Nieuws

Di 21/11 Nieuwe activiteit: het Kettingverhaal

Fantasie gaat niet met pensioen. Sterke of spannende of gekke of rare verhalen verzinnen, iedereen kan dat! Verschillende bewoners van De Bleyke in Hengelo G gaan samen een kettingverhaal schrijven. Dat gebeurt op dinsdagochtend 21 november.

Lees verder »

ma 20/11 Presentatie kunstprojecten Schavenweide

In de hal van Schavenweide stond de afgelopen maanden een lege kast. De kast werd gemaakt door de kunstenaars Berna Bonenkamp en Lennart Brinkhuis. Zij waren net als andere kunstdocenten, amateurkunstenaars en scholieren regelmatig op Schavenweide en werkten mee aan de ruim 60 activiteiten met beeldende kunst, dans, theater, zang, naar verhalen of gedichten luisteren en graffiti.

Lees verder »

Verhalenoogst eindpresentatie

Naar aanleiding van een aantal mooie anekdotes, schrijven vrijwilligers van Lang Leve Kunst korte verhalen. Op maandag 27 november worden ze tijdens feestelijke bijeenkomsten voorgelezen.

Lees verder »

Vrij 1/12 Hedy D’Ancona spreker op symposium Lang Leve Kunst

Als Achterhoeks kunstparticipatieprogramma voor ouderen Lang Leve Kunst en Naoberschap vieren we feest want we bestaan drie jaar. En nog belangrijker: we hebben besloten om vier jaar door te gaan, dus ook de komende jaren zijn er weer volop mooie momenten waarop ouderen, vrijwilligers en scholieren samen kunst beleven. Dat willen we vieren, samen met u, want om Hedy d’Ancona te citeren: Passie en ambitie gaan niet met pensioen! Wij zijn zeer verheugd dat we Hedy als gastspreker kunnen verwelkomen op het symposium op vrijdagmiddag 1 december.

Lees verder »

Leerlingen Rietveldlyceum schilderen met ouderen

Ook dit seizoen werkt Lang Leve Kunst samen met het Rietveldlyceum. Leerlingen maken samen met ouderen zelfportretten. Kunstdocent Lennart Brinkhuis zegt: "Het gaat niet om de verf, het gaat om het contact." Daarom geeft hij de koppels de opdracht met elkaar te praten een overeenkomst in hun levens te benoemen die ze in de zelfportretten laten zien.

Lees verder »

ma 6/11 en 27/11 Natuurlijk materiaal

Een klein kunstwerk maken met materialen uit de eigen omgeving, ervaring is niet nodig, iedereen kan mee doen. We nodigen u van harte uit om mee te doen en vinden het leuk als u zelf materialen verzamelt, zoals herfst-of bloembladeren, takjes, mossen, zaden, aarde, keukenkruiden of gedroogde etenswaren. Als het maar goed gedroogd is, kan alles gebruikt worden. Docent is Lennart Brinkhuis.

Lees verder »

Humor is het sleutelwoord!

Afgelopen halfjaar vond er een experiment van Lang Leve Kunst plaats op zorgcentrum de Hyndendael in Hummelo. Doel was te onderzoeken of werkvormen uit de theaterlessen ingezet kunnen worden als teambuilding. Theaterdocent Boaz Boele begeleidde dit project.

Lees verder »

di 14/11 Sing in Vorden

Samen zingen en muziek maken en tussendoor luisteren naar verhalen of gedichten en dat telkens rond een ander thema. Dat gebeurt er op de Sing in te Vorden. Iedere maand begeleiden Dick Wagenvoort en Rikie Walgemoet een groep ouderen. De eerst volgende keer is op dinsdag 14 november.

Lees verder »

Ook op Sydehem 'Zingen met Suus'

Met liedjes inspelen op wat er leeft qua stemming, gebeurtenissen, jaargetijde, dat is in het kort gezegd wat Suus Bijleveld met dit project doet. Vanaf september start ze een nieuwe editie op Sydehem in Zeddam.

Lees verder »

Herbergier Doetinchem nieuwe partner Lang Leve Kunst

Herbergier Doetinchem nieuwe partner Lang Leve Kunst en Naoberschap Herbergier Doetinchem sluit zich aan als partner van het ouderenprogramma Lang Leve Kunst en Naoberschap.

Lees verder »

© Gruitpoort 2017 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap