dinsdag 24 december - 10:00 uur In Search of Beethoven

In Search of Beethoven

The Great Composers | Op Beethoven's 249e geboorte dag starten we een nieuwe serie exclusieve bioscoopdocumentaires over de grote componisten. Van de makers van Exhibition on Screen

Prijs € 9,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

In 2020 is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren in Bonn. Een goede reden om stil te staan bij een viertal grote componisten. Vier samen met ons het Beethoven jaar met deze, nog nooit in de bioscoop vertoonde, geweldige serie documentaires over de grootste componisten allertijden (Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn).

In Search Of Beethoven richt zich op de romantische mythe dat Beethoven een heroïsch gekweld persoon was die vocht om zijn tragische lot van doofheid te overwinnen en die op zoek was naar zijn “onsterfelijke geliefde” maar uiteindelijk ongehuwd bleef. Het graaft dieper dan het beeld van de gemartelde, slechtgehumeurde en losgeslagen persoonlijkheid, om een heel ander en interessanter persoon te onthullen. In Search Of Beethoven brengt de werelden van toonaangevende artiesten en experts van Beethoven samen om nieuwe inzichten over deze legendarische componist te kunnen onthullen.

“Het was zo geweldig, ik moest ervan huilen” Mail on Sunday. “Subliem” The Telegraph “Deze film zorgt ervoor dat je meteen naar een Concertgebouw of dichtstbijzijnde klassieke muziekwinkel rent om te genieten van alle composities van Beethoven” The Telegraph.

De line-up van artiesten en interviewden bestaat onder andere uit Gianandrea Noseda, Sir Roger Norrinton, Riccardo Chailly, Claudio Abbado, Fabio Luisi, Frans Büggen, Ronald Brautigam, Hélène Grimaud, Vadim Repin, Janine Jansen, Paul Lewis, Lars Vogt, en Emanuel Ax.

Deze film wordt gezien als de beste film ooit gemaakt over Beethoven. Volgens The Beethoven Haus (Beethovens geboortehuis) is dit een film die je niet mag missen.

Phil Grabsky | zaal 2 | 139 min.

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap