Suus heeft voor iedere gelegenheid een liedje! mrt-mei

VOOR IEDERE GELEGENHEID EEN LIEDJE

Zingen op Attent in Doesburg

Met liedjes inspelen op wat er leeft qua stemming, gebeurtenissen en jaargetijde, dat is in het kort gezegd wat Suus Bijleveld met het project Zingen met Suus doet. Dit voorjaar komt ze 7 weken achter elkaar naar de Hessegracht in Doesburg, een van de locaties van Attent, Zorg en Behandeling, om te zingen met verschillende mensen met dementie én met hun familie.

Suus kent honderden liedjes en heeft voor iedere gelegenheid wel een liedje paraat. Voor als de zon schijnt of voor wanneer het regent, voor als er koffie wordt gedronken, voor als iemand een goede bui heeft of juist niet en voor als er iets te vieren valt. Ze begeleidt de liedjes op gitaar of piano. Suus is professioneel musicus, maar is ook als vrijwilliger betrokken bij het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap.

Sandra Bryson, coördinator recreatie en evenementen van Attent:: “Muziek roept een positief gevoel op bij mensen, ze maken dan gemakkelijker contact en er komen met muziek allerlei herinneringen naar boven. We zijn dan ook erg blij dat Suus weer een tijdje naar Attent komt.” Attent is één van de partners van het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap dat kunstactiviteiten voor ouderen organiseert. Sandra: ”Met kunst en samen met anderen mooie momenten beleven, dat is waarom we met Attent partner van Lang Leve Kunst en Naoberschap zijn”.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap