zondag 19 november - 14:30 uur Voorpremiere: Het Mysterie van de Melkrobots

Voorpremiere: Het Mysterie van de Melkrobots

Documentaireweken | Boeren zijn onmisbaar, nemen grote risico’s en werken hard. Maar wat als er iets mis gaat? Met inleiding door Maria van Genugten, specialist in burn-out bij boeren.

Prijs € 8,50 Uitverkocht

Johan van Rijthoven is een Brabantse boer die net als zijn voorouders graag een gezond melkveehoudersbedrijf wil overdragen aan zijn kinderen. Om de melkproductie te verhogen, schaft hij een aantal melkrobots aan. Maar dan beginnen de problemen. De robots functioneren niet, de koeien willen er om mysterieuze redenen niet meer in, en de melkproductie loopt zo hard terug dat het bedrijf met de ondergang wordt bedreigd. 

In HET MYSTERIE VAN DE MELKROBOTS volgen we Johan en zijn familie in hun strijd tegen de ‘grootmachten’ die hen de ondeugdelijke melkrobots hebben geleverd. De Van Rijthovens dagen de multinational en de lokale dealer voor de rechter. Zal het hen lukken gecompenseerd te worden voor de geleden schade?

De strijd om gerechtigheid confronteert Johan niet alleen met de cynische machinaties van het hedendaagse landbouwbeleid, maar ook met zichzelf en zijn directe omgeving. Bovendien kampt hij met onbeheersbare krachten op zijn erf, die onder leiding van ‘energetisch manager’ Stef in goede banen moeten worden geleid…

HET MYSTERIE VAN DE MELKROBOTS is een modern boerendrama, dat op unieke wijze inzicht geeft in de strijd om overleving die vele boeren in Nederland en Europa dagelijks voeren – maar dan achter gesloten deuren. 

Vuk Janic | Nederland 2017 | 83 min.

 

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 18 augustus 2019

Qui m'aime me suive!

Theater 25 september 2019

Het einde van het leven

Events 19 augustus 2019

Bootcamp

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap