Nieuws

Dierbare spulletjes met Berna Bonekamp, 7/2 t/m 21/2

Kunstenares Berna Bonekamp geeft drie donderdagmiddagen een workshop voor bewoners van de Bleyke. Dierbare spulletjes, dat is het onderwerp van de middagen. We zoeken een paar vrijwilligers die met Berna meegaan om de bewoners te helpen. Ervaring met beeldende kunst is geen vereiste.

Lees verder »

Workshop Dansen met Maxime 22/2

Het ‘Dansuurtje met Maxime’ is een activiteit voor ouderen, uitgangspunt is moderne dans en beweging. Op 22 febr is een workshop voor vrijwilligers die Maxime gaan ondersteunen bij het Dansuurtje.

Lees verder »

Interactieve poppenvoorstelling tot 27/2

Er was eens een koning en koningin die zo graag een kindje wilden. Ze gaan naar heks Akkaba en dan gebeurt er iets verrassends………! Vindingrijkheid, dat is Jannie Nijland en Marian Kok niet vreemd. Als vrijwilligers bij Lang Leve Kunst en Naoberschap hebben ze aan heel diverse activiteiten voor ouderen meegedaan. Dat bracht hun op het idee om een poppentheater voor ouderen te maken. Ze schreven het sprookje Spikkeltje en maakten hun eigen poppen. Spikkeltje is een huiskamervoorstelling en na afloop schuift Spikkeltje samen met de andere poppen aan bij het publiek om zich te laten bewonderen en om een praatje te maken. Want aan de poppen valt zoveel te beleven…

Lees verder »

Wie kan de verleiding weerstaan? Slowdate 11/3

Is het je ook weleens overkomen: meer gekocht dan je plan was, iets aangeschaft dat je helemaal niet nodig had? Niet ondenkbaar, dat je je hebt laten inpakken door een of andere reclameboodschap. Reclame, we worden ermee overspoeld: op straat, op tv, via sociale media. Hebben we in de gaten dat we erdoor beïnvloed worden en hoe groot is die invloed eigenlijk? Hoe werkt reclame en wat doet dat met je? Daar gaan we het over hebben tijdens de volgende Slowdate van jong en oud, maandag 11 maart van 15 tot ca. 17 uur, in het jongerencentrum op de Gruitpoort.

Lees verder »

Gedichten maken met ouderen op 13/3 en 20/3

Rijmen en dichten, zonder je hemd op te lichten! Poëzie is helemaal van deze tijd en volgens schrijfdocente Lieke Deelstra kan echt iedereen gedichtjes maken. Doet je ook mee? In maart zijn we weer op woonzorglocaties met Dichtselsdag. Hiervoor zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Je gaat mee naar een groepje ouderen en met de andere vrijwilligers ondersteun je hen bij het werken met een aantal eenvoudige dichtvormen, zoals het Elfje. Iedereen slaagt erin om een eigen gedicht te maken en dat levert veel plezier op.

Lees verder »

Theatervoorstelling Hartstocht & Hotspot 6/4 t/m 30/4

Theatergroep Maskerade speelt op zaterdag 6 april de première van de voorstelling Hartstocht en Hotspot in de Gruitpoort. Een humoristisch stuk in samenwerking met Lang Leve Kunst. Na de première zal de theatergroep de voorstelling gaan spelen in verschillende zorgcentra.

Lees verder »

Betekenisvol schrijven als vrijwilliger van Verhalenoogst 25/4 t/m 23/5

Ouderen vertellen hun verhaal. Jij luistert, vraagt en schrijft. Samen smeden jullie in korte tijd een band door al die persoonlijke verhalen. Misschien schrijf je zelfs wel een verhaal dat de ander nog niet eerder verteld heeft. Als je klaar bent met schrijven, lees je het verhaal voor aan de verteller. Verhalenoogst maakt bij vertellers en schrijvers telkens een onuitwisbare indruk. Wil je dit ook meemaken? Schrijf je dan in voor de editie van donderdag 24 januari (workshop), 31 januari en 7 en 14 februari bij Schavenweide in Doetinchem of Meulenvelden in Didam

Lees verder »

Theatervoorstelling voor vrijwilligers Lang Leve Kunst 22/5

Een theateravond voor de vrijwilligers van Lang Leve Kunst. Omdat we je inzet zo waarderen bieden we onze vrijwilligers een kaartje aan voor de voorstelling 'Het einde van het leven'. Een indringende en integere theatervoorstelling door Jos Spijkers over mensen die naar wegen zoeken hun leven en levenseinde te realiseren, vaak opboksend tegen onbegrip van familie en samenleving. Woensdag 22 mei, 20.30 uur, de Gruitpoort. Noteer de datum alvast. Een persoonlijke uitnodiging volgt.

Lees verder »

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap