zaterdag 1 februari - 16:00 uur Out Stealing Horses

Out Stealing Horses

Een rouwende weduwnaar verhuist naar het land waar een toevallige ontmoeting herinneringen uit zijn verleden opwekt.

Prijs € 9,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

Afgezonderd in de oostelijke bossen van Noorwegen hakt hij nu wat bomen in z’n achtertuin of schuift dikke pakken sneeuw van zijn oprijlaan. Het is 1999, en in het nabije dorp zullen ze de millenniumwisseling vast groots vieren, maar Trond wordt liever ‘fittingly drunk’ in de eenzaamheid van zijn verduisterde woonkamer.

Het Noorse boslandschap is de sleutel tot deze knappe verfilming die de Noorse oudgediende Hans Petter Moland (Zero Kelvin, In Order of Disappearance) maakte van de literaire bestseller Paarden stelen. Terwijl hij Tronds levensverhaal nonlineair uit de doeken doet, gebruikt Moland natuurbeelden om heden en verleden door elkaar te vlechten. De gesloten Trond banjert misschien eenzaam over ijzige bospaden, maar in gedachten is hij steeds vaker in 1948, toen hij als vijftienjarige een zomer met zijn vader (Tobias Santelmann) doorbracht in de wildernis. Het plezier van het houthakken en paardrijden slaat om wanneer het dorpje waar ze verblijven door verschillende tragedies wordt getroffen.

Noorwegen 2020 | Hans Petter Moland | 122 min. | theaterzaal 

 

Meer aanraders

20 feb
Film Mi Vida - 15:30 uur
Extra voorstellingen | Kapster Lou (Loes Luca) uit Schiedam koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar dat gaat niet met de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen.
Mi Vida
Mi Vida
29 feb
Film Parasite - 13:30 uur
Winnaar 4 Oscars, Gouden Palm- en Golden Globe winnaar | De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.
Parasite
Parasite
18 feb
Film Hors Normes - 16:00 uur
Van de makers van Intouchables | Twee vrienden zetten zich in voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij
Hors Normes
Hors Normes
21 feb
Film Honeyland - 16:00 uur
Adembenemende documentaire over de laatste imker die wilde bijen houdt. Contactfilm brengt elke maand een juweel uit de internationale filmwereld naar de Gruitpoort.
Honeyland
Honeyland
18 feb
Film De Beentjes van St. Hildegard - 13:30 uur
Diverse voorstellingen uitverkocht, extra voorstellingen op 21, 22, 23 februari 18.15 | Komisch drama met Herman Finkers en Johanna ter Steege over het los willen breken uit vastgeroeste patronen.
De Beentjes van St. Hildegard
De Beentjes van St. Hildegard
20 feb
Film 1917 - 20:30 uur
Winnaar 3 Oscars | Virtuoos loopgravendrama over de Eerste Wereldoorlog.
1917
1917
24 feb
Film Wei - 20:00 uur
Mantelzorgdocumentaire | Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. Hij is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd.
Wei
Wei

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 18 februari 2020

Leonardo: the Works

Theater 7 maart 2020

Songs & Whispers: Ines Hermann (GER)

Events 19 februari 2020

Achterhoek Business Challenge

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap