maandag 7 mei - 20:30 uur Paradise

Paradise

Contact Film presenteert de juweeltjes van de internationale filmkunst: Het aangrijpende verhaal van drie individuen, Olga, Jules en Helmut, wier paden elkaar kruisen tijdens WOII.

Prijs € 8,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

De Russische aristocrate Olga is lid van het Franse verzet en wordt gearresteerd door de Nazi’s omdat ze Joodse kinderen heeft helpen onderduiken in Parijs. In de gevangenis ontmoet ze Jules, een Frans politie-inspecteur en nazi-collaborateur die haar zaak moet onderzoeken. Jules is gecharmeerd van de mooie Olga en biedt haar een lichtere straf aan in ruil voor seksuele gunsten. Olga gaat akkoord, ze wil alles doen om onder vervolging uit te komen. Haar hoop op vrijheid vervaagt echter in rap tempo als de gebeurtenissen een onverwachte draai nemen. Ze wordt naar een concentratiekamp overgebracht en haar leven wordt een Hel in de Germaanse visie op het Paradijs. Tot haar verrassing ontmoet ze daar Helmut, nu een hoog SS-officier, die ze nog kent uit vrolijker tijden. De vlam tussen hen laait weer op, maar wat hen wacht is een onvermijdelijk destructieve en verwrongen relatie.
Helmut is voornemens Olga te redden, en biedt haar een ontsnappingsmogelijkheid. Intussen begint het einde van het nazi-tijdperk zich af te tekenen en Olga’s ideeën over het Paradijs veranderen onherroepelijk.
Gefilmd in scherp zwart-wit, praten/biechten de personages voor de camera, en weeft Konchalovsky een verhaal dat verschillende kanten, en ideologieën van de genocide behandelt. Een krachtige parabel over het wezenlijke, menselijke verlangen te overleven.

Andrei Konchalovsky, begonnen als scenarioschrijver van Andrei Tarkovsky, keerde na een carrière in Amerika in 2014 terug op Russische bodem voor The Postman’s White Nights – ook door Contact Film uitgebracht. In Paradise vormde hij rond drie personages een origineel drama over de horror van de Holocaust.

Rusland, Duitsland; 2016; zwart-wit; 131 minuten; Dolby 5.1;
Russisch, Frans, Duits, Jiddisch gesproken; Nederlands ondertiteld.

 

 

Contact Film is een onafhankelijk en eigenwijs distributiehuis in Arnhem dat al vijfentwintig jaar de juweeltjes van de internationale filmkunst uitbrengt. Cinema die prikkelt, verheft en troost. Elke maand is een titel van Contact Film te zien in de Gruitpoort. Door een vaste plaats in te ruimen hopen we een nieuw publiek kennis te laten maken met dit bijzondere filmaanbod.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 18 augustus 2019

Qui m'aime me suive!

Theater 25 september 2019

Het einde van het leven

Events 19 augustus 2019

Bootcamp

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap