Daar zit muziek in!

Veel ouderen verlangen naar meer muziek in hun dagelijkse woonsituatie, want muziek maakt blij. Dat stelden we vast tijdens verschillende gesprekken met ouderen.

Dat muziek positieve gevoelens oproept, is een breed gedragen opvatting van zorgprofessionals en wordt ook wetenschappelijk onderbouwd. En ook dat muziek mensen met dementie activeert en helpt herinneringen terug te roepen (zie bvb Scherder en Swaab).

Als Lang Leve Kunst en Naoberschap doen we veel met muziek. Bijvoorbeeld met Zang aan huis waar voor kleine groepjes dementerende ouderen gezongen wordt. Of met Zingen met Suus, waar een periode lang iedere week samen gezongen wordt. Ook bij Verhalenoogst of de Voorleesbrigade is het soms een klein bruggetje om samen liedjes te zingen. Maar ouderen willen dus meer muziek stelden we vast. Daarom willen we in de toekomst meer muziekactiviteiten gaan doen. En muziek als het kan ook bij andere activiteiten inzetten.

Op Schavenweide zijn we in het kader van Doetinchem Age Friendly Cultural City alvast met een experiment begonnen: de Wens-en Wijsclub. Daar wordt nu iedere week rond een bepaald thema een programma gebracht met liedjes, achtergronden, verhalen en gedichten.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap