
Extra voorstellingen | Asger beantwoordt een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Dan wordt de verbinding plotseling verbroken...
Den Skyldige (The Guilty)
Den Skyldige (The Guilty)
16 okt
Film Figlia Mia - 14:00 uur
Extra voorstellingen | Het zonnige leven op Sardinië staat op zijn kop als Tina ontdekt dat Alba Rohrwacher haar biologische moeder is.
Figlia Mia
Figlia Mia
25 okt
Film A casa tutti bene - 20:30 uur
Een gezellige familiereünie ontaardt in een chaotisch samenzijn als de familieleden noodgedwongen twee dagen en nachten met elkaar moeten doorbrengen.
A casa tutti bene
A casa tutti bene
1 nov
Film Benzinho (Loveling) - 20:30 uur
Irene woont met haar man Klaus en hun vier zoons vlakbij Rio de Janeiro. De deur klemt, de kraan lekt, maar aan liefde geen gebrek in dit licht chaotische huishouden.
Benzinho (Loveling)
Benzinho (Loveling)
31 okt
Theater Het einde van het leven - 20:30 uur
Een theatervoorstelling van Jos Spijkers over voltooid leven. Over mensen die naar wegen zoeken hun leven en levenseinde te realiseren, vaak opboksend tegen onbegrip van familie en samenleving
Het einde van het leven
Het einde van het leven
26 okt
Film Les Uns et les Autres - 14:00 uur
Claude Lelouchs gerestaureerde meesterwerk over vier muzikale families voor, tijdens en na WOII.
Les Uns et les Autres
Les Uns et les Autres
19 okt
Film BlacKkKlansman - 22:00 uur
Spike Lee (Do the Right Thing) stelt virtuoos en urgent racisme in Amerika aan de kaak in waargebeurd verhaal over zwarte agent die infiltreert in de Ku Klux Klan.
BlacKkKlansman
BlacKkKlansman
2 nov
Film Tesnota - 20:30 uur
Elke maand de nieuwste Contact Film | Russisch meesterwerk. Een familie dreigt verscheurd te raken als zoon David en zijn verloofde Lea gekidnapt worden.
Tesnota
Tesnota
8 nov
Film The Children Act - 20:30 uur
Emma Thompson schittert in de verfilming van Ewan McEwan’s bestseller De Kinderwet over een noodzakelijke bloedtransfusie bij een 17 jarige Jehova’s getuige.
The Children Act
The Children Act
9 nov
Film Dogman - 20:30 uur
Gouden Palm winnend acteerwerk in juweeltje van de regisseur van Gomorra over een man met een vervallen hondentrimsalon in misdaadrijk Napels.
Dogman
Dogman
18 nov
Film Wad, overleven op de grens van water en land - 16:00 uur
De eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit (De Nieuwe Wildernis) registreert dit unieke natuurgebied in elk jaargetijde.
Wad, overleven op de grens van water en land
Wad, overleven op de grens van water en land
22 nov
Film Maria by Callas - 20:30 uur
Het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazanges Callas, die eigenlijk gewoon Maria wilde zijn.
Maria by Callas
Maria by Callas
23 nov
Film Rafaël - 16:00 uur
Nazir maakt illegaal de oversteek naar Europa om bij de geboorte van zijn zoon te zijn. Van de regisseur van de Tweeling en Knielen op een bed violen.
Rafaël
Rafaël
30 nov
Film Las Herederas - 20:30 uur
Elke maand de nieuwste Contact Film | Wanneer haar partner naar de gevangenis moet, blijft Chela alleen achter. Ze gebruikt haar oude Daimler als taxiservice voor de rijke oudere dames in de buurt. Prijswinnaar uit Paraguay!
Las Herederas
Las Herederas

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 16 oktober 2018

Figlia Mia

Lessen 16 oktober 2018

Tekenen en schilderen kinderen

Theater 27 oktober 2018

Het Wilde Oosten

Events 19 oktober 2018

Divercity Doetinchem

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap