'Verdraaid, een goed idee!'

'Verdraaid, een goed idee!'

Het Lang Leve Kunst-team krijgt een spel 'Verdraaid, een goed idee!' aangeboden dat ontwikkeld is door afstudeerstudenten HAN. Het spel is bedoeld om ontwikkelaars van activiteiten voor ouderen op een ludieke manier scherp te houden. Het draagt daarmee bij aan de kwaliteit van activiteiten van Lang Leve Kunst en Naoberschap.

De afgelopen maanden hebben drie studenten van de HAN, Marieke Drent, Deborah Groenevelt en Ines Kieboom een afstudeeronderzoek voor Lang Leve Kunst uitgevoerd. De studenten aan het woord:  ”Uit ons onderzoek is een lijst met aanbevelingen gekomen waarmee de activiteiten van Lang Leve Kunst (nog) beter aan zullen sluiten bij de wensen van ouderen. Deze aanbevelingen hebben wij verwerkt tot een spel: 'verdraaid, een goed idee'.”

Het is de bedoeling dat dit spel in de ontwikkelfase van een nieuwe activiteit gespeeld wordt. Allerlei ontwerpaspecten passeren de revue zoals aansluiting bij de wensen en belevingswereld van ouderen en de bijdrage aan de positieve gezondheid van de deelnemers. Het team van Lang Leve Kunst, vrijwilligers en kunstdocenten zijn er heel blij mee. Machteld van der Meij, programmaleider Lang Leve Kunst: “Dit spel houdt ons kritisch. Juist als iedereen vol enthousiasme met nieuwe ideeën komt, is het goed om je af te vragen wat je uitgangspunten ook al weer waren. Dit spel maakt ons bewust van onze intuïtie.” De studenten: “Met dit product willen wij een positieve bijdrage leveren aan het gezond ouder worden en aan de kwaliteit van de activiteiten van Lang Leve Kunst. Want door te spelen kun je ideeën delen.”

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap