Nieuws

Suus heeft voor iedere gelegenheid een liedje!

Met liedjes inspelen op wat er leeft qua stemming, gebeurtenissen en jaargetijde, dat is in het kort gezegd wat Suus Bijleveld met het project Zingen met Suus doet. Dit voorjaar komt ze 7 weken achter elkaar naar de Hessegracht in Doesburg.

Lees verder »

Lang Leve Kunst en Naoberschap start denktank Oud=In over 'Gelukkiger en gezonder ouder worden'

Oud=In gaat met behulp van passende literatuur over ‘Gelukkiger en gezonder ouder worden’ kennis verzame-len en bespreken. Met deze kennis en inzichten wil de kerngroep verder bouwen aan een filosofie onder het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap. Er zijn 6 bijeenkomsten. Het start is don-derdagochtend 8 maart.

Lees verder »

Eindresultaten Zeg ‘ns Ja: “Deze krijgt een ereplek!”

Afgelopen vrijdag 9 februari, dus vlak voor Valentijnsdag, was de laatste bijeenkomst van Zeg ‘ns Ja! bij Sensire Waterrijk in Doetinchem. In drie bijeenkomsten maakte een groepje bewoners ondersteund door kunstenares Berna Bonekamp en vrijwilligers van Lang Leve Kunst en Naoberschap een collage over hun trouwdag. Met prachtige resultaten.

Lees verder »

Verhalenoogst eindpresentaties in Vorden en Doetinchem

De afgelopen en komende vrijdag “oogsten” schrijfvrijwilligers van Lang Leve Kunst en Naoberschap samen met schrijfdocente Lieke Deelstra verhalen bij ouderen van Herbergier in Doetinchem en Sensire De Wehme in Vorden.

Lees verder »

Do 22 maart, In gesprek over ouder worden in deze tijd

De Leyden Academy heeft ons gevraagd een focusgroep samen te stellen voor een éénmalig gesprek. Onderzoeker Jolanda Lindenberg gaat dan met ouderen in gesprek over hoe ze zich voelen in deze tijd, hoe ze ouder worden ervaren, welke rol ze spelen en willen spelen in hun familie en omgeving en over wat ze van anderen verwachten.

Lees verder »

Vrijwilligers Alzheimer Nederland kijken naar kunst bij Stadsmuseum Doetinchem

Op 8 februari gaat een groep vrijwilligers van Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland samen met kunstenares Berna Bonekamp in gesprek over kunstwerken in Stadsmuseum Doetinchem, en dat is weer eens heel wat anders!

Lees verder »

Sensire Den Ooiman start Zangbrigade

In het voorjaar start Sensire Den Ooiman in samenwerking met Lang Leve Kunst en Naoberschap met koortjes van vrijwilligers, familieleden en buren. Muziek en zang hebben een groot positief effect op het welbevinden van mensen, zeker wanneer die mensen langdurige zorg nodig hebben of dement zijn. Daarom doen we een oproep: doe mee aan de Zangbrigade!

Lees verder »

Voorpret door Lege-Handen-Gesprek op Liemerije Didam

Bewoners van Waverlo op Meulenvelden (Liemerije) gaan vanaf 8 maart drie weken lang aan de slag met theaterdocent Boaz Boele. Maar wat er precies gaat gebeuren? Dat is voor iedereen nog een verrassing.

Lees verder »

Co-creatie met vrijwilligers van Den Ooiman

Elke maand komen we bij elkaar: de speciaal opgerichte ambassadeursgroep bestaande uit vrijwilligers van Den Ooiman, de welszijnscoördinator en medewerkers van Lang Leve Kunst en Naoberschap (LLK). Want komend half jaar organiseert Lang Leve Kunst en Naoberschap in het kader van Doetinchem Age Friendly Cultural City (AFCC) allerlei kunstactiviteiten bij verpleeghuis Den Ooiman, samen met de enthousiaste ambassadeurs. Het is erg leuk om met deze enthousiaste mensen samen te werken en elkaar te inspireren.

Lees verder »

Sing In in Kultuurhus Vorden

Samen zingen en muziek maken en tussendoor luisteren naar verhalen of gedichten en dat telkens rond een ander thema. Dat is wat er op de Sing in gebeurt. En het is zeer succesvol, steeds meer mensen sluiten zich aan!

Lees verder »

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap