Experiment in kader van Doetinchem Age Friendly Cultural City: Ambassadeursgroep Lang Leve Kunst bij Sensire Den Ooiman.

Experiment in kader van Doetinchem Age Friendly Cultural City: Ambassadeursgroep Lang Leve Kunst bij Sensire Den Ooiman.

Elke maand, sinds een half jaar, komen we bij elkaar: de speciaal opgerichte ambassadeursgroep bestaande uit vrijwilligers van Den Ooiman, de welszijnscoördinator en medewerkers van Lang Leve Kunst en Naoberschap (LLK). In het kader van Doetinchem Age Friendly Cultural City (AFCC) experimenteert Lang Leve Kunst en Naoberschap met nieuwe kunstactiviteiten bij verpleeghuis Den Ooiman, samen met de enthousiaste ambassadeurs. Het is erg mooi om met deze enthousiaste mensen samen te werken en elkaar te inspireren.

We brachten bijvoorbeeld het Kettingverhaal op afdeling Oleander, waar mensen met de ziekte van Parkinson wonen. De mensen verzonnen elk een stukje van een verhaal en aan het einde van de ochtend werd het voorgelezen. Schrijfdocente Lieke Deelstra ondersteunde de schrijfvrijwilligers hierbij. Het bleek best pittig voor vrijwilligers om in korte tijd een verhaal helemaal “voorleesklaar” te krijgen en dus bedachten we wat anders: “Uit de grote duim”, een project waarbij aan de hand van een aantal theatrale oefeningen verhalen verzonnen werden zonder de druk van een eindproduct.

Verder is Verhalenoogst bij Den Ooiman geweest en is de Zangbrigade opricht. Een theaterproject en “Dichtselsdag” een poezieproject staan nog op de planning voor de zomer begint.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap