Workshop Een boodschappentas vol herinneringen, 25/9

We zijn heel blij dat we ‘levensverhalendeskundige’ Jose Franssen voor de tweede keer naar de Achterhoek hebben weten te halen. Ze verzorgt op 25 september een workshop in de Gruitpoort voor de vrijwilligers van de Voorleesbrigade en andere geïnteresseerden over contact maken met ouderen en hun verhalen.

 

Vorig jaar was José Franssen te gast bij Lang Leve Kunst om een workshop te geven over voorlezen aan mensen met dementie en wat daar allemaal bij komt kijken. Dit jaar gaan we een stapje verder. Contact maken met ouderen en hun verhalen kan op vele manieren. Sommige voorlezers zingen met de ouderen, anderen praten met hen over vroeger aan de hand van prenten en oude voorwerpen. José vertelt, geeft informatie en laat je via korte oefeningen proeven aan de vele mogelijkheden om herinneringen wakker te maken. Zodat je na de workshop de Gruitpoort verlaat met wat extra bagage in je tas: allerhande werkvormen die je eruit kunt halen tijdens het voorlezen als dat past en als jij dat leuk en prettig vindt.

 

Wie is José Franssen?

José Franssen is andragoge en ze schreef o.a. het boek Luisteren in je leunstoel, handboek voorlezen aan ouderen. Ze werkt op vele manieren met mensen en hun levensverhalen. Op haar website vind je een schat aan informatie (www.josefranssen.nl).

 

Datum, tijd en opgave

Op dinsdag 25 september van 12.45 tot 16 uur is Jose op de Gruitpoort. Heb je ook zin om je te laten inspireren door haar? Meld je dan snel aan via info@gruitpoort.nl o.v.v. workshop Voorleesbrigade. Deelname is kosteloos.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap