vrijdag 27 september - 21:15 uur Nederlandse Filmnacht: Instinct

Nederlandse Filmnacht: Instinct

Voorpremiere met nagesprek | In het regiedebuut van Halina Reijn speelt Carice van Houten een ervaren psycholoog, die geobsedeerd raakt door een zedendelinquent.

Prijs € 9,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

INSTINCT, de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2019, is op vr 27 september te zien als exclusieve voorpremière.

Na de film praten we met deskundigen over het beeld van TBS ers, zoals het in de film naar voren komt én zoals het heerst in de maatschappij. We spreken onder andere met Jos Spijkers, die als theatermaker dit najaar opnieuw in een TBS kliniek een voorstelling zal maken.

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Naast Gruitpoort vertonen nog 22 andere filmtheaters in Nederland op vrijdag 27 september tegelijkertijd de film Instinct, als onderdeel van de Nederlandse Filmnacht. Deze voorpremières vinden plaats op dezelfde avond als de rode loper-première van de film tijdens het Nederlands Film Festival. De Nederlandse Filmnacht omvat film, thematische verdieping en een speciaal georganiseerd randprogramma. De Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse arthouse film dichter bij het publiek en wordt georganiseerd door het Nederlands Filmtheater Overleg, Eye Filmmuseum, het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 22 oktober 2020

De Schooltuin

Events 22 oktober 2020

Slowdates | Jonge gasten

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap