Nieuws

Uit de grote duim: samen verhalen verzinnen vanaf 23/10

Het kan niet gek genoeg, bij het Lang Leve Kunstproject Uit de grote duim. Samen de meest fantastische verhalen verzinnen, misschien wel over verre reizen en grootse helden, met hulp van theatrale werkvormen: dat is Uit de grote duim. Vanaf 23 oktober starten we deze activiteit met een workshop en de weken daarna gaan we naar woonzorgcentra in Doetinchem en Hengelo G. o.l.v. verhalenmaakster Lieke Deelstra. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om mee te doen.

Lees verder »

Project Portret Boeket bij Markenheem in Keijenborg v.a. 26/10

Vroeger was er, bijvoorbeeld op de boerderij, weinig tijd en aandacht voor het individu. De dagelijkse taken moesten gedaan worden en dan bleef er vrijwel geen tijd over voor jezelf. Naar aanleiding hiervan organiseert Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort in oktober en november in samenwerking met Markenheem en kunstenares Heike Engel een kunstproject genaamd Portret Boeket, voor ouderen van dagactiviteit Maria Postel te Keijenborg.

Lees verder »

Besloten filmvoorstelling Garden of Life voor vrijwilligers 28/10

Om onze waardering voor al onze vrijwilligers uit te spreken nodigen we alle vrijwilligers uit voor een besloten filmvoorstelling van de film Garden of Life.

Lees verder »

Oud=In/ editie 3, van 1/11 t/m 6/12

ed ouder worden is een kunst waarin je je kunt bekwamen. Dat bleek uit de gesprekken binnen de verschillende filosofiegroepen van Oud=In. Vanaf 1 november start er weer een nieuwe ronde gesprekken onder leiding van vrijwilliger Jan Menderink. Zowel mensen die eerder meededen als nieuwe deelnemers zijn welkom. Omdat in de eerdere edities bleek dat de gekozen literatuur zoveel gespreksstof bood, heeft Jan ervoor gekozen globaal dezelfde opzet aan te houden.

Lees verder »

Zeg ‘ns ja! bij de Bleyke in Hengelo G. 2/11 t/m 23/11

Had u een huwelijksboeket, was uw pak gehuurd? Wie waren uw getuigen en wat at u die avond? Met deze en vele andere vragen over De Grote Dag gaan we aan de slag tijdens het project Zeg ‘ns Ja! van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Onder leiding van beeldend kunstenares Berna Bonekamp maken ouderen collages over die bijzondere dag, lang geleden. Voor deze activiteit zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om met bezoekers van de dagopvang in gesprek te gaan en samen een collage te maken. Voor geïnteresseerden wordt op vrijdag 2 november een workshop georganiseerd. De weken daarna volgen 3 sessies met ouderen.

Lees verder »

Pilot Kunstuurtje aan Huis in Oude IJsselstreek

Thuis genieten van kunst en cultuur samen met een vrijwilliger van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Dat is het Kunstuurtje Aan Huis. Een nieuw project voor ouderen die niet meer zo vaak de deur uitkomen. Voor dit project komen we graag in contact met een aantal ervaren vrijwilligers.

Lees verder »

Online magazine Age Friendly Cultural City Doetinchem

Hierbij presenteren we het online magazine Age Friendly Cultural City Doetinchem, een speciale uitgave van Buurtplein, Gruitpoort en gemeente Doetinchem.

Lees verder »

Bibliotheken ondersteunen voorleesbrigade

De een levert de Voorlezers, de ander het Boek! Een praktische en prettige vorm van samenwerken, waar we heel blij mee zijn. In de bibliotheek van Doetinchem, Doesburg, Vorden, Zelhem en Hengelo ligt een voorleespas onder de naam “Voorlezen voor ouderen”. Vrijwilligers van onze Voorleesbrigade kunnen hiermee boeken lenen die geschikt zijn om aan ouderen voor te lezen.

Lees verder »

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap