Reprise: inspiratie opdoen met basisworkshop Lang Leve Kunst op 1/6

Via Lang Leve Kunst en Lang Leve KunstNaoberschap zetten veel vrijwilligers zich in om er voor te zorgen dat ouderen kunnen blijven genieten van muziek, verhalen, zang, theater en beeldende kunst. Uitgangspunt is altijd om samen van kunst te genieten en mooie ervaringen te delen. Graag bieden wij (potentiele) vrijwilligers de mogelijkheid om op dit vlak inspiratie op te doen en je te helpen om samen met ouderen te genieten van kunstzinnige activiteiten. Daarom organiseert Lang Leve Kunst op vrijdag 1 juni van 13.30 tot 16.00 uur weer een workshop voor vrijwilligers die kunstzinnig actief zijn (of willen worden) met ouderen. De workshop heeft ongeveer dezelfde inhoud als die van vorig jaar.

Het programma begint om 13.30 uur met een gedeelte over wat er komt kijken bij het werken met ouderen. Wat is dementie en hoe ga je om met iemand die dementie heeft? Deze en andere vragen worden besproken door Vera Hoffman, adviseur informele zorg van woonzorgorganisatie Markenheem. Na een korte pauze neemt kunstenares Berna Bonekamp de aanwezigen mee in haar werkwijze om mensen te verleiden om mee te doen met kunstactiviteiten. Berna heeft de afgelopen jaren als kunstdocent veelvuldig projecten van Lang Leve Kunst begeleid.

 

Wil je graag deelnemen op vrijdag 1 juni? Meld je aan bij de Gruitpoort via mail (info@gruitpoort.nl), of telefonisch (0314-340943). Geef aan dat het om de basisworkshop gaat. Deelname is gratis.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap