Nieuws

De Telefonische Voorleesbrigade

Alle maatregelen rondom het coronavirus, die gaan ons niet in de koude kleren zitten. Zou u er net als wij het liefst even ‘uitvliegen’ en de deur achter u dichttrekken? Nu ook de Gruitpoort noodgedwongen haar deuren heeft moeten sluiten, hebben we een andere manier bedacht om u wat moois te kunnen bieden: We ontmoeten u via de telefoon. Vele vrijwilligers van onze Telefonische Voorleesbrigade staan voor u klaar! Samen kruipt u een kwartiertje weg in een mooi verhaal dat u voorgelezen wordt, samen verdwijnt u even helemaal uit het nu en de zorgen van alledag!

Lees verder »

Alle activiteiten t/m 6 april uitgesteld

In verband met het coronavirus worden alle activiteiten van Lang Leve Kunst en Naoberschap uitgesteld.

Lees verder »

15TOEN,15NU, Zonecollege, 18/3

De15 jarigen zitten in de 3e klas van het Zonecollege. Dit project is een onderdeel van het keuzevak Zorg en Welzijn dat in samenwerking met Lang Leve Kunst werd opgezet. Ter voorbereiding kregen de leerlingen op school les van theaterdocent Boaz Boele over interviewtechniek. Boaz nam kwamen vier proefkonijnen mee: vier ouderen die het hemd van het lijf gevraagd mocht worden.

Lees verder »

Workshop Lenteprenten, Doesburg 19/3

Attent organiseert dit seizoen verschillende kleinschalige culturele activiteiten voor de bewoners van St. Elisabeth en Hessegracht. Donderdag 19 maart is er weer een workshop speciaal voor familie en vrijwilligers: Lenteprenten door de Doesburgse kunstenares Ine de Laak. Hoe leuk is het om als je op bezoek komt een prentenboek mee te nemen! Wat zie je allemaal? Wat valt het eerste op? Wat zie je voor kleuren? Waar doet het je aan denken? Over dat soort onderwerpen gaat deze workshop. De workshop wordt verzorgd door Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort in Doetinchem.

Lees verder »

Slowdate: blind vertrouwen 26/3

Hoe fijn is het als er iemand is bij wie je je ei kwijt kunt, met wie je je hartsgeheimen durft te delen, die er onvoorwaardelijk voor je is. En dat alles in de wetenschap dat hetgeen je in vertrouwen vertelt niet met derden wordt gedeeld. Blind te vertrouwen dus! En kan een ander dat vertrouwen ook in jou hebben en kun je dat altijd waarmaken? Ben je weleens diep teleurgesteld? Tijdens de Slowdate van 26 maart praten we hierover.

Lees verder »

Slowdate: Jongeren aan het woord 9-4

Tijdens de Slowdate van 9 april a.s. is het woord aan de jongeren. Zij bereiden deze bijeenkomst voor en dragen onderwerpen aan die hen bezighouden. Daarover gaan de verschillende generaties met elkaar in gesprek. En wat is er nodig om dat gesprek prettig en inspirerend te laten verlopen? Ook daar gaan we het over hebben op die negende april!

Lees verder »

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap