Lang Leve Kunst en Naoberschap start denktank Oud=In over 'Gelukkiger en gezonder ouder worden', vanaf 8/3

Oud=In is een nieuw kennisproject door en over ouderen. Het is opgezet door  een kerngroep met vrijwilligers en professionals van het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap. Oud=In gaat met behulp van passende literatuur over ‘Gelukkiger en gezonder ouder worden’ kennis verzamelen en bespreken. Met deze kennis en inzichten wil de kerngroep verder bouwen aan een filosofie onder het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap.

Jan Menderink, de projectleider van Oud=In: “Het mooie van dit kennisproject is dat we als betrokken ouderen ons stempel kunnen zetten op de aanpak van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Het draait om ónze vragen en hoe wíj in het leven willen staan. Als  literatuur heb ik in eerste instantie gekozen voor ‘Een kleine filosofie van het ouder worden’ van Wilhelm Schmid en ‘De kunst van het ouder worden’ van Joep Dohmen en Jan Baars. Maar straks gaan we natuurlijk met de projectleden samen verder zoeken naar nog meer passende literatuur.” Jan: “Voor de projectgroep zijn we op zoek naar mensen met zeg maar een mix van levenservaring, een ‘open mind’ en een gezonde nieuwsgierigheid naar de essentie van ‘de kunst van het ouder worden’. Ik verheug me erg op dit project.”

Heeft u interesse voor de projectgroep Oud=In en wilt u zich voor een korte periode verbinden aan Oud=In door mee te lezen, mee te denken en mee te praten. Dan nodigen we u graag uit om contact met ons op te nemen.

Praktische info

Locatie: De Gruitpoort in Doetinchem

Tijd/ dag: donderdag van 11.00 tot 12.00 uur

Data: 8, 15, 29 maart, 5, 12 en 19 april

Aanmelden: info@gruitpoort.nl
Kosten: geen

(22 maart is er een speciaal gesprek over ‘ouder worden in deze tijd’ van 10.00-12.30 uur met onderzoekers van de Leyden Academy. Mensen die hieraan mee willen doen, worden gevraagd zich apart aan te melden. Voor meer info zie de site www.gruitpoort.nl/lang-leve-kunst-nieuws?

Het Achterhoekse programma "Lang Leve Kunst en Naoberschap" organiseert kunstactiviteiten voor en met ouderen. Bij alle activiteiten zijn vrijwilligers betrokken. Professionele kunstenaars ondersteunen het programma. Samen mooie momenten met kunst beleven, dat is waar het om draait. Meer informatie hierover is te vinden op www.gruitpoort.nl.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap