Nieuws

Adviesgroep Jonge Rotten, van 30/8 t/m 4/10

Verbondenheid en positieve beeldvorming tussen generaties is een hot item. Daarom start de Gruitpoort in de loop van dit seizoen het project Jonge Rotten. Mensen van 65+, maar ook van 65-, worden van harte uitgenodigd om inhoudelijk mee te denken in de adviesgroep Jonge Rotten. De groep komt vanaf 30 augustus zes donderdagen bij elkaar en gaat reflecteren op eigen levensvragen ‘van weleer’ en ‘van nu’.

Lees verder »

Dansvrijwilligers gezocht! Workshop 31/8

Ga mee met docente Maxime naar de ‘Dansuurtjes’ Dansdocente Maxime Kroot weet mensen te raken en te ontroeren met moderne dans. Binnenkort gaat ze weer aan de slag voor het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap en daarvoor zoekt Maxime dans-vrijwilligers. Samen met ouderen (75+) genieten van dans en bewegen, is waar het om gaat! Er komen 5 series Dansuurtjes voor ouderen op verschillende locaties in de Achterhoek. Daaraan voorafgaand is er een voorbereidende workshop voor vrijwilligers op vrijdagochtend 31 augustus in de Gruitpoort.

Lees verder »

Contact maken via muziek: workshop vrijwilligers Den Ooiman 3/9

Op 3 september organiseert Lang Leve Kunst en Naoberschap in samenwerking met Sensire een nieuwe workshop voor vrijwilligers in de zorg bij Den Ooiman. Pieternel van Amelsvoort van Diva Dichtbij neemt hen mee langs diverse mogelijkheden om muziek toe te passen in de praktijk van het vrijwilligerswerk.

Lees verder »

Oud=In/ editie 2, van 4/9 t/m 9/10

Goed oud worden, wat is dat en hoe doe je dat eigenlijk? Wat zijn de vraagstukken die je tegenkomt? Socrates zei al: “Vragen stellen is belangrijker dan ze beantwoorden”. Oud=In draait vooral om het gesprek en de gemeenschappelijke zoektocht naar ‘de kunst van het goed ouder worden’. In september start voor de tweede keer een filosofiegroep over dit thema, dit keer op Schavenweide. Het is onder de vlag van Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort. U bent van harte welkom om mee te praten.

Lees verder »

Verhalenoogst: meld je aan als schrijfvrijwilliger! Vanaf 18/09

Ouderen vertellen hun verhaal. Jij luistert, vraagt en schrijft. Samen smeden jullie in korte tijd een band door al die persoonlijke verhalen. En dat is voor beide heel bijzonder. Wil je dit ook meemaken? Schrijf je dan in voor de editie van 18 september (workshop) en 2, 9 en 16 oktober bij Welcom Dorpshuis Braamt of Sensire Den Ooiman in Doetinchem.

Lees verder »

Workshop Een boodschappentas vol herinneringen, 25/9

We zijn heel blij dat we ‘levensverhalendeskundige’ Jose Franssen voor de tweede keer naar de Achterhoek hebben weten te halen. Ze verzorgt op 25 september een workshop in de Gruitpoort voor de vrijwilligers van de Voorleesbrigade en andere geïnteresseerden over contact maken met ouderen en hun verhalen.

Lees verder »

Oud=In/ editie 3, van 18/10 t/m 22/11

Goed oud worden, wat is dat en hoe doe je dat eigenlijk? Wat zijn de vraagstukken die je tegenkomt. Socrates zei al: “Vragen stellen is belangrijker dan ze beantwoorden”. Oud=In draait vooral om het gesprek en de gemeenschappelijke zoektocht naar ‘de kunst van het goed ouder worden’. In oktober start voor de derde een filosofiegroep over dit thema onder de vlag van Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort. U bent van harte welkom om mee te praten.

Lees verder »

Zeg ‘ns ja! bij de Bleyke in Hengelo G. 2/11 t/m 23/11

Had u een huwelijksboeket, was uw pak gehuurd? Wie waren uw getuigen en wat at u die avond? Met deze en vele andere vragen over De Grote Dag gaan we aan de slag tijdens het project Zeg ‘ns Ja! van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Onder leiding van beeldend kunstenares Berna Bonekamp maken ouderen collages over die bijzondere dag, lang geleden. Voor deze activiteit zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om met bezoekers van de dagopvang in gesprek te gaan en samen een collage te maken. Voor geïnteresseerden wordt op vrijdag 2 november een workshop georganiseerd. De weken daarna volgen 3 sessies met ouderen.

Lees verder »

Prijsuitreiking De Rode Loper

Vanwege de wens om in het kader van het 50 jarig jubileum iets met ouderen te doen, zocht Amphion contact met de Gruitpoort. Dat mondde uit in een schrijfwedstrijd met leerlingen van het Rietveldlyceum en het Ulenhofcollege over het uitgaansleven van hun opa's en oma's en andere ouderen.

Lees verder »

Pilot Kunstuurtje aan Huis in Oude IJsselstreek

Thuis genieten van kunst en cultuur samen met een vrijwilliger van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Dat is het Kunstuurtje Aan Huis. Een nieuw project voor ouderen die niet meer zo vaak de deur uitkomen. Voor dit project komen we graag in contact met een aantal ervaren vrijwilligers.

Lees verder »

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap