dinsdag 5 december - 10:00 uur The Postman's white nights

The Postman's white nights

Contact Film presenteert de juweeltjes van de internationale filmkunst: Verafgelegen in de Russische wildernis bezorgt een postbode met zijn bootje de post. Hij is de brug tussen twee werelden, tot de motor gestolen wordt.

Prijs € 8,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

Verafgelegen, in de Russische wildernis vaart postbode Lyokha rond en bezorgt met zijn kleine motorboot de post. De inwoners van Kenozero Lake leven op een eiland gescheiden van de buitenwereld. Lyokha is het enige contact tussen het eiland en het vaste land en met zijn boot is hij de brug tussen de twee werelden. Maar wanneer de motor van zijn boot wordt gestolen en de vrouw van wie hij houdt voornemens is samen met haar zoontje Timur het eiland te verlaten, vangt een heel ander leven aan voor de postbode. Wat volgt is een reis over zelfontdekking, liefde en demonen uit het verleden.
In een grappige, gevoelige en subtiel surrealistische mix van enscenering en spontane gebeurtenissen – in beeldschone beelden gevangen – worden kleine en grote dorpsverhalen aaneengesmeed tot een fabelachtig geheel. 

 Onbetaalbaar is de scėne waarin Lyohka met Timur een boottochtje maakt en hem de legende vertelt over de heks Kikimora die in het moeras woont. Weerbarstige groeven in vaal geworden hout, een vervallen schoolgebouw, een mysterieuze kater en prachtige shots van de verspreid liggende huizen in de verder ongerepte natuur creëren schitterende poëtische Cinema.
THE POSTMAN’S WHITE NIGHTS is een prachtig portret van een gemeenschap waarin de geest van het vroegere Sovjet-tijdperk nog rondwaart. De soundtrack versterkt diepe, nostalgische verlangens; Eduard Artemyev – de vaste componist van Tarkovsky – gebruikte o.a. delen uit Verdi’s Requiem.

Andrei Konchalovsky | Rusland 2014 |  101 min.

Contact Film is een onafhankelijk en eigenwijs distributiehuis in Arnhem dat al vijfentwintig jaar de juweeltjes van de internationale filmkunst uitbrengt. Cinema die prikkelt, verheft en troost. Elke maand is een titel van Contact Film te zien in de Gruitpoort. Door een vaste plaats in te ruimen hopen we een nieuw publiek kennis te laten maken met dit bijzondere filmaanbod.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 12 augustus 2019

Yuli

Theater 25 september 2019

Het einde van het leven

Events 12 augustus 2019

Bootcamp

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap