vrijdag 15 maart - 09:40 uur Draken en Deuntjes

Draken en Deuntjes

Vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders.

Draken en Deuntjes zie je als onderdeel van Fantasy Friday. Een belevenisdag met workshops, meet & greets en dus ook films. Kaarten voor Fantasy Friday koop je hier. In de ochtend hebben (groot)ouders geen ticket nodig!

‘Draken & Deuntjes’ zijn vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders. Duik mee in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wilt of ga mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen. Ook ontmoeten we Eliette, een klein meisje van acht jaar, dat woont in een land waar de koning muziek heeft verboden… Zou ze samen met haar vriend de troubadour terug kunnen fluiten en zingen?

'Draken & Deuntjes' bestaat uit volgende kortfilms:

• Draken en kant
Anaïs Sorrentino, FR / BE, 2015, 5 min
Op een zonnige middag gaat een klein meisje op de thee bij haar vriendinnetjes. Maar veel liever zou ze vechten met haar zwaard. Ze gaat op zoek naar nieuwe speelkameraadjes…

• Drakenjacht
Arnaud Demuynck, FR / BE, 2015, 6 min
Naar een verhaal van Andréa Nève en Jean-Luc Englebert.
Twee jonge prinsen gaan op drakenjacht. Maar hun kleine zusje mag niet mee. “Draken jagen is niets voor kleine meisjes”, zeggen ze. De kleine lieve prinses haalt haar schouders op en speelt rustig verder, maar wat er dan gebeurt…

• De nachtvrouw
Madina Iskhakova, FR / BE / CH, 2015, 8min
Drie buffels en een vrouw wonen samen in één huis. Iedere avond voor het donker wordt, zijn ze allemaal thuis. Gordijnen dicht, gesloten ramen en deuren. Tot er één nacht een raam openblijft, wat zou er dan gebeuren?

• De eenhoorn
Rémi Durin, BE / FR, 2017, 11 min
Gebaseerd op het boek van Martine Bourre
Op een dag wandelde de Kleine Koning door het bos van zijn kleine koninkrijkje toen hij plots op een vreemd wezen botste: sneeuwwit en razendsnel. De kleine koning wilde het vreemde wezen graag als huisdier. Een opdracht voor dappere ridder ‘Kleinvoet’. Helaas zonder resultaat. Totdat de Kleine Koningin het wezen mee naar het kasteel neemt. Maar het arme dier wordt ziek... Wat zou het weer beter kunnen maken?

• De wind in het riet
Nicolas Liguori & Arnaud Demuynck, BE / FR / CH, 2016, 26 min
De 8-jarige Eliette woont in een land waar de koning muziek heeft verboden. Een troubadour uit het Oosten ziet hoe zijn instrumenten in beslag genomen worden. Hij ontmoet Eliette die in het geheim een fluit gesneden heeft uit wild riet. Eliette en de troubadour worden vrienden. Samen zullen zij ervoor zorgen dat het volk zich bevrijdt van de tirannie.

Frankrijk 2017 | Arnaud Demuynck, Rémi Durin, Anaïs Sorrentino, Madina Iskhakova, Nicolas Liguori | 62 min.

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 1 juni 2020

De Beentjes van Sint Hildegard

Theater 16 oktober 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 8 juni 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap