Di 21/11 Nieuwe activiteit: het Kettingverhaal

Fantasie gaat niet met pensioen. Sterke of spannende of gekke of rare verhalen verzinnen, iedereen kan dat! Verschillende bewoners van De Bleyke in Hengelo G gaan samen een kettingverhaal schrijven. Dat gebeurt op dinsdagochtend 21 november.

Het Kettingverhaal is een nieuwe activiteit van Lang Leve Kunst. Mensen krijgen bezoek in hun appartement van een vrijwilliger van Lang Leve Kunst. Samen broeden ze op een stukje van het verhaal en de vrijwilliger schrijft dat op. Daarna verzint iemand anders weer een vervolg en en zo ontstaat er een kettingverhaal dat op het eind van de sessie aan iedereen voorgelezen wordt.

De activiteit is bedacht door schrijfdocente Lieke Deelstra en mensen van het vaste vrijwilligersteam van Lang Leve Kunst, Okkie Klinkspoor, Beatrijs Ouwehand, Selma Kruiniger en Brenda Losekoot. Het is speciaal gedacht voor mensen in verpleeghuizen want het is kleinschalig en intiem. De activiteit vindt plaats in de huiselijke omgeving en mensen krijgen individuele aandacht. Maar het is bovenal ook een activiteit waarbij we mensen verleiden om hun fantasie de vrije loop te laten. We denken nog na hoe we napret kunnen brengen en wat we gaan doen met het uiteindelijke verhaal. Want het sterke, spannende, gekke of rare verhaal vraagt daar vast om….

 

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap