Nieuws

Feestelijke afronding Slowdate Overnight 27/10

6 jongeren (tussen pakweg 16 en 26 jaar) en 6 ouderen (65+) gaan vanaf donderdag 24 oktober de uitdaging voor een driedaagse Slowdate Overnight aan. Op zondagmiddag 27 oktober is de feestelijke afronding van hun driedaagse verblijf op de Gruitpoort.

Lees verder »

Gruitpoort ontvangt Jo Visser Award 27/10

Helemaal overdonderd èn blij was Machteld van der Meij, programmaleider van Lang Leve Kunst en Naoberschap, door de nominatie voor de prestigieuze Jo Visser Award. Het project Jonge Rotten, dat onder de vlag van Lang Leve Kunst gestalte kreeg, heeft deze prijs in de wacht gesleept! “Een spraakmakend programma van jong en oud,“ aldus de jury. Uit handen van de winnaar van 2018 ontvangt Machteld op 27 oktober a.s. de prijs én het Wisselbeeld.

Lees verder »

‘OUD=IN’ filosofeert, 31/10, 7/11, 14/11 etc

Over de kunst van goed ouder worden. Goed oud worden, wat is dat en hoe doe je dat eigenlijk? Wat zijn de vraagstukken die je tegenkomt. Socrates zei al: “Vragen stellen is belangrijker dan ze beantwoorden”. Oud=In draait vooral om het gesprek en de gemeenschappelijke zoektocht naar ‘de kunst van het goed ouder worden’. In oktober start weer een filosofiegroep met dit thema onder de vlag van Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort. U bent van harte welkom om mee te praten.

Lees verder »

Slowdate: NESTWARMTE 4/11

Het maakt veel uit in welk land en op welke plek je ter wereld komt, daar kan geen misverstand over bestaan. En als we het touwtje nog wat verder aantrekken, dan komen we uit bij het gezin waarin je opgroeide. Ben je een bofferd en kom je uit een warm nest? Of heb je dat node moeten missen? Hoe reilde en zeilde het bij jullie thuis? En hoeveel invloed heeft dat gehad op de wijze waarop je nu in het leven staat? Jong en ouder gaan erover in gesprek tijdens de Slowdate van 4 november aanstaande.

Lees verder »

In Steenderen dansen ouderen met kleuters, vanaf 12/11

Als je al aardig op leeftijd bent en niet meer zo stevig op je benen staat, zelfs een beetje krakkemikkig bent, is het heerlijk om springerige spontane kleuters op bezoek te krijgen. En dan blijkt, dat samen een dansje maken er voor sommigen nog best in zit. Sinds dit seizoen zijn we met Piep en Krak begonnen, een project waarbij kleuters en ouderen samen met dansdocente Maxime Kroot gaan dansen. Vorige maand was Maxime in Varsseveld te vinden. Deze maand gaat zij voor ons naar Steenderen waar we samenwerken met De Bongerd en Noa Lies.

Lees verder »

Uitnodiging "Aangeklede Thee" Voorleesbrigade 19/11

Ervaringen delen over wat jullie, vrijwilligers van de Voorleesbrigade, zoal meemaken tijdens het lezen op locatie, onder het genot van een kopje thee en iets lekkers, dat is de Aangeklede Thee voor de Voorleesbrigade! Ben jij er ook bij??

Lees verder »

Zusjes van Rijn, vanaf 19/11

Het is 1944, de zusjes van Rijn zijn alleen thuis. Ze vervelen zich en besluiten elkaar hun diepste geheimen te vertellen. Loes blijkt ontzettend verliefd te zijn, Martha wil het liefst alleen maar dansen en Annemarie wil graag niet meer de jongste zijn. In dit muzikale halfuur nemen zij u mee naar de tijd van vroeger d.m.v. herkenbare situaties, muziek en dans. Komt u kijken? Meezingen mag natuurlijk altijd. Graag tot dan!

Lees verder »

Zingen met Suus op Sydehem en Schavenweide, nov

Opnieuw gaat Suus Bijleveld voor ons op stap met gitaar en een heleboel liedjes. Deze herfst gaat ze wekelijks naar Sydehem en Schavenweide. Er zullen ongetwijfeld veel liedjes over de herfst en St. Maarten gezongen worden. Iedere gebeurtenis weet Suus te omlijsten met muziek en liedjes en ze speelt in op wat er op dat moment op de groep leeft. Ze kent honderden liedjes en heeft voor iedere gelegenheid wel een liedje paraat.

Lees verder »

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap