Nieuws

SLOWDATE OVER GELD 22/10

Ze hebben wat te melden, onze Jonge Gasten! De Slowdates zijn bestemd voor de oren van jong èn oud, maar het onderwerp wordt telkens door een jongere ingebracht. Op donderdag 22 oktober is dat Isa die vertelt over hoe zij als studente met geld omgaat. Theaterdocent Boaz Boele begeleidt de Slowdates. Tussendoor is er een kleine proeverij. Eén van de deelnemers neemt iets lekkers mee dat een bijzondere betekenis voor hem heeft. Voelt u zich een Jonge Rot en bent u geïnteresseerd in hetgeen ze te vertellen hebben, in wat hen bezighoudt? Kom dan naar de Slowdate! De Slowdates worden gehouden op JC, dé plek van de jongeren op de Gruitpoort.

Lees verder »

EN TOEN? Terug in de Tijd met Piep en Krak 27/10

Wat zullen ze opkijken, de bewoners van verzorgingstehuis De Hessegracht in Doesburg! Op 27 oktober a.s. krijgen ze zomaar een cadeautje, bedacht en gemaakt door leerlingen van basisschool de Horizon aldaar. De werkstukjes sluiten aan bij het thema van de Kinderboekenweek: EN TOEN? Leerlingen van groep 7 en 8 hebben tijdens het project Terug in de tijd ‘ouderwets’ houten speelgoed gemaakt. Kunstenares Berna Bonekamp van de Gruitpoort hielp hen een handje. Er is flink gezaagd, getimmerd, geschuurd en geverfd. Op 27 oktober aanstaande overhandigen de leerlingen de kunstwerkjes, voorzien van een geschreven wenskaartje, aan de bewoners van verzorgingstehuis De Hessegracht.

Lees verder »

SLOWDATE OVER DE LIEFDE 29/10

De Slowdate van 29 oktober gaat over een onderwerp van alle tijden, de liefde. Mauri heeft dit onderwerp aangedragen en is dan onze speciale gast. De Slowdates zijn bestemd voor de oren van jong èn oud, maar het onderwerp wordt telkens door een jongere ingebracht. Theaterdocent Boaz Boele begeleidt de Slowdates. Tussendoor is er een kleine proeverij. Eén van de deelnemers neemt iets lekkers mee dat een bijzondere betekenis voor hem heeft. Voelt u zich een Jonge Rot en bent u geïnteresseerd in hetgeen ze te vertellen hebben, in wat hen bezighoudt? Kom dan naar de Slowdate! De Slowdates worden gehouden op JC, dé plek van de jongeren op de Gruitpoort.

Lees verder »

Op zoek naar jou: aankomend vrijwilliger! Hoorspel 30/10

Op de Buis (hoorspel): samen kijken naar filmpjes met korte hoorspelen en verhalen (soms in het dialect). Als je op pad gaat, krijg je van ons filmpjes mee die je op je eigen laptop of Ipad afspeelt. Het is bedoeld voor mensen met dementie en voor anderen. De kennismakingsbijeenkomst is op vrijdagochtend 30 oktober om 10.00 uur tot ca 11.00 uur met Okkie Klinkspoor.

Lees verder »

Op zoek naar jou: aankomend vrijwilliger! Muziek luisteren 2/11

Samen muziek luisteren: samen met de bewoner naar muziek van zijn keuze luisteren. Je neemt je eigen laptop of Ipad mee. Het is bedoeld voor mensen met dementie en voor anderen. De kennismakingsbijeenkomst is op maandag 2 november van 15.00 uur tot ca. 16.00 uur met Ietsje Kuiper Wierstra.

Lees verder »

Op zoek naar jou: aankomend vrijwilliger! Verhalenoogst 5/11

Verhalenoogst: een verhaal van iemand optekenen. De bewoner vertelt je wat dingen uit zijn leven. Thuis werk je een bepaald stukje uit tot een verhaal. De laatste keer lees je het verhaal voor en overhandig je het aan de verteller. Als je op pad gaat neem je pen en papier mee of laptop of opnameapparaat. Kennismakingsbijeenkomst is op donderdag 5 november, van 14.00 uur tot ca. 15.00 uur met Beatrijs Ouwehand.

Lees verder »

Op zoek naar jou: aankomend vrijwilliger! Voorleesbrigade 17/11

Voorleesbrigade: korte verhalen en gedichten voorlezen. Voor wie het kan ook in het dialect. Je neemt verhalen en/of gedichten mee. Okkie helpt je bij het kiezen. Het is bedoeld voor mensen met dementie en voor anderen. De kennismakingsbijeenkomst is op dinsdag 17 november 13.30 tot ca 15.00 uur met Okkie Klinkspoor.

Lees verder »

Lang Leve Kunst opnieuw landelijk opgemerkt

Het Fonds Cultuur Participatie heeft De Gruitpoort gevraagd het project Kunst aan de Keukentafel uit te gaan voeren in de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek, Montferland, Doesburg en Bronckhorst.

Lees verder »

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap