woensdag 9 januari - 20:00 uur Filmdebat: Fahrenheit 11/9 - is er nog toekomst voor de democratie?

Filmdebat: Fahrenheit 11/9 - is er nog toekomst voor de democratie?

Erik Hagelstein spreekt met Otwin van Dijk naar aanleiding van Michael Moore's aanklacht tegen de politiek over de vraag: Heeft democratie toekomst als een utopisch verhaal beter verkoopt dan een realistisch?

Prijs € 9,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

Aan het begin van een politiek jaar waarin Brexit en provinciale verkiezingen de politieke agenda bepalen kijken we samen naar de film Fahrenheit 11/9 van Michael Moore.

Aansluitend gaat journalist en schrijver Erik Hagelstein in gesprek met Otwin van Dijk (burgemeester Oude IJsselstreek, voormalig kamerlid) naar aanleiding van van vragen als:

Heeft democratie toekomst als een utopisch verhaal beter verkoopt dan een realistisch?

Geldt wat voor Amerika geldt ook voor ons?

Hoe werkt dat eigenlijk in de Achterhoek?

Verschilt de huidige situatie eigenlijk wel wezenlijk van de ideologiën die de vorige eeuw zowel gemaakt als gebroken hebben?

Regisseur Michael Moore onderzoekt in deze documentaire de twee belangrijkste vragen van het Trump-tijdperk: Hoe zijn we hier in hemelsnaam beland en hoe komen we hier weer uit? Fahrenheit 11/9 is een vervolg op Michael Moore’s ‘Fahrenheit 9/11’, over toenmalig president George W. Bush en de aanslagen van 11 september 2001. Het verwijst naar de datum waarop Trump officieel tot president van de Verenigde Staten werd verkozen.

Debat op wo 9 jan 20.00 | za 12 jan 13.30 alleen film

VS 2018 | Michael Moore | 128 min.

 

Meer aanraders

23 aug
Film Buitenfilm Festival: Bohemian Rhapsody - 21:30 uur
Locatie: Hotel Villa Ruimzicht | Winnaar 4 Oscars, Golden Globe voor beste film en beste acteur, 2 BAFTA's l Ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.
Buitenfilm Festival: Bohemian Rhapsody
Buitenfilm Festival: Bohemian Rhapsody
22 aug
Film Buitenfilm Festival: Green Book - 21:30 uur
locatie: IJsselkade/Friûl Lido | Winnaar van 3 Oscars, waaronder Beste Film, 3 Golden Globes en een BAFTA l Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali).
Buitenfilm Festival: Green Book
Buitenfilm Festival: Green Book

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 20 augustus 2019

Ballon

Theater 25 september 2019

Het einde van het leven

Events 20 augustus 2019

Passies & Talenten

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap