Nieuws

Fondsen enthousiast over Jonge Rotten

De Leyden Academy zal onderzoek doen hoe de activiteiten van Jonge Rotten de onderlinge beeldvorming tussen generaties beïnvloedt. De twee grootste fondsen die Jonge Rotten gaan ondersteunen zijn het VSBfonds en het Oranjefonds.

Lees verder »

Tussen Geraniums en Netflix v.a. 11/01/19

Tussen Geraniums en Netflix, co creatie Lang Leve Kunst en het Rietveld Lyceum 90 derdeklassers van het Rietveld Lyceum doen weer mee aan de schrijfwedstrijd ‘Tussen Geraniums en Netflix’. Een project waarin scholieren en ouderen in gesprek gaan met elkaar over vooroordelen tussen jong en oud. De leerlingen interviewen een oudere uit hun eigen kenniskring en schrijven vervolgens een verhaal gebaseerd op anekdotes uit diens jeugd.

Lees verder »

StillAlive, cocreatie Lang Leve Kunst en Rietveld Lyceum

Vanaf 6 december doet de reizende expo van negen Achterhoekse gemeentelijke stillevens Doetinchem aan. De prachtige werken van kunstenaar Louise te Poele leveren de inspiratie voor andere projecten van de opdrachtgever van deze werken, het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek. Bijvoorbeeld StillAlive, een samenwerking tussen Lang Leve Kunst & Naoberschap (LLK) en het Rietveld Lyceum te Doetinchem, waarbij leerlingen van Kunstklas 3 samen met een oudere een stilleven maken. Kunstdocenten Jeanet Mosselman en Joke Kok vertellen over de meerwaarde van deze cocreatie.

Lees verder »

Mijn Mooiste Tijd?! v.a. 7/12

SCHOOLPROJECT ‘Mijn Mooiste Tijd?!’ 240 leerlingen van 4 Havo en Vwo van het Ulenhof doen mee aan de schrijfwedstrijd ‘Mijn Mooiste Tijd?!’. Een project waarin scholieren en ouderen in gesprek gaan met elkaar over vooroordelen tussen jong en oud. De leerlingen interviewen een oudere uit hun eigen kenniskring en dat levert heel wat verhaalstof op. De jongeren schrijven vervolgens een verhaal gebaseerd op anekdotes uit diens jeugd.

Lees verder »

Doe mee als vrijwilliger bij collageproject Zeg ‘ns ja! 18/1 t/m 8/2

Had u een huwelijksboeket, was uw pak gehuurd? Wie waren uw getuigen en wat at u die avond? Met deze en vele andere vragen over De Grote Dag gaan we aan de slag tijdens het project Zeg ‘ns Ja! van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Onder leiding van beeldend kunstenares Berna Bonekamp maken ouderen collages over die bijzondere dag, lang geleden. Voor deze activiteit zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om met bezoekers van de dagopvang in gesprek te gaan en samen een collage te maken. Voor geïnteresseerden wordt op vrijdag 18 januari een workshop georganiseerd. De weken daarna volgen 3 sessies met ouderen.

Lees verder »

Nu ook in Hengelo G en Vorden Zingen met Suus, 9/1 t/m 26/2

Met liedjes inspelen op wat er leeft qua stemming, gebeurtenissen en jaargetijde, dat is in het kort gezegd wat Suus Bijleveld met het project Zingen met Suus doet. In januari en februari komt ze bijna iedere week naar De Lindenhof in Vorden en de BLeyke in Hengelo om te zingen met ouderen.

Lees verder »

Slowdaten op het jongerencentrum/ gesprek over “knaken” 14/1

“Op je monnie zijn, doekoe hebben, stunten met die flappen”, duizelt het je al een beetje? Op maandag 14 januari van 15 tot ca 17 uur, is er een Slowdate, een gesprek tussen jong en oud, op het jongerencentrum van de Gruitpoort. Het thema is omgaan met geld. Wil je weten wat er in de jongeren van nu omgaat? Geef je op en praat mee! Aanmelden kan via info@gruitpoort.nl onder vermelding Slowdate 14/1. Er is plaats voor ongeveer 8 ouderen en 8 jongeren.

Lees verder »

Interactieve poppenvoorstelleng 17/1 tot 8/2

Er was eens een koning en koningin die zo graag een kindje wilden. Ze gaan naar heks Akkaba en dan gebeurt er iets verrassends………! Vindingrijkheid, dat is Jannie Nijland en Marian Kok niet vreemd. Als vrijwilligers bij Lang Leve Kunst en Naoberschap hebben ze aan heel diverse activiteiten voor ouderen meegedaan. Dat bracht hun op het idee om een poppentheater voor ouderen te maken. Ze schreven het sprookje Spikkeltje en maakten hun eigen poppen. Spikkeltje is een huiskamervoorstelling en na afloop schuift Spikkeltje samen met de andere poppen aan bij het publiek om zich te laten bewonderen en om een praatje te maken. Want aan de poppen valt zoveel te beleven…

Lees verder »

Dichtselsdag met ouderen op 1 en 8/2

Rijmen en dichten, zonder je hemd op te lichten! Volgens schrijfdocente Lieke Deelstra kan echt iedereen gedichtjes maken. Doet u ook mee? In februari zijn we weer op woonzorglocaties met Dichtselsdag. Hiervoor zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Je gaat mee naar een groepje ouderen en met hen aan de slag met woorden. Iedereen slaagt erin om een eigen gedicht te maken en dat levert veel plezier op.

Lees verder »

Betekenisvol schrijven als vrijwilliger van Verhalenoogst v.a. 24/1

Ouderen vertellen hun verhaal. Jij luistert, vraagt en schrijft. Samen smeden jullie in korte tijd een band door al die persoonlijke verhalen. Misschien schrijf je zelfs wel een verhaal dat de ander nog niet eerder verteld heeft. Als je klaar bent met schrijven, lees je het verhaal voor aan de verteller. Verhalenoogst maakt bij vertellers en schrijvers telkens een onuitwisbare indruk. Wil je dit ook meemaken? Schrijf je dan in voor de editie van donderdag 24 januari (workshop), 31 januari en 7 en 14 februari bij Schavenweide in Doetinchem of Meulenvelden in Didam

Lees verder »

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap