Nieuws

Workshop nieuwe zangers met Pieternel van Amelsvoort op 25/4

Op donderdagmiddag 25 april is er weer een workshop contact maken via zang van Pieternel van AMelsvoort van DivaDichtbij, speciaal voor nieuwe zangers van Zang aan Huis en de Zangbrigade.

Lees verder »

Betekenisvol schrijven als vrijwilliger van Verhalenoogst 25/4 t/m 23/5

Ouderen vertellen hun verhaal. Jij luistert, vraagt en schrijft. Samen smeden jullie in korte tijd een band door al die persoonlijke verhalen. Misschien schrijf je zelfs wel een verhaal dat de ander nog niet eerder verteld heeft. Als je klaar bent met schrijven, lees je het verhaal voor aan de verteller. Verhalenoogst maakt bij vertellers en schrijvers telkens een onuitwisbare indruk. Wil je dit ook meemaken? Schrijf je dan in voor de editie van donderdag 24 januari (workshop), 31 januari en 7 en 14 februari bij Schavenweide in Doetinchem of Meulenvelden in Didam

Lees verder »

Zingen met Suus op St Elisabeth, vanaf 8/5

Met liedjes inspelen op wat er leeft qua stemming, gebeurtenissen en jaargetijde, dat is in het kort gezegd wat Suus Bijleveld met het project Zingen met Suus doet. In mei en juni komt ze wekelijks naar St. Elisabeth in Doesburg om te zingen met mensen met dementie én hun familie.

Lees verder »

Dansuurtje Sydehem 9/5 t/m 23/5

Genieten van muziek, luisteren naar wat muziek te zeggen heeft, zelf dansen en meebewegen, dat zijn de elementen van het Dansuurtje. Vanaf 9 mei vindt het Dansuurtje plaats bij het Sydehem in Zeddam. Het Dansuurtje wordt gegeven door dansvrijwilligers, begeleid door dansdocente Maxime Kroot.

Lees verder »

Voorlezers gezocht voor de Voorleesbrigade tot 10/5

Even helemaal verdwijnen uit het leven van alledag en genieten van een mooi verhaal dat voorgelezen wordt, dat is wat we ouderen aanbieden met de Voorleesbrigade van Lang Leve Kunst en Naoberschap. We zijn weer op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om voor te lezen, om mooie verhalen te selecteren en contact te maken met ouderen. We zijn met name op zoek naar mensen die willen lezen in Oude IJsselstreek en Bronckhorst (Vorden e.o.).

Lees verder »

Slowdate: Vooroordelen onder de loep, 13/5

Overkomt het jou ook wel eens, dat je je mening al gevormd hebt, je oordeel al geveld is vóór je volledig geïnformeerd bent of iemand de kans hebt gegeven te laten zien wie hij is? Hoe kijken jongeren aan tegen ouderen en welk beeld hebben ouderen van jongeren? Gebaseerd op FEITEN of VOOROORDELEN of van beide een beetje?

Lees verder »

Spikkeltje bij Croonemate op 15/5

De poppenvoorstelling Spikkeltje heeft in januari en februari bij verschillende zorgcentra gespeeld met veel succes. Op woensdag 15 mei om 15.15 uur spelen de vrijwilligers Jannie Nijland en Marian Kok van Lang Leve Kunst de poppenvoorstelling ook nog een keer bij de Croonemate in Doetinchem.

Lees verder »

Slowdate: aan de slag, 20/5

Jongeren en ouderen nemen de tijd om elkaar écht te ontmoeten, dat is wat we met de Slowdate willen. Dit keer doen we dat niet door te praten maar door met elkaar aan de slag te gaan onder leiding van kunstenares Berna Bonekamp. Zo leren we elkaar ook van een andere kant wat beter kennen. Koppels van jong en oud maken een klein kunstwerk. Wat we gaan doen, is nog een verrassing, maar het staat wel vast, dat Berna voortborduurt op gespreksonderwerpen van voorgaande Slowdates. Ook wie nog niet eerder aan een Slowdate mee heeft gedaan, is van harte welkom. Tussendoor is er natuurlijk weer een kleine proeverij.

Lees verder »

Broedplaats Vrijwilligers Lang Leve Kunst 21/5

Omdat we het belangrijk vinden om regelmatig contact met jou als vrijwilliger van Lang Leve Kunst en Naoberschap te hebben en om van je ervaringen te leren, organiseren we op 21 mei een Broedplaats. Zo hopen we het programma te ontwikkelen en vrijwilligers verder te helpen. Het artistieke profiel van LLK is een belangrijk aandachtspunt.

Lees verder »

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap