Zang aan huis: “Ze kijken het liedje echt uit je mond!”

“Meer muziek graag!” Als je vraagt naar de wens van ouderen in verzorgingstehuizen wat betreft activiteiten, wordt heel vaak muziek genoemd.  Muziek vergroot het welzijn, haalt lang vergeten herinneringen boven. Zang aan huis is een van de mooie projecten van Lang Leve Kunst en Naoberschap die daarop inspeelt. Inmiddels zijn er 8 koren met samen 80 zangers en zangeressen, die gemiddeld eens per maand een locatie van een verzorgingstehuis aandoen. Op deze manier bereiken we 22 locaties en op die locaties vaak meerdere afdelingen. In 6 maanden worden 48 zangbezoeken afgelegd door de vrijwilligers.

De zangers zingen allerlei voornamelijk oude liedjes, zittend tussen de mensen. Meestal is de verdeling één vrijwillige zanger op één oudere! Er is zo “echte” aandacht. En dat doet wat voor de ouderen en voor de zangers: “Het is voor mij zo leerzaam. Ik wist niet zo goed hoe ik op de dementerende mensen moest reageren. Nu heb ik dat al verschillende keren gedaan en ben zo onder de indruk van de dankbaarheid die je soms van de bewoners terug kan krijgen.”  De zangers krijgen elk jaar een scholing en kunnen ook op aanvraag ondersteuning krijgen van een professional. 

In het voorjaar start er weer een nieuwe groep, dus als je zin hebt om mee te zingen, meld je dan aan door een bericht te sturen naar info@gruitpoort.nl.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap