woensdag 13 september - 20:30 uur Down to earth

Down to earth

Wereldwijde trektocht laat zien hoe alles met elkaar in verbinding staat en hoe noodzakelijk het is de aarde te koesteren.

Prijs € 8,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

Een familie laat de doorgedraaide wereld achter zich en begint aan de reis van hun leven. Samen met hun drie kinderen reizen ze naar alle uithoeken van de aarde op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld waarin we leven. Zonder crew, zonder vastomlijnd plan; met maar elk een camera en een rugzak en de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten. Ze filmen hun ontmoetingen met de stamoudsten, de wijzen die nog nooit eerder geïnterviewd werden. 

Hun nieuwsgierigheid leidt hen van de oevers van Lake Superior in Michigan, naar het hart van de Amazone. Van de Australische outback naar de Kalahari Dessert. Van de hoge Andes naar de jungle van India. Ze krijgen toegang tot plekken waar nooit eerder gefilmd werd en maken kennis met een meer verbonden manier van leven. 

Hun ontmoetingen met de verborgen wijzen der Aarde laten een diepe indruk na. Onbekende eenlingen, nederige maar charismatische individuen die een eenvoudig bestaan hebben dat ver af staat van onze moderne maatschappij. De meeste van hen stellen hun leven ten dienste van hun gemeenschap die hen medicijnmannen, shamans, healers of wisdom keepers noemen. 

De film onthult de diepe wijsheid die besloten ligt in de gesprekken met deze wijzen en de levens-veranderende impact die dit soort ontmoetingen kunnen hebben. Na lange tijd in afzondering te hebben geleefd zien de Earth Keepers dat het tijd is om in het licht te stappen en hun inzichten en wijsheid te delen met degenen die bereid zijn om te luisteren.

alle leeftijden 90 min

 

 

Meer aanraders

27 sep
Film Howards End - 20:30 uur
Klassieker op zondag, extra voorstelling op wo 27 sep: Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI.
Howards End
Howards End
29 okt
Film Taxi Driver - 11:00 uur
Klassieker op zondag: Getraumatiseerde taxichauffeur trekt ten strijde tegen de verloedering in de stad. Met Robert de Niro, Harvey Keitel, Cybill Shepherd en de toen 12-jarige Jodie Foster.
Taxi Driver
Taxi Driver
29 okt
Film Raging Bull - 14:00 uur
Klassieker op zondag: Het levensverhaal van de onlangs overleden legendarische bokser Jake La Motta, een mix van blinde ambitie, naijver en een overkill aan testosteron. Met Robert de Niro en Joe Pesci.
Raging Bull
Raging Bull
6 okt
Film In the Crosswind - 20:30 uur
Contact Film presenteert de juweeltjes van de internationale filmkunst:Aangrijpend drama over de deportatie van tienduizenden inwoners uit Estland, Letland en Litouwen in 1941, op bevel van Jozef Stalin. Over uithoudingsvermogen en overleven.
In the Crosswind
In the Crosswind
28 sep
Film The Big Sick - 20:30 uur
Stand up comedian Kumail en Emily zijn smoorverliefd. Het enige probleem: zijn traditionele Pakistaanse ouders.
The Big Sick
The Big Sick
30 sep
Film Une Vie - 15:00 uur
Drama over de voor- en tegenspoed in het leven van een jonge vrouw in negentiende-eeuws Frankrijk. Naar de gelijknamige roman van Guy de Maupassant uit 1883.
Une Vie
Une Vie

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 27 september 2017

Howards End

Lessen 27 september 2017

Tekenen en aquerelleren

Theater 29 september 2017

Blind Date

Events 29 september 2017

Kunstbus vrijdag 29 september

© Gruitpoort 2017 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap