zaterdag 1 juni - 16:00 uur De keuze van de Gruitpoorter: The Broken Circle Breakdown

De keuze van de Gruitpoorter: The Broken Circle Breakdown

De keuze van na 20 jaar vertrekkend filmhuisvrijwilliger Lenie Sanders | Het intense liefdesverhaal van Elise en Didier kent een tragische wending.

Prijs € 9,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

In het kader van 40 jaar Gruitpoort geven de programmeurs van het filmhuis voor 1 dag het doek uithanden en maken plaats voor de keuze van de Gruitpoorter. Filmhuisvrijwilliger Lenie Sanders koos voor The Broken Circle Breakdown. Enerzijds door de ode aan de blue grass muziek. Anderzijds het ontroerende verhaal, waarin man en vrouw zo anders met hun verdriet omgaan, waardoor ze elkaar niet bereiken. Dit komt helemaal samen in het lied: If I needed you. Dat lied ontroert haar telkens weer.

 

Zij heeft haar eigen tattooshop, hij is een Vlaamse cowboy die banjo speelt in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht... al zijn de verschillen groot. Water en vuur, totaal verschillend maar toch perfect verenigbaar. De geboorte van dochtertje Maybelle maakt hun geluk compleet. Tot het noodlot keihard toeslaat en Maybelle sterft. Didier verliest zich in woede, Elise zoekt troost.

België 2012 | Felix van Groeningen | 109 min.

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 29 september 2020

Het Verdriet van de Achterhoek

Events 1 oktober 2020

Comedy in Doetinchem

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap