ZANGERS GEZOCHT VOOR ZANG AAN HUIS

Zing je graag en wil je tegelijkertijd iets betekenen voor ouderen met dementie? Geef je dan op voor de poule van Zang aan huis van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Op 21 en 28 maart zijn er weer workshops waarin je aan de slag gaat met het repertoire en leert contact te maken met ouderen tijdens het zingen. 

“Meer muziek graag!” Als je vraagt naar de wens van ouderen in verzorgingstehuizen wat betreft activiteiten, wordt heel vaak muziek genoemd.  Muziek vergroot het welzijn, haalt lang vergeten herinneringen boven. Zang aan huis van Lang Leve Kunst en Naoberschap speelt daarop in. We zijn nu weer op zoek naar zangers.

Bij Zang aan huis ga je met een vast groepje van ongeveer 8 vrijwillige zangers iedere maand op een vast dagdeel zingen bij een steeds wisselende zorginstelling. Je zingt samen met je groepje in een huiskamer of met een kleiner groepje op een kamer. Vaak aan tafel, tussen de ouderen. Het contact is daarbij het belangrijkst. Een vrijwilliger zegt hierover het volgende: “Het is een feest om echt tússen de mensen te zitten tijdens het zingen. Soms is een bewoner verlegen: ‘Ik kan toch niet zingen..’ Als je ze dan aanspoort en zegt ‘Kom, luister maar gewoon en doe mee!’ en je ziet dat ze toch voorzichtig meezingen en genieten…daar doe je het voor!”

Iedereen die graag zingt kan zich aanmelden voor de zangerspoule. Doordat we met een poule werken, is het geen probleem als je een keer verhinderd bent.

Planning

  • Woensdag 21 maart, 10-11.30 uur, workshop 1 Kennismaking, groepsindeling, opfrissen liedrepertoire o.l.v. koordirigente Dineke de Roo, bij Sensire Den Ooiman, Pr. Alexanderstraat 79 (verzamelen in de hal)
  • Woensdag 28 maart, 10-11.30 uur, workshop 2 Interactie met luisteraars o.l.v. zangeres Pieternel van Amelsvoort (van Diva Dichtbij) bij Sensire Den Ooiman, Pr. Alexanderstraat 79 (verzamelen in de hal)

Meld je aan door een e-mail, met naam en contactgegevens te sturen aan info@gruitpoort.nl. Geef daarbij ook aan op welke dagdelen je beschikbaar bent.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap