Nieuws

Koffie met Kwast, tot 4/12

Kunstenares Femmie den Ouden komt in november en december 3x op woensdagochtend naar het Barghse Huus in 's-Heerenberg om samen met ouderen een kunstwerk te maken.

Lees verder »

Verkorte workshop schrijverspoule Verhalenoogst 10/12

Altijd al eens mee willen doen met Verhalenoogst, maar het paste nooit in je agenda? Vanaf nu houden we rekening met jouw planning bij het indelen van de ontmoetingen met ouderen. Op 10 december is er een verkorte workshop waarin je meer hoort over dit prachtige project.

Lees verder »

‘Stemmen van een nieuwe tijd’ vanaf 11/ 12

‘Stemmen van een nieuwe tijd’. Een lezing met daaropvolgend een schrijfwedstrijd over de jaren van de wederopbouw op het Ulenhofcollege te Doetinchem. De lezing wordt gegeven door bestseller auteur Annegreet van Ber-gen. Aan den lijve heeft Annegreet ondervonden hoe Nederland in de jaren na de tweede wereld-oorlog uit het dal kroop en een ongekende groei en ontwikkeling doormaakte, de jaren van de wederopbouw! Zij schreef er twee boeken over: “Gouden jaren” en “Het goede leven”.

Lees verder »

Zusjes van Rijn, tot 10/12

Het is 1944, de zusjes van Rijn zijn alleen thuis. Ze vervelen zich en besluiten elkaar hun diepste geheimen te vertellen. Loes blijkt ontzettend verliefd te zijn, Martha wil het liefst alleen maar dansen en Annemarie wil graag niet meer de jongste zijn. In dit muzikale halfuur nemen zij u mee naar de tijd van vroeger d.m.v. herkenbare situaties, muziek en dans. Komt u kijken? Meezingen mag natuurlijk altijd. Graag tot dan!

Lees verder »

Zingen met Suus op Sydehem en Schavenweide, tot 12/12

Opnieuw gaat Suus Bijleveld voor ons op stap met gitaar en een heleboel liedjes. Deze herfst gaat ze wekelijks naar Sydehem en Schavenweide. Er zullen ongetwijfeld veel liedjes over de herfst en St. Maarten gezongen worden. Iedere gebeurtenis weet Suus te omlijsten met muziek en liedjes en ze speelt in op wat er op dat moment op de groep leeft. Ze kent honderden liedjes en heeft voor iedere gelegenheid wel een liedje paraat.

Lees verder »

Workshop Voorleesbrigade op 16/12

Even helemaal verdwijnen uit het leven van alledag en genieten van een mooi verhaal dat voorgelezen wordt, dat is wat we ouderen aanbieden met de Voorleesbrigade van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Vind jij het leuk om voor te lezen, om mooie verhalen te selecteren en contact te maken met ouderen? Meld je dan aan voor de workshop op 16 december om 11.30 uur in de Gruitpoort. De workshop duurt ongeveer een uur.

Lees verder »

Kerstkriebels, tot 19/12

Kerstkriebels is een korte intieme theatervoorstelling voor in de huiskamer. Jannie en Marian kennende, is er veel interactie met het publiek. Kerstkriebels is een kerstverhaal met extra veel liedjes en wat kortere gesproken teksten en geschikt voor mensen met dementie. De voorstelling duurt inclusief ‘nazit’ hooguit drie kwartier.

Lees verder »

Sensire Vorden start Zangbrigade vanaf 14/01

In januari 2020 start Sensire Vorden met koortjes van vrijwilligers, familieleden en buren. Muziek en zang hebben een groot positief effect op het welbevinden van mensen, zeker wanneer die mensen langdu-rige zorg nodig hebben of dement zijn. Daarom doen we een oproep: doe mee aan de Zangbrigade!

Lees verder »

hARTebeeld: leerlingen Metzo maken levenscollages met ouderen 6/1 t/m 27/1

Wie bent u eigenlijk? Wat zijn de dingen die u belangrijk vindt, waar wordt u blij van? Met deze en nog veel meer vragen gaan ouderen van Sensire Den Ooiman en leerlingen van het Metzo College in gesprek in januari tijdens het Lang Leve Kunstproject hARTebeeld van de Gruitpoort. Samen maken ze vervolgens een soort levenscollage van alles wat belangrijk is voor de oudere. Kunstenares Berna Bonekamp begeleidt het geheel.

Lees verder »

Markenheem Hyndendael in Hummelo start Zangbrigade vanaf 01/02

In februari 2020 start Markenheem Hyndendael Hummelo met koortjes van vrijwilligers, familieleden en buren.

Lees verder »

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap