Zang aan huis zoekt zangers voor vrijdagmiddag

Zing je graag en wil je tegelijkertijd iets betekenen voor ouderen met dementie? Voor een koor van Zang Aan Huis dat binnenkort start op de vrijdagmiddag zijn we nog op zoek naar enkele zangers.  Heb je tijd en zin om eens per maand op die vrijdagmiddag met een vast groepje op wisselende plekken in woonzorgcentra in de West Achterhoek te zingen met ouderen met dementie? Meld je dan snel aan!

 

“Meer muziek graag!” Als je vraagt naar de wens van ouderen in verzorgingstehuizen wat betreft activiteiten, wordt heel vaak muziek genoemd.  Muziek vergroot het welzijn, haalt lang vergeten herinneringen boven. Zang Aan Huis van Lang Leve Kunst en Naoberschap speelt daarop in.

 

Bij Zang Aan Huis ga je met een vast groepje van ongeveer 8 vrijwillige zangers iedere maand op een vast dagdeel zingen bij een steeds wisselende zorginstelling. Je zingt samen met je groepje in een huiskamer of met een kleiner groepje op een kamer. Vaak aan tafel, tussen de ouderen. Het contact is daarbij het belangrijkst. Een vrijwilliger zegt hierover het volgende: “Het is een feest om echt tússen de mensen te zitten tijdens het zingen. Soms is een bewoner verlegen: ‘Ik kan toch niet zingen..’ Als je ze dan aanspoort en zegt ‘Kom, luister maar gewoon en doe mee!’ en je ziet dat ze toch voorzichtig meezingen en genieten…daar doe je het voor!”

 

Iedereen die graag zingt kan zich aanmelden voor de zangerspoule. Doordat we met een poule werken, is het geen probleem als je een keer verhinderd bent.

 

Aanmelden voor de vrijdagmiddag? Stuur dan een e-mail met naam en contactgegevens aan info@gruitpoort.nl.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap