Nieuws

Sensire Vorden start Zangbrigade, 21/1

In januari 2020 start Sensire Vorden met koortjes van vrijwilligers, familieleden en buren. Muziek en zang hebben een groot positief effect op het welbevinden van mensen, zeker wanneer die mensen langdu-rige zorg nodig hebben of dement zijn. Daarom doen we een oproep: doe mee aan de Zangbrigade!

Lees verder »

Zingend door de dag, Doesburg 27/1

Attent Doesburg Buitenste Binnen is een jaarprogramma in de Culturele Hanzestad Doesburg met kleinschalige culturele activiteiten voor de bewoners van St. Elisabeth en Hessegracht. Op maadnagmiddag 27 januari organiseren we daarom de workshop Zingend door de dag o.l.v. Pieternel van Amelsfoort

Lees verder »

Familiebal met Friederike 29/1 tm 28/3

In januari ziet een prachtig nieuw project het levenslicht: het Familiebal met Friederike. De eerste twee edities vinden plaats bij Sensire in Wehl en Vorden en zoals de naam al aangeeft, bewoners en familie dansen samen.

Lees verder »

Slowdate 'In een nieuw jasje' 30/1

Soms is het wijs de boel weer eens lekker op te schudden, tijd voor een frisse wind! Zo verschuiven de Slowdates naar de avonduren, waardoor meer mensen kunnen aanhaken bij de ontmoetingen van jongeren en ouderen. En Boaz Boele, theaterdocent, wordt de vaste begeleider. Hij draagt allerlei ideeën aan, maar de deelnemers bepalen uiteindelijk de invulling van de avond. Het doel van de Slowdates blijft staan als een huis: tijd en moeite nemen elkaar te ontmoeten, te spreken, naar elkaar te luisteren en het ontplooien van activiteiten. De grootste gemene deler is de interesse in andere mensen. De eerstvolgende Slowdate is op donderdag 30 januari van 18.30 uur tot 20.30 uur op de Gruitpoort. Kom je ook? Meld je dan aan via info@gruitpoort.nl onder vermelding van Slowdate 30/1. Entree is gratis. Noteer ook alvast de volgende Slowdate op 13 februari. De eerstvolgende Slowdate is op donderdag 30 januari van 18.30 uur tot 20.30 uur en vindt plaats op de Gruitpoort. Zin om mee het mee te maken? Meld je aan via info@gruitpoort.nl onder vermelding van Slowdate 30/1. Entree is gratis. Noteer ook alvast de volgende Slowdate op 13 februari.

Lees verder »

Stilleven Beleven vanaf 30/01

Beeldende kunst genieten: zien, ruiken, voelen, horen. Beeldend kunstenares Ine de Laak uit Hummelo verzorgt samen met vrijwilligers drie ochtenden over beeldende kunst bij de Herbergier in Doetinchem.

Lees verder »

Markenheem Hyndendael in Hummelo start Zangbrigade vanaf 01/02

In februari 2020 start Markenheem Hyndendael Hummelo met koortjes van vrijwilligers, familieleden en buren.

Lees verder »

Dans en Muziek met Maxime en Yannick vanaf 04/02

In februari en maart gaan bewoners van verschillende woonzorgcentra genieten van een muzikale dansvoorstelling met danseres Maxime Kroot en Cellist Yannick Wandel met daarnaast de mogelijkheid om zelf te dansen, te bewegen en te luisteren naar muziek.

Lees verder »

Thee met Voorleesbrigade 19/2

Bent u voorlezer en nog niet bij een van de Thee-bijeenkomsten geweest? Kom dan op 19 februari naar de Gruitpoort!

Lees verder »

Thee met Verhalenoogst 20/2

We zijn nu een tijdje op weg met de pilot van Verhalenoogst nieuwe stijl. Schrijvers gaan in kleine groepjes zonder docent naar woon-zorgcentra en schrijven voor één oudere een verhaal. We zijn heel benieuwd naar hoe het de vrijwilligers die meeschreven aan de pilot vergaan is. Daarom organiseren we een bijeenkomst op 20 februari.

Lees verder »

Workshop Lenteprenten, Doesburg 19/3

Met Attent in organiseren we dit seizoen allemaal kleinschalige culturele activiteiten voor de bewoners van St. Elisabeth en Hessegracht. Donderdag 19 maart is de workshop Lenteprenten met Ine de Laak. Hoe leuk is het om als je op bezoek komt een prentenboek mee te nemen! Wat zie je allemaal? Wat valt het eerste op? Wat zie je voor kleuren? Waar doet het je aan denken? Over dat soort dingen gaat de workshop voor vrijwilligers en familieleden.

Lees verder »

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap