vrijdag 27 september - 21:15 uur Nederlandse Filmnacht: Instinct

Nederlandse Filmnacht: Instinct

Voorpremiere met nagesprek | In het regiedebuut van Halina Reijn speelt Carice van Houten een ervaren psycholoog, die geobsedeerd raakt door een zedendelinquent.

Prijs € 9,50 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

INSTINCT, de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2019, is op vr 27 september te zien als exclusieve voorpremière.

Na de film praten we met deskundigen over het beeld van TBS ers, zoals het in de film naar voren komt én zoals het heerst in de maatschappij. We spreken onder andere met Jos Spijkers, die als theatermaker dit najaar opnieuw in een TBS kliniek een voorstelling zal maken.

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Naast Gruitpoort vertonen nog 22 andere filmtheaters in Nederland op vrijdag 27 september tegelijkertijd de film Instinct, als onderdeel van de Nederlandse Filmnacht. Deze voorpremières vinden plaats op dezelfde avond als de rode loper-première van de film tijdens het Nederlands Film Festival. De Nederlandse Filmnacht omvat film, thematische verdieping en een speciaal georganiseerd randprogramma. De Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse arthouse film dichter bij het publiek en wordt georganiseerd door het Nederlands Filmtheater Overleg, Eye Filmmuseum, het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Meer aanraders

8 feb
Film Once Upon a Time... in Hollywood - 20:30 uur
10 Oscarnominaties | De negende speelfilm van Quentin Tarantino. Ode aan Hollywood met sterren als Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie.
Once Upon a Time... in Hollywood
Once Upon a Time... in Hollywood
6 feb
Film Dolor y gloria - 15:30 uur
2 Oscarnominaties | Salvador Mallo is een regisseur die teert op vergane glorie. Wanneer een oude film van hem onder het stof vandaan wordt gehaald, wil hij vrede sluiten met zijn verleden. Hij moet echter ook de demonen uit zijn jeugd onder ogen komen.
Dolor y gloria
Dolor y gloria

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 25 januari 2020

The Two Popes

Theater 5 februari 2020

On Stage - Mensen die op dieren lijken

Events 27 januari 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap