Pilot Kunstuurtje aan Huis in Oude IJsselstreek

Thuis genieten van kunst en cultuur samen met een vrijwilliger van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Dat is het Kunstuurtje Aan Huis. Een nieuw project voor ouderen die niet meer zo vaak de deur uitkomen. Voor dit project komen we graag in contact met een aantal ervaren vrijwilligers.

Bij Kunstuurtje Aan Huis komt een van de ervaren vrijwilligers van Lang Leve Kunst vier keer bij iemand thuis, verdeeld over vier weken. De eerste keer staat in het teken van een kennismaking. De oudere en vrijwilliger bespreken welke kunstvorm bij hen beide past. Dat kan bijvoorbeeld zijn: zingen, verhalen en gedichten (voor)lezen of schrijven, schilderen, tekenen, muziek luisteren of maken, er is veel mogelijk. Als ze er samen uit zijn wat ze ongeveer gaan doen, kan Kunstuurtje Aan Huis van start. De vrijwilliger komt dan drie keer thuis en gaat samen met de oudere aan de slag. Dit levert vast mooie en dierbare kunstmomenten op!

Opgave gaat via de wijkverpleging. Belangstellenden kunnen zich ook zelf aanmelden via info@gruitpoort.nl of 0314-340943 o.v.v. naam en telefoonnummer. Vermeld dat het gaat om Kunstuurtje Aan Huis. Een medewerker van Lang Leve Kunst neemt dan eerst contact op om een aantal vragen te stellen over wensen en mogelijkheden ivm Kunstuurtje Aan Huis. Deelname is gratis.

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap