Nieuws

Prijsuitreiking de Rode Loper 8/6

150 derdeklassers van het Rietveldlyceum doen mee aan de schrijfwedstrijd De Rode Loper. Hoe gingen mensen pakweg een halve eeuw geleden uit en hoe vierden ze feest, dat is het onderwerp van hun opstel. Ter voorbereiding gingen ze met ouderen in gesprek en dat leverde nogal wat verhaalstof op. De prijsuitreiking is op vrijdag 8 juni om 12.00 uur in theater Amphion.

Lees verder »

Uit de grote duim: samen verhalen verzinnen op 7/5

Op 7 mei worden er bij Sensire Den Ooiman op afdeling Oleander onder leiding van schrijfdocente Lieke Deelstra verhalen verzonnen, dus “uit de grote duim gezogen”. Misschien wel over magische krachten, verre reizen en grootse helden. Alles kan en mag! Genieten van alle grootse en maffe verhalen die samen bedacht worden, daar gaat het om.

Lees verder »

Start pilot Kunstuurtje aan Huis in Oude IJsselstreek vanaf 1/5

Thuis genieten van kunst en cultuur samen met een vrijwilliger van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Dat is het Kunstuurtje Aan Huis. Een nieuw project voor ouderen die niet meer zo vaak de deur uitkomen.

Lees verder »

Reprise: inspiratie opdoen met basisworkshop Lang Leve Kunst op 1/6

Via Lang Leve Kunst en Naoberschap zetten veel vrijwilligers zich in om er voor te zorgen dat ouderen kunnen blijven genieten van muziek, verhalen, zang, theater en beeldende kunst. Uitgangspunt is altijd om samen van kunst te genieten en mooie ervaringen te delen. Graag bieden wij (potentiele) vrijwilligers de mogelijkheid om op dit vlak inspiratie op te doen en je te helpen om samen met ouderen te genieten van kunstzinnige activiteiten. Daarom organiseert Lang Leve Kunst op vrijdag 1 juni van 13.30 tot 16.00 uur een workshop voor vrijwilligers die kunstzinnig actief zijn (of willen worden) met ouderen. De workshop heeft ongeveer dezelfde inhoud als die van vorig jaar.

Lees verder »

Deelnemers gezocht voor schoolproject De Rode Loper 18/5 en 8/6

Wij, Niels, Vera en Jesse hebben met al onze klasgenoten uit de derde klas van het Rietveld Lyceum een schrijfproject voor het vak Nederlands, over uitgaan en feesten. Graag gaan we met u in gesprek over hoe u vroeger uitging. Ging u wel eens dansen, naar de schouwburg, naar de kermis of naar een concert? Met wie ging u dan? Werd u gevraagd? Wat vonden uw ouders ervan? Weet droeg u? In al dat soort dingen zijn we geïnteresseerd. We nodigen u uit om met ons te komen praten op vrijdag 18 mei van 12.00 tot 13.00 uur in Amphion.

Lees verder »

Speeddate van ouderen op jongerencentrum, 16/5

Het jongerencentrum van de Gruitpoort organiseert een Young and Oldie Speeddate voor bewoners van Schavenweide. Dit idee werd geboren tijdens verschillende gesprekken tussen een delegatie jongeren en bewoners van Schavenweide. De ouderen bleken veel vragen te hebben over de communicatiemethoden van de jongeren

Lees verder »

Lang Leve Kunst met Zeg ‘ns ja! in Steenderen, vanaf 24/4

Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert samen met Stichting Welzijn Steenderen en Zonnebloem Steenderen Zeg ‘ns Ja!, een project over de trouwdag. Onder leiding van beeldend kunstenares Berna Bonekamp en met hulp van vrijwilligers van beide organisaties, maken ouderen collages over die bijzondere dag, lang geleden.

Lees verder »

Dansen met Maxime in Doesburg, vanaf 11/4

Vanaf 11 april start er een nieuwe activiteit voor bewoners van St. Elisabeth (Attent Zorg en Behandeling): Dansuurtje met Maxime. Genieten van muziek, luisteren naar wat muziek te zeggen heeft, zelf dansen, meebewegen en kijken naar Maxime terwijl zíj danst, dat zijn de elementen van waar het om draait.

Lees verder »

Jury BNG Lang Leve Kunst prijs bezoekt Doetinchem op 9/4

Doetinchem voert samen met vier andere steden vanaf begin 2017 het predicaat Age Friendly Cultural City. De vijf steden strijden met elkaar om de BNG Lang Leve Kunstprijs. Op maandagmiddag 9 april komt de jury onder leiding van Hedy d'Ancona de Doetinchemse resultaten beoordelen.

Lees verder »

Online magazine Age Friendly Cultural City Doetinchem, 1/4

Hierbij presenteren we het online magazine Age Friendly Cultural City Doetinchem, een speciale uitgave van Buurtplein, Gruitpoort en gemeente Doetinchem.

Lees verder »

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap