Nieuws

Kiki’s Gouden Keutelproject bij de Herbergier op 8/6, 15/6 en 22/6

In juni start Lang Leve Kunst en Naoberschap met een nieuw project bij Herbergier in Doetinchem: Kiki’s Gouden Keutelproject. Een grappige naam voor een aaibare activiteit. Kunstenares Kiki Vos de Wael komt niet alleen langs, ze neemt twee heerlijk zachte en zeker niet mensschuwe konijnen mee. De bewoners kunnen opgaan in het voelen, aaien, ruiken en contact maken met de konijnen, om ze daarna te tekenen. Bij het tekenen gaat het niet om het zo goed mogelijk natekenen van de konijnen, maar om uiting te geven aan de ervaring van het contact met het konijn. Daar kan veel verrassends uitkomen!

Lees verder »

Doe mee als vrijwilliger van Dichtselsdag op 12/6 en 19/6

Samen met ouderen van dagopvang Zonnehoek bij Sensire Den Ooiman in Doetinchem (op 12 juni) of van Markenheem Westerhof in Halle (op 19 juni) en schrijfdocente Lieke Deelstra duik je een uurtje onder in de wondere wereld van de poëzie. Dat klinkt misschien lastig, maar dat valt vast mee!

Lees verder »

Huiskamertheater met Rouler bij Sensire Den Ooiman 1/7

Op zondagmiddag 1 juli zijn twee afdelingen van Sensire Den Ooiman het podium van Theater Rouler uit Silvolde. De spelers gaan aan de slag als beoefenaars van beroepen die bewoners van het woon- zorgcomplex in hun werkzame leven op hun CV hadden staan.

Lees verder »

Adviesgroep De Jonge Rotten, vanaf 30/8

In de loop van dit jaar start het project De Jonge Rotten. De Gruitpoort organiseert dit project in samenspraak met de Leyden Academy. Het doel is verbondenheid en positieve beeldvorming tussen generaties te bevorderen. Onderdeel van het project is een evenement waarbij een groep ouderen en jongeren een kleine week dag en nacht intensief met elkaar optrekken. De adviesgroep denkt mee over de inhoudelijke voorbereiding door te reflecteren op de eigen levensvragen ‘van weleer’ en ‘van nu’. Wat zijn overeenkomsten en verschillen? Welk beeld hebben ouderen van jongeren?

Lees verder »

Workshop Een boodschappentas vol herinneringen, 25/9

We zijn heel blij dat we Jose Franssen voor de tweede keer naar de Achterhoek hebben weten te halen. Ze verzorgt een workshop over voorlezen van verhalen en gedichten en over hoe je met mensen in gesprek kan komen.

Lees verder »

Oud=In 2, vanaf 18/10

In een tijd waarin sterk de nadruk ligt op wat je op zekere leeftijd allemaal nog kan en zou moeten kunnen, hekelt Wilhelm Schmid deze ideologie van de eeuwige jeugd: je moet niet altijd alles willen beïnvloeden, maar juist sommige dingen op zijn beloop laten. Tijdens oud=In 2 wordt iedere sessie een hoofdstuk uit het boek ‘Een kleine filosofie van het ouder worden’ van Schmid besproken. Daarnaast denken de deelnemers mee met Lang Leve Kunst en Naoberschap. Hoe kan het programma inspelen op wensen van ouderen over wat ze nodig hebben om zich te blijven ontwikkelen?

Lees verder »

Prijsuitreiking De Rode Loper

Vanwege de wens om in het kader van het 50 jarig jubileum iets met ouderen te doen, zocht Amphion contact met de Gruitpoort. Dat mondde uit in een schrijfwedstrijd met leerlingen van het Rietveldlyceum en het Ulenhofcollege over het uitgaansleven van hun opa's en oma's en andere ouderen.

Lees verder »

Pilot Kunstuurtje aan Huis in Oude IJsselstreek

Thuis genieten van kunst en cultuur samen met een vrijwilliger van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Dat is het Kunstuurtje Aan Huis. Een nieuw project voor ouderen die niet meer zo vaak de deur uitkomen. Voor dit project komen we graag in contact met een aantal ervaren vrijwilligers.

Lees verder »

Uitslag prijsvraag Loesje-spreuk over ouder worden

“Bedenk een Loesje-spreuk over ouder worden”, dat was de opdracht van de prijsvraag afgelopen mei. De prijs: twee kaartjes voor de film Finding Your Feet, die gaat over ouder worden. We kregen mooie reacties binnen.

Lees verder »

Zang aan huis zoekt zangers voor vrijdagmiddag

Zing je graag en wil je tegelijkertijd iets betekenen voor ouderen met dementie? Voor een koor van Zang aan huis dat binnenkort start op de vrijdagmiddag zijn we nog op zoek naar enkele zangers. Heb je tijd en zin om eens per maand op die vrijdagmiddag met een vast groepje op wisselende plekken in woonzorgcentra in de West Achterhoek te zingen met ouderen met dementie? Meld je dan snel aan!

Lees verder »

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap