Het Rietveld Lyceum weer op pad met Lang Leve Kunst

Kijk mij nou, Ronald FalkeHet Rietveld Lyceum heeft de afgelopen jaren verschillende kunstactiviteiten met Lang Leve Kunst uitgevoerd. Wij zijn heel blij met de structurele samenwerking. Lang Leve Kunst blijft namelijk meewerken aan de ‘Stijlmodules’, een serie keuzelessen voor leeringen van de bovenbouw. De lessen worden verzorgd door verschillende gastdocenten.

Met de Stijlmodules wil het Rietveld Lyceum de buitenwereld naar binnen halen. Zo ervaren leerlingen dat wat ze op school leren, samenhangt met de wereld buiten de schoolmuren. Vanuit Lang Leve Kunst verzorgt kunstenaar Lennart Brinkhuis de Stijlmodules. Hij zal leerlingen en ouderen begeleiden om al schilderend met elkaar te praten.

De leerlingen gaan samen met ouderen (zelf-)portretten maken. Ondertussen praten ze over wat ze allemaal aan elkaar kunnen zien. Wat hebben die pretlichtjes allemaal gezien? Waar komen de rimpeltjes vandaan? En hoe ziet de jonge leerling er later als oudere uit? Want zoals Lennart zegt: “Het gaat helemaal niet om die verf, het gaat om het contact.”

De eerste activiteiten met leerlingen én ouderen start in februari bij Welcom in Braamt. In april gaat het project naar de Pelgrim in Gaanderen.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap